Archive for the ‘Egyetem’ Category

Furcsa nap

szerda, április 20th, 2011

Voltam délután beszélgetni egyet. Sokmindenféléről. Kicsit belem túrt az egész. Szakmailag. Mivel közel volt az beszélgetés a BME-hez,  beugrottam visszafele az I-be. A 028ban épp Veszely tartott órat, a komplex teljesítményről beszélt. Beültem egy kicsit. Egyrészt rádöbbentem mennyit felejtettem, másrészt meglepően gyorsan ugrottak be dolgok. És megint megállapítottam, hogy iszonyatosan hiányzik az egyetemi élet. Kiszámítható volt, és szabad.

Az előadás egyébként nem tett helyre, de legalább meg nyakon öntött egy kis nosztalgiával…

Visszatérés

kedd, február 9th, 2010

Ma reggel az ELTE északi éületből kellett elhoznom némi video anyagot egy vinyón, amit majd itt az IBM IIC-ban fogunk egy demóhoz használni (megmutatjuk az ügyfélnek, hogy nagyjából milyen rendszert ajánlottunk ki neki). Mivel közben útbaesett az I épület, beugrottam pár percre. Nosztalgia tömkelegek, vágy arra, hogy előadáson rohadjak megint a meló helyett, stb. Összefutás KI-vel, Gulyás Krisztiánnal (aki nem vett észre), meg Darával, akivel 1000 éve nem találkoztunk. Együtt kezdtünk, de ő még csak most tavasszal fog diplomázni. Én vágyok vissza az egyetemre, ő meg menne a fenébe, mert már unja. Asszem egy évvel ezelőtt még én is untam, és dolgozni szerettem sokkal jobban, mint egyetemre járni. Miért van az, hogy az ember utólag tud csak mindent értékelni?

Na végre

vasárnap, augusztus 16th, 2009

Megint megy a blog. A halál oka ez volt. Reméljük most már magukhoz térnek lassanként. Akartam postolni arról, hogy múlt héten sűrűn voltam. Mert ugye 8:30-tól (legalább) 17-ig meló. Én csütörtök kivételével általában le is léptem ekörül, mert hétfőn gyűrűt tágíttattunk (mert mindkettőnk jobb kezén vastagabb a gyűrűs ujj), kedden elmentünk az öltönynadrágomért, meg vettünk cipőt, szerdán megettük az ágyunkba a matracot, pénteken meg voltunk az Apor Vilmos téri plébánián, hogy beírják minden adatunkat. Itt egy kicsit hibáztunk, mert elárultuk, hogy Noémi is hozzánk van bejelentve, úgyhogy holnap mehetek György atyához kérni elbocsátó nyilatkozatot, merthogy hivatalosan a szentendrei plébániához tartozunk… Pénteken amúgy vittem be a saját laptopomat, mert egy kézzel nagyban megrajzolt vázlatot vittünk be CAD-be, és azt úgy lehetett éppeszűen csinálni, hogy leültünk laptoppal a rajztábla elé. Céges laptop meg nincs. Mert. Céges telefont viszont kaptam. Elenite csak SIM-et kaptam, és használtam hozzá a régi T610-emet. Jókis telefon az, az a helyzet. Le van harcolva, de jó. Jobb, mint a Nokia 3109. És a SE G502 is jobb nála. Nem azért, mert van rajta fényképező, meg 3G, meg mittomén, hanem mert a Nokia nem szerethető. Túl egyszerű, meg “kiforrott”, meg “letisztult”, meg ilyesmik. A G502-vel csak az a bajom, hogy kicsit sűrűbben vannak a menü gombjai, mint amennyire vastagok az ujjaim. De jobban kézre is áll, meg picit kisebb is, mint a Nokia. Igazából jó lenne egy két kártyás Samsung, csak előtte meg kellene azért tapizni, meg hát nem olcsóak.

Tegnap esküvőn voltunk a Mátyás templomban. Nagyzenekar, kórus, 5 pap. Elég jó volt! :)
És kaptam a szüleimtől a szülinapomra Weller pákát! :)

Meg elkezdtem bedigizni a ferbál színdarabunk videóját, de két fura dolog van. Egyrészt az Edius valamiért időnként új fájlt nyit capture közben, de nem értem mi alapján, másrészt meg időnként közli, hogy a cél merevlemez nem elég gyors, és leáll. A Raid-re mentek vele pedig, és azon csak adat van. Mondjuk az újabbik lemez a két 400-as közül furán kattog, amióta megvan, lehet, hogy az a ludas.

Ennyi

péntek, június 26th, 2009

Szólíthattok Mérnök Úrnak. :)

Fokozatok

csütörtök, június 25th, 2009

Vizsgára készüléskor (is) zenét hallgatok. Ahogy közeledik a vizsga időpontja, és nő a stressz, egyre brutálabbakat. Ma egy nap alatt eljutottam Mike Oldfield-től a Rhapsody-ig.

Holnap meg 11-kor. Hejj. Meg jajj. Meg juhé.

.zsollaf yge rodnA

Miért?!

hétfő, június 22nd, 2009

Utolsó vizsgámra készülök, és nagyon halál hangulatom van tőle. De már csak ezen kell túl lenni, és VÉGE! És megint egyszerre kell persze mindent csinálni, de ezt lassan megszokom. Talán.

Lehetne egy kicsit jobb idő. Amitől nem meghalni van kedvem…

És jó lenne, ha válaszolnának az emberek az emailekre. Jó, nem ül mindenki annyit gép előtt mint én, de azért mondjuk 2 nap átfutás szerintem teljesíthető lenne. Még postával is, elsőbbségivel…Holnap megyek konzultálni, de időpontot még nem sikerült böfögnie a csávókámnak…

És nem sikerült még kitalálni, hogy a műszaki ellenőrnek a költségvetéshez mi alapján fogok én anyag és munka költségeket számolni. Munakfolyamat %-kat tudok, de hogy azt milyen arányban kellene megosztani…

Nyomtatás

kedd, június 16th, 2009

Kb. 10-kor álltam neki ma reggel kinyomtatni 4 példányban a cuccot. Gondoltam max. egy óra alatt végzek vele, beviszem köttetni, elmegyek Noémihez, leadom a konzulensnek, ilyesmik. Ehelyett még mindig nyomtatok, mert vannak színes oldalak, amiket a tintasugaras fossal tudok csak kinyomtatni, ami egyrész lassú, másrészt csomószor (kb. 20%) begyűri a papírt. Gráááááfffff……. De nem baj, bringa helyett megyek kocsival, aztán majd futkosok, mint egy őrült, és azért majd megcsinálom. Csak idegbeteg leszek a végére (már nem…) és Noémi is…

A Diploma

hétfő, június 15th, 2009

Elküldtem a konzulensnek. Elsőre természetesen nem tetszett neki, hogy nem javítottam ki pár dolgot, uh azokat megmagyaráztam. Nem akarok többet foglalkozni azzal a nyomorék doksival. Anno azt ígértem neki, hogy védés után majd csinálok egy két csatornás nyákot még a cucchoz, hogy tényleg lehessen használni. Frankón elvette tőle a kedvem.

Akit érdekel, itt letöltheti.

Diplomás bejegyzés

szombat, június 13th, 2009

írt a konzulens, bár ne tette volna (bár attól is ideges lenneék, u mindegy). Asszem kereken 4 hét kuss után ne nagyon legyen ötlete javítgatásra, főleg csak print screennel menthető mérési eredmények esetén. Majd kijavítom, amihez kedvem van…

Hát így esett

szombat, június 13th, 2009

Azt se tudom, mi minden történ az utóbbi időben, kicsit össze folynak már a napok, meg a történések. Megkaptuk az engedélyt szerdán, jogerősen (29 nap alatt), hétfőn megyünk szoctámos nénihez, de az se volt egyszerű, mert a teleknek csak én vagyok a tulajdonosa, a háznak már ketten leszünk, és ebben a helyzetben nem minden bank jogászai értelmezik kedvezően a jogszabályokat. No comment.

Viszont hétfő déltől szerda reggelig vitorláztunk (eredetileg kedd-péntek lett volna, de az nem jött végül össze). Szelünk volt, kedden akkora, hogy ebédelni inkább kizúztunk a kikötőbe, és csak este merészkedtünk újra ki, mert ketten voltunk csak a hajón. Fényképezni elfelejtettem.

Aztán kéremszépen ezenkívül találtam egy elég faja színes lézernyomtatót használtan, egyszer sikerült beszélnem a csávóval, azóta elérhetetlen, pedig jó áron ideadná/adta volna.

Hétfőn megyek nagyfőnökkel megbeszélni állást. Kiváncsi vagyok. Főleg mert… de ez titok.

Kedves konzulensemet pedig már  telefonon is baszogatom, mert 16-án átküldtem neki a szerintem végleges verziót (mint az már közismert), azóta pedig folyamatosan ígérgeti, hogy átolvassa és rábólint, hogy vihetem köttetni. 10 nap múlva a tanszéki adminnéni asztalán kell lennie köttetve, bírálatostul. És ez idegesít! És kurvára nagyon nem tudom elhinni, hogy 27 nap alatt nem akadt másfél órája, amíg átolvashatta volna…

És felébredtem 8-kor, pedig 8:45-re volt belőve a vekkerem…