Archive for the ‘Filutky’ Category

Mert zenélni kell

péntek, augusztus 17th, 2012

{az előző post cáfolata történik}

Előre bocsátom, lehet, hogy csapongani fogok.

Régóta mocorog bennem a gondolat a döglődő együttessel kapcsolatban, hogy más merre kellene mennünk. Soha, azaz soha (és itt tényleg az elmúlt kb. 12 évre gondolok) nem voltunk igazából az a nagy buli zenekar, még akkor se, ha volt pár ellen példa koncertünk. A legtöbbön tombolós bulizósat akartunk csinálni, sokszor erőltetve. Nem mindig. Voltak tényleg tombolósak. Pl. a 2-3. regnumsziget. A néhány (talán összesen három vagy négy) akusztikus koncertünk viszont mind jó volt.

Visszakanyar a miértre. Vannak, gondolom mindenki életében sokáig megmaradófilm/zene élmények. Nekem ilyen többek közt a Once, amiután megtaláltam a The Swell Season-t, reméltem hogy jönnek majd felénk is, de igazából sose. Ráadásul mióta Glen és Marketa már nincsenek együtt közös koncertjeik sincsenek. A zene viszont jó, még mindig.

Nem zenei találat, de hasonló impulzus a ZUP. Hallgattam youtube-on, és múltkor voltunk koncerten is.

Aztán ma szembe jött ez a film a The Swell Season-ről.

Ilyesmi élmény egyébként a zánkai Simon&Garfunkel koncert is. Kiálltak két gitárral, és jó volt.

És ez az egész arra lökdös, hogy valami akusztikusabbat, nyugisabbat kellene csinálni. És kellene csinálni. Bármit eljátszani, ami így eljátszható. Mert egyszerű, de mégis jó zenei élményt ad.

Leírtam. Kitörölhetem?

Nosztalgia

kedd, július 12th, 2011

A nosztalgiában az a jó hogy van. És az a rossz is. Ma belefutottam a gépemen ücsörgő régi képekbe és végignéztem az 5 éves Filutky koncertre össze rakott válogatást. Hááttt… Geszti jól megírta:

“Az akarok lenni aki akkor voltam, mikor az akartam lenni aki most vagyok…”

Jó volt az a (majdnem) eredeti Tomi, Orgee, Dani, Attila, én felállás is, a fene egye meg. Hülyék voltunk és fiatalok. :)

Egyébként felraktam ide őket amíg nem kell hirtelen másra a hely.

Kieg.

Erről a fénykép sorozatról eszembe jutott, hogy valaha írtam egy verset egy matek gyakorlaton, és hogy valahova én azt kitettem. De nem ebbe a blogba. Aztán eszembe jutott, hogy régen volt közös Filutky blog. Ott volt. És egyébként ez az, de annyira nem jó:

Egyszerű lét:
egyenes, kék.
Egyszerű lány:
mindíg vidám
Egyszerű szavak:
kérek, szabad?
Egyszerű ének:
maga az élet!
Egyszerű öröm:
vidám közöny,
Egyszerű szép:
kilátás, kép,
Egyszerű bánat:
a világ várhat,
Egyszerű halál:
úgyis megtalál.

sihuhu

hétfő, február 2nd, 2009

Először is szeretném még egyszer megköszönni a laptopom (egyik) előző tulajának, hogy vett egy év garancia kiterjesztést a géphez. A garanciális cseretápot ma megkaptam, és tényleg jó. Bár nem IBM logó van rajta, hanem már Thinkpad… :p

Múlt héten viszont olyan jót síeltem, mint már rég. Fincsi pályák voltak, kevés ember (szinte sose volt sor a lifteknél), sok hó ( az ott eltöltött összesen 6 napból kb másfél volt napos, a többi esett a hó), minden jó volt. Bevált a karácsonyra kapott síszemüveg. Vettem egy símaszkot, mert borzasztó hodeg volt, sálat nem hordok, a kapucnimat meg nem tudom összefogni elöl, mert nem olyan, meg a bukóra különben se férne rá. A lécem jól ment, mert frissen volt élezve, meg vaxolva, szóval jó volt, na. Majd lesznek képek is, csak még válogatni kell belőlük.

Hét közben sikerült beszélni a velünk együtt lakó ismerős ékszerész házaspárral, úgyhogy holnap ellátogatunk hozzájuk.

Mitakartammég…  egyik nap Noémi tesói elmentek egy közeli helyre magyar bajnokságra, merthogy mindketten le vannak igazolva. Előző este Csabi sztem összesen 2,5 órát élezte, és vaxolta a verseny és edző léceiket. Éles tesztben bizonyították a verseny napján, hogy a 3W-ra tuningolt PMR rádió gond nélkül átvisz 20km-t két hegy közt. Ami azért nem rossz.

Volt gityózás (inkább koncert az örjöngő, és igen fiatal tömegnek), volt borkostoló, volt verseny, ahol második lettem, és nyertem egy üveg 5 puttonyos tokait. Sok minden volt. De főleg jó. És még aludni is sokat lehetett! Gityózás során viszont elővettem az Illés kottát és játszogattam belőle csomó jósok nótát, és ez jó volt. Továbbra is filózom egy 12 húros gitáron.

Ma meg munka volt. Viccesen. Bujkálva a nálunk már nem nagyon de azért még dolgozó (ex) kolléga elől… Aztán délután rajzolás, de igazából nem tudtam, hogy mit. Holnap folyt. köv. Meg jön valami német csávó, aki nekem fog mesélni a cuccairól. Angolul. Nehogymá előnye legyen. :) Meg nagyfőnök ígért holnapra még feladatot. Unatkozni nem fogok. Ma is úgy éreztem nap végére, hogy kimosták az agyam. Elszoktam a munkától. :)

Csütörtökön meg koncert lesz. Itt. De erről már talán írtam.

Koncert

szerda, január 28th, 2009

Lesz Filutky koncert! Részletek is a honlapon. Vagyis leginkább ott. Gyertek! Höhöjj!

Egy hete

hétfő, október 20th, 2008

írtam utoljára. Azóta a fene se tudja már, hogy mi minden történt. Sok. Én pedig fáradt, és morcos vagyok. De azért talán. Ma reggel itthon hagytam a pénztárcámat. Ezt akkor vettem észre, mikor melóba indultam az egyetemről. Elég orssz érzés volt pénz, iratok, bérlet, bankkártya nélkül állni Bp közepén, úgyhogy haza lógtam, Mamám meg lehozta a HÉVig. Tegnap este Filutkyval lelki életet éltünk. Az eredmény az, hogy nem Danival demózunk. Aztán majd meglátjuk. Meg azt is, hogy mi lesz a demóból. Előtte a rendelőben hálót építettem, meg telepítettem volna, ha nem hagyom itthon a telepítők egy részét, és az összes licensz kódot… A kettő közt meg voltam misén a szaléziaknál a Bécsi úton, ami jópofa volt. Csomó fiatal, meg egy idősebb pap, aki sztem jókat mondott. Szombaton önlaboztam. Megépítettem egy próba árakört. Elvileg fülhallgató erősítő, gyakorlatilag meg gyengít. Szóval még debuggolni kell. Azzal játszottam vasárnap délelőtt is, tanulás helyett. Sokkal izgisebb! :) Meg itt volt a keresztmamám+keresztlányom, kaptam tőlük a névnapomra Gere Zsolt Villányoi Cabernet Savignont, meg Karaván snacket. Majd muszáj lesz tesztelni valamikor. Pénteken is bent voltam a rendelőben délelőtt, tök értlemetlenül, mert Cat5-UTP-t vadásztam, meg RJ45-t, mert a szomszéd villanyboltban csak mázsányit, meg kilométernyit adtak, de végül csak hazafelé tudtam bevásárolni. Viszont hazafelé megvettem az új PDA-mat is (a régi még mindig eladó!), ami nem kicsit nagyon jó! Bonobón megnéztük a P.S. I love you-t (mert a Nyughatatlant már látták). Nekem nagyon bejött. Nem depis. Sírós. De jó. Csütörtökön meló helyett fusiztam (de psssszzzzt…), aztán meg egyetem. Szerdán meg a fene se tudja már, hogy mi volt. :)
Holnap után meg megyek Belfastba. :D

Szkájpolni jó

kedd, szeptember 23rd, 2008

Mégis ment már ma is Noémi netje, uh szkájpoltunk már webcammel. Egész jó! Persze nem olyan mint élőben, de enélkül azért sokkal rosszabb lenne. Meg kapott kölcsön angol-eu 220-as átalakítót is, úgyhogy a tegnap esti nagybajok nagy része elmúlt mára. :)

Én meg rohangáltam egész nap. Bent is volt mit csinálni. Aztán hazajöttem 2-kor aludni/pihenni, kb azóta a gépem előtt ülök, és “dolgozom”. Hugomnak gép, anyáméknak rendelőbe gép, favágás, regnumos elmaradások, mittoménmégmi. Ja, önalbbal foglalkozás, mert ennek a hétnek a végén, vagy a következőnek az elején (ami azért nagyon nem mindegy) lesz évkezdő prezentáció. Nem untakoztam. Most viszont mindjárt leesem a székről. KaraDaninak meg elfelejtettem visszavinni a dobját…

Újra itthon

vasárnap, augusztus 24th, 2008

Előrebocsátanám, hogy a legutóbbi bejegyzés nem (csak) azért volt olyan régen, mert lusta vagyok, hanem mert nem nagyon voltam azóta gép közelben.

Voltam RMSzigeten (képek), hangosítani (hmmm… fuvaros és stage hand), meg zenélni. Előbbi szívós volt néha és nem rajtunk múlt, viszont sztem mindenki elégedett volt velünk. Az utóbbi állítólag a legjobb koncertünk volt, amióta új felállásban játszunk! :)

Aztán voltam Noémivel Balatonon pár napot, mert 4 év azért 4 év. Voltunk Tihanyban misén, ettünk Füreden fagyit, meg lőttek fölén színes izéket. Bicikliztünk is egy keveset, meg esténként csobbantunk egyet a Balatonban.

Aztán voltam VT-n. A GyertyáN gyűlések várhatóan sikerültek, a technikával rohangálással, meg rugdosós zenékkel nem volt gond. Az új néppel az új rétegben nehéz lesz eleinte, az biztos (Soma a rétegpap, jajjjj….). A Parázst kezdem megszokni. A teák szörnyűek voltak. Összességében sokkal jobb volt, mint amennyire nem volt kedvem elmenni rá. :)

Ma meg a nagy család is megünnepelte a szülinapomat. Finom volt.

A holnapról meg még nemtudok blogolni.

Rendeltünk Noémivel két webkamerát.

Itt-ott. Hol? Ott, holott…

szombat, július 19th, 2008

Most épp itthon. Ma jöttem meg délután Csatkáról, ahol jó volt, hasznos volt, szép volt, kellemes volt, és egyéb nyálas dolgok. Ma este megyünk Dani nővérének a lagzijába játszani (vagy erről írtam már?). Holnap meg 9-es mise után tépünk le Balatonra vitorlázni. Jó lesz, ha jó szél lesz. Onnan majd szombaton haza, hogy vasárnap ismét világgá mehessek. Az élet már csak ilyen. :)

Ezenkívül szeretném jelenteni, hogy a 3.0.1-es Firefoxom rendszeresen összefossa magát. Néha percenként. És még nem látom a logikát.

Koncertjegy eladó!!

vasárnap, április 6th, 2008

Van 3db koncertjegyem április 18-ra, az Asylum pincébe. Fellép a Filutky, és az After School Program. A jegyek 500Ft-ba kerülnek. Aki szeretne ilyet, írjon emilt!

Az ‘ANTISPAM’ nyilván törlendő az emil címemből…

Lesz, lesz, lesz!!!

vasárnap, március 23rd, 2008

0804plakat.jpg