Die Spinnen die Amerikaner

augusztus 11th, 2013

és fak kanada. és eredetileg meg akartam forditani a a cimet és a tartalmat, de tudom, hogy a hr-esek használjál a gúgölt. namost mi van?

Messzirol kezdve

augusztus 11th, 2013

Az ivasrol
Sose szerettem felmunkat vegezni.

/Marai utan, borzasztoan szabadon/

Nacceru

augusztus 11th, 2013

Igazi orom, hogy rengeteg csodalatos muzsika foglalja a biteket a telefonomba helyezett microSD kartyan.
De a Dinamit fele Tinedzser dal most tulsagosan passzol a hangulatomhoz.
El kene huzniba francba megkergetni ezt a 200LE dogot (Pontiac Grand Prix 3.5 V6, nyilvan szivo benzin). Csak nincs hol. Meg a veralkohol.

statusz jelentes

augusztus 11th, 2013

Szulinap. Kanada. Depresszio. Cider (2.5 es van meg 1.5). Firkin.

Kieg.
Az interakciora persze, amiert az ember internettesiti a velemenyet, meg varhatok, mert otthon hajnal haromnegyed negy van. Akar meg se irtam volna ezt a post
.

Nyáridő

augusztus 7th, 2013

Nyáridő és az élet könnyű
Halak ugrálnak és a gyapot magas,
Az apád gazdag és az anyád jól néz ki
Hát csitt legyen babám, ne sírj.

Idén is mindenkinek

december 23rd, 2012

BKQR

Mert zenélni kell

augusztus 17th, 2012

{az előző post cáfolata történik}

Előre bocsátom, lehet, hogy csapongani fogok.

Régóta mocorog bennem a gondolat a döglődő együttessel kapcsolatban, hogy más merre kellene mennünk. Soha, azaz soha (és itt tényleg az elmúlt kb. 12 évre gondolok) nem voltunk igazából az a nagy buli zenekar, még akkor se, ha volt pár ellen példa koncertünk. A legtöbbön tombolós bulizósat akartunk csinálni, sokszor erőltetve. Nem mindig. Voltak tényleg tombolósak. Pl. a 2-3. regnumsziget. A néhány (talán összesen három vagy négy) akusztikus koncertünk viszont mind jó volt.

Visszakanyar a miértre. Vannak, gondolom mindenki életében sokáig megmaradófilm/zene élmények. Nekem ilyen többek közt a Once, amiután megtaláltam a The Swell Season-t, reméltem hogy jönnek majd felénk is, de igazából sose. Ráadásul mióta Glen és Marketa már nincsenek együtt közös koncertjeik sincsenek. A zene viszont jó, még mindig.

Nem zenei találat, de hasonló impulzus a ZUP. Hallgattam youtube-on, és múltkor voltunk koncerten is.

Aztán ma szembe jött ez a film a The Swell Season-ről.

Ilyesmi élmény egyébként a zánkai Simon&Garfunkel koncert is. Kiálltak két gitárral, és jó volt.

És ez az egész arra lökdös, hogy valami akusztikusabbat, nyugisabbat kellene csinálni. És kellene csinálni. Bármit eljátszani, ami így eljátszható. Mert egyszerű, de mégis jó zenei élményt ad.

Leírtam. Kitörölhetem?

Elmúlt egy év

július 30th, 2012

Amit ide írnék, mire leírnám elfelejtem. A többit meg fácséra írom. Így megy az élet.

Nosztalgia

július 12th, 2011

A nosztalgiában az a jó hogy van. És az a rossz is. Ma belefutottam a gépemen ücsörgő régi képekbe és végignéztem az 5 éves Filutky koncertre össze rakott válogatást. Hááttt… Geszti jól megírta:

“Az akarok lenni aki akkor voltam, mikor az akartam lenni aki most vagyok…”

Jó volt az a (majdnem) eredeti Tomi, Orgee, Dani, Attila, én felállás is, a fene egye meg. Hülyék voltunk és fiatalok. :)

Egyébként felraktam ide őket amíg nem kell hirtelen másra a hely.

Kieg.

Erről a fénykép sorozatról eszembe jutott, hogy valaha írtam egy verset egy matek gyakorlaton, és hogy valahova én azt kitettem. De nem ebbe a blogba. Aztán eszembe jutott, hogy régen volt közös Filutky blog. Ott volt. És egyébként ez az, de annyira nem jó:

Egyszerű lét:
egyenes, kék.
Egyszerű lány:
mindíg vidám
Egyszerű szavak:
kérek, szabad?
Egyszerű ének:
maga az élet!
Egyszerű öröm:
vidám közöny,
Egyszerű szép:
kilátás, kép,
Egyszerű bánat:
a világ várhat,
Egyszerű halál:
úgyis megtalál.

Két hónap termése

június 27th, 2011

Hirtelen feltűnt. Csak úgy, spontán. Hogy két hónapja írtam utoljára blogot. Csökkenő motiváció, növekvő fácse aktivitás. Ennyi. Pedig az elmúlt két hónapban marha sok minden történt minden téren. Ezek közül csomó mindent elfelejtettem, néhányat el akarok felejteni, a egy párról meg nem írhatok. De (asszemkbidőrendben) lezártam életem első jelentősebbnek tekinthető projektjét és működik. Voltunk pünkösdkor Akaliban. Bicikliztünk, teszteltük a Balatont. Aztán most meg vitorlázni voltunk a hétvégén, és a Balaton tesztelt minket. Pannának pedig megmutattuk 8 hónap alatt a családunkban felmerülő jelentősebb sportokat: síelés, biciklizés, vitorlázás. Legközelebb már neki is menni fog. Egyedül. A vadvirágos gyep nő, és hetek óta nincs kedvem/időm lenyírni. Képek szokás szerint itt.