Archive for the ‘Yeah’ Category

6. nap

szerda, május 5th, 2010

Későre jár, a hold is alszik már… Viszont legalább termékeny napunk volt. Délelőtt kábelezés nagy mennyiségben (nem csak csatlakozó szerelés, a cuccra is feldughattuk a kábelt, ezám a nemmindegy! :D). Du meg optikai ethertnet átvitelt teszteltünk laptoppal, parancssorral és a ‘ping’ paranccsal. Tanulság: az optikán nem mindegy, hogy milyen hullámhossz megy merre.

Mostanság van egyébként a Belgian Broadcast Days, amin a helyi Stutek is kiállító. Minket is kivittek ma este, körbenéztünk voltak érdekes dolgok (100 láb hosszú krán, olyan közvetítő kamion, amiben nem csak a cuccra volt pénz, hanem a dizájnra is nem kevés, egy-két ötletes termék…). Ezen végig szaladtunk egy óra-másfélóra alatt utána vártuk hogy 10óra legyen és visszavigyenek minket az irodába a cuccainkért és a kocsiért. És hát most itt vagyunk és közben még a netet is visszatöltötték a drótba itt a szállodában.

Hegyijeti kockából

csütörtök, február 4th, 2010

Vannak hülye emberek még a földön. Pedig milyen békés arca van a csávónak… Nem nézné ki belőle az ember, hogy valójában egy dühöngő őrült!

Fokozatok

csütörtök, június 25th, 2009

Vizsgára készüléskor (is) zenét hallgatok. Ahogy közeledik a vizsga időpontja, és nő a stressz, egyre brutálabbakat. Ma egy nap alatt eljutottam Mike Oldfield-től a Rhapsody-ig.

Holnap meg 11-kor. Hejj. Meg jajj. Meg juhé.

.zsollaf yge rodnA

Mirelit dob

vasárnap, május 10th, 2009

Ez is UFÓ?

csütörtök, november 13th, 2008

Átdugtam a vájörlesz egér vevőjét egy másik USB lukba, és azóta nem akadozik.

Ez teljesen beteg

szerda, október 8th, 2008

Márminthogy ez. Kiváncsi lennék, mi lehet a valódi ok ennek a modulnak a kifejlesztésére! Bár amilyen lököttek néha a gulisok…

Ez tényleg jó cucc!

szerda, szeptember 3rd, 2008

Mt és Domi után én is kipróbáltam a Google Chrome-t. Jó. Gyors. Egyszerű. Kellene hozzá reklám szűrő, meg RSS olvasó, és váltanék rá rögtön asszem. Najó aminek még eléggé örülök Ff alatt az a foxmarks addon. Meg a megszokás. Meg hogy szép… :p

Egy picit esett az eső

kedd, június 17th, 2008

Kb zuhany szerű esőben indultam el a Stutechtől. A karácsonyra kapott esőnadrág még mindig jó. De 100%ig vízálló esőkabátom még mindig nincs, valamit muszáj lesz tenni, mielőtt tengerre szálunk, különben csúnya szopó lehet a vége.

Szóval nem annyira áztam szarrá, csak kicsit. Pl a cipőmben konkrétan állt a víz. Ami a baj volt, hogy egy idő után elállt, és akkor már nem vízben tekertem (ami jó), hanem sárban (ami nem jó). Az első dolgom nyilván az volt itthon, hogy ledzsuváztam a gépet, meg beolajoztam a láncot, de a hátsó váltó nem akar rendesen működni. Vagy felfelé vált rendesen, és akkor lefelé nem, vagy fordítva. Vagy beázott a váltókar, és azért, vagy telement a legutolsó bowden szakasz, ami nagy kanyarral megy a váltóhoz, sárrral. Ez utóbbi valószínűbb, és hirtelen a bowdencserén kívül más megoldás nem jut rá eszembe. Nameg a hajtókart megtekerve hátrafelé eddig többet futott szabadon, most hamarabb belassul. A láncot meg hajlítgattam, az nem gáz, vagy a középcsapágy, vagy a racsni, vagy a válótgörgők még kaptak sarat rendesen. Sztem itt a váltógörgők lesznek a ludasok. Na majd meglássuk holnap micsinál, ha megszárad. Bár holnap országutival kellene menni (ma vettem a hátsó fékbe betétet, hogy ne a csavarral kelljen fékezni, hogy berakom-e holnapig, azt nemtom), mert akkor el tudok menni a szilikon zsírért, meg a nagyobb, nf4 SLI kompatibilisnek mondott passzív NB bordáért a békási boltba. Békáson nem merném egy üzlet előtt hagyni a nagygépet…

El kellene pakolni a szobámban, de akkora a rendetlenség, hogy nem merek nekiállni.

Sebesség

hétfő, június 2nd, 2008

Mértem egyet cégnél is.

Meg mértem egyet a krtek.sch.bme.hu -ra betávasztalozva is. :D

Kivitelező-e vagyok?

péntek, május 2nd, 2008

Délután kiviteleztem a kisbuszba blúcuccos kihangosítót. Appám kb egy hónapja (vagy több) megvette, azóta itt állt. Ma helyére került. Ehhez szét kapódott a fél műszerfal. Mindenféle naftákat a rádiótól szereztünk (na erre a többesszámra még mindjárt kitérek). Kellett neki ugye föld, meg 12V, meg gyújtás-jel (pozitív, ha rá van adva a gyújtás a kocsira - ez milyen hülye kifejezés…), meg tud küldeni a rádiónak némító jelet. Ehhez a rádió seggén egyik 8pólusú csatlakozó egyik tüskéjére kellett rákötni. Természetesen ezen a helyen nem volt a csatlakozóban tüske csak luk. Viszont volt két másik pólus, amin a kéziköny szerint nem kellett volna lennie semminek, és ami mögött a csatlakozó rádión levő felé nem volt ellen-tüske, ennek ellenére innen is kilógott két drót. Valaki nagyon szorgalmas volt… Mindenesetre kitaláltuk jól, hogy az egyik ilyen vaktüskét átrakjuk oda, ahova nekük kell, és probléma megoldva. Na apám ezen dolgozott annyi ideig amíg én fúrtam, faragtam, drótot behúztam, kábel kötegeltem, estébé. A vége az lett, hogy kifaragta a csatlakozóból a tüskét. Aztán átdugta a szomszéd lukba. Máshogy nem lehetett kiszedni. A cucc pedig működik. Mostantól a buszban sem kell majd hülye drótos headsettel szenvedni.

Hivatalosan pedig tanultam.

Holnap pedig ballag a regnumcsapatom nagyrésze. Annyira durva! :( Toncsi kitalálta, hogy ne virágot adjunk nekik, hanem érettségi túlélő csomagot (csoki, szőlőcukker, ilyesmik). Ezt is össze kell majd még rakni.