Helló világ!

RSS


Ismerősök

Linkek


Legfrissebb

Kategóriák

Archívum


Keresés
statusz jelentes

Szulinap. Kanada. Depresszio. Cider (2.5 es van meg 1.5). Firkin.

Kieg.
Az interakciora persze, amiert az ember internettesiti a velemenyet, meg varhatok, mert otthon hajnal haromnegyed negy van. Akar meg se irtam volna ezt a post
.

Kategória: Halál és pusztulás, Zene Még nincs komment » 2013. augusztus 11. 3:42


Mert zenélni kell

{az előző post cáfolata történik}

Előre bocsátom, lehet, hogy csapongani fogok.

Régóta mocorog bennem a gondolat a döglődő együttessel kapcsolatban, hogy más merre kellene mennünk. Soha, azaz soha (és itt tényleg az elmúlt kb. 12 évre gondolok) nem voltunk igazából az a nagy buli zenekar, még akkor se, ha volt pár ellen példa koncertünk. A legtöbbön tombolós bulizósat akartunk csinálni, sokszor erőltetve. Nem mindig. Voltak tényleg tombolósak. Pl. a 2-3. regnumsziget. A néhány (talán összesen három vagy négy) akusztikus koncertünk viszont mind jó volt.

Visszakanyar a miértre. Vannak, gondolom mindenki életében sokáig megmaradófilm/zene élmények. Nekem ilyen többek közt a Once, amiután megtaláltam a The Swell Season-t, reméltem hogy jönnek majd felénk is, de igazából sose. Ráadásul mióta Glen és Marketa már nincsenek együtt közös koncertjeik sincsenek. A zene viszont jó, még mindig.

Nem zenei találat, de hasonló impulzus a ZUP. Hallgattam youtube-on, és múltkor voltunk koncerten is.

Aztán ma szembe jött ez a film a The Swell Season-ről.

Ilyesmi élmény egyébként a zánkai Simon&Garfunkel koncert is. Kiálltak két gitárral, és jó volt.

És ez az egész arra lökdös, hogy valami akusztikusabbat, nyugisabbat kellene csinálni. És kellene csinálni. Bármit eljátszani, ami így eljátszható. Mert egyszerű, de mégis jó zenei élményt ad.

Leírtam. Kitörölhetem?

Kategória: Megmondás, Zene, Filutky, Film Egy komment » 2012. augusztus 17. 23:50


Koncert

Volt koncertünk mégis, mert sikerült. Állítólag jó volt. Bentről mindenképp.

Viszont lesz Guano Apes októberben. Ki jön? Occsó!

Kategória: Zene, Öröm, boldogság 2 komment » 2011. április 13. 8:35


Legjobb

A kedvenc jelenetem a Majdnem híres-ből.

Kategória: Zene Még nincs komment » 2010. június 11. 11:53


Lovasi megérdemelte

Mármint a díját. Találtam egy fácse linkről elindulva egy csomó nagyonfurcsa, de jó dolgot, amit ő (is) követ el.

A Kispál felbomlása iránt itt szeretném kifejezni sajnálatomat.  Akárhogy is Lovasi volt a front, és ő nem tűnt el ezzel, a Kispál szintén fontos része volt a bandának. És ő pedig de.

Kategória: Zene Még nincs komment » 2010. április 3. 16:46


Amúgy meg

Az elmúlt két hétben összesen két fél napot voltam benn a cégnél, folyamatosan kinn vagyunk O-ban, mert bármikor kellhetünk, és onnan intézünk minden mást is. 23-24 meló volt, szerencsére azóta ennyire már nem durva a helyzet. A szoba, amibe becuccoltunk, az viszont tök szar, nincs ablaka, magas, hangos benne a szellőztetés, és idegesítően bezárt. Lehet, hogy át fogunk mászni az egyik ablakosba (a 2-ből, mert nincs több az egész stúdió területén), mert ott legalább fényből van természetes. Fárasztó.

Ütöttem a Vaterán egy technincs SU-V500 mk II-t a hangfalakhoz (amikről asszem nem is írtam, de vannak :) ) . Határozottabban szebben szól, mint a Telefunken, pedig az is jobb volt a Videotonnál. És stabilabban üzemel. Majd egyszer megpróbálom megjavítani a Telefunkent, azt lesz vele valami.

Múlthéten többször is mentem volna bringával, de a jót nemtom hova tenni O-nál, a vacak meg még kint van Szentendrén. Úgyhogy csak fotoszintetizáltam a villamosra várva. A hétvégén meg aludtam.

Szombaton meghívtuk szüleimet ebédre, mert így volt praktikus temetőbe menés előtt. Kicsit kapkodósra sikerült, de jó volt.

Meeegggg… Töltöttem új The Swell Season albumot. Először nem tetszett, mert Youtube-os koncert felvételekről már ismertem pár számot, és a koncertfelvételek a fílingjük miatt mindig jobbak. Aztán kivitelezős barátaink hallgattak Valami amerika filmzenét, abban van pár elég teccős szám (Magányos csónak, meg főleg a Leperegnek a könnyek), elő is szedtem a gitárt itthon már mittomén mióta először, és játszogattam őket kicsit. Meg hallgattak Barabás Lőrinc Eklektiket, az is jó, és találtam az egyszerletöltöttem zene mappámban tőlük egy albumot. :)

Kategória: Mese, Zene, Mindenfélék Még nincs komment » 2009. november 3. 23:30


Lehet, hogy lassan unalmas,

de én akkor is szeretnék kijutni The Swell Season koncertre! Szedtem a kalózos torrent oldalról egy másfél órás koncertet és ez is jó. Nagyon jó! Noémi szeretne kimenni ősszel Belfastba. Én szeretném, hogy akkor ott koncertezzenek. (És szeretném tudni most, hogy ki-e fogunk-e tudni-e akkor menni mármint pénzügyileg majd mi ketten, mert repjegyet azt meg mostan már kéne foglalni. Kb. 100k két főre a repjegy oda-vissza Belfastba.)

Kategória: Csak úgy, Rinya, Zene Még nincs komment » 2009. június 18. 22:43


Nevezzük zenélésnek

Vagy bármi másnak is nevezhetnénk, de az ötlet hatalmas. Amatőr zenészek Youtube-os felvételeiből mixelt számokat valaki az internetről. A szájtot itt ajánlották, akit érdekel a muzsika kattintson ide! Szerintem állat.

Kategória: Zene 3 komment » 2009. június 1. 14:21


áázzeeeeeee :)

Találtam mostanában jó kis koncerteket ám! :) Az egyik egy The swell season koncert Bécsben, ők a Once-ból lehetnek ismerősek, a másik pedig Guano Apes a Szegedi Ifjúsági Napokon. Az Apes basszerosa akkora arc, hogy rohadtul meg kellene őket lesni élőben! Valamikor augusztus 26 és 29. közt fognak fellépni. Erre valószínűbb, hogy elmegyek, mint hogy kiugorjak Bécsbe. :)

Kategória: Zene Még nincs komment » 2009. május 23. 8:14


Mirelit dob

Kategória: Yeah, Zene Egy komment » 2009. május 10. 23:09


« Régebbi bejegyzések