Archive for the ‘Nyöhhh...’ Category

Kanada #7,5

csütörtök, január 13th, 2011

Ez elmúlt két nap a teszteléssel telt (ma megint lett netünk napközbenre egyébként). Tegnap találtunk egy elég fura hibát, délutánra sikerült egészen pontosan felderíteni, hogy konkrétan mi is a hiba, addigra találtuk meg a furaságok közt a következetességet. El is mondtuk a helyieknek, akik azt mondták, hogy köszönik, utánanéznek. Ma délelőtt folyattuk amit ennek ellenére lehetett, délután meg vissza szállt ránk a hiba pontos felderítése/kijavítása.

dsc_0178_.jpg

Ezzel az egésszel nem lenne baj, ha nem kellene közben irgalmatlan sokat várni egy-egy információra, hogy tovább léphessünk. Összességében amit nap közben csinálunk az nem rossz, csak lassú. Amúgy is teljesen más itt a munkatempó mint otthon, sokkal kényelmesebb. Este viszont iszonyatosan unalmas ülni a hotelszobában, és elfoglalni magamat valamivel, a vacsorán kívül. Ami még baromi unalmas az a reggeli. A fülemen jön már ki. Nem azért mert rossz, hanem mert minden reggel ugyanaz a nem túl nagy választék van. De már csak két nap. Meg egy napnyi utazás. Mennék már haza nagyon. Két hét túl sok.

És a folyatatás

szerda, június 30th, 2010

Történik mindenféle, ma este mikor a hugaimmal beszélgettem, egy mondaton belül döbbentem le azon, hogy hétfőn volt mikor berakták a garázskaput és nem régebben, aztán hogy még csak szerda van. Mert valami mindig történik. Hétfőn pl. megpróbáltam egyedül is, meg aztán este mt-vel is betolni a telefon vezetéknek beásott csőbe a kábelt - sikertelnül. Ma újra próbálkoztunk kölcsönvett frankó behúzószállal. Az átment mindenen, csak nem volt elég hosszú. Úgyhogy középen kiástuk a csövet, elvágtuk, és behúztuk két menetben. Dreha forevör. Ezúton is köff! :)

Mert holnap du. meg bekötik a telefont (juteszmbe, le kellene mondani lassanként a jelenlegi internet előfizetésünket…).

Tegnap pedig elvittem Johnnyhoz az autót, aki Alfákat és Fiatokat javít. Megmondta hogy a szerelő akihez eddig vittem mit cseszett el, és miért nem fog a fékem. Ő most meg fogja csinálni tutin. Még egyszer annyiért amennyit január környékén egyszer már kifizettem ebben a témában. Majd valamit megpróbálok pattogni az előző szervizes fószernél, hátha lesz némi eredménye.

A t. televan a regnummal.  Valamint így végére kezd durván besűrűsödni az építkezés is. El kellene kezdeni szervezni embereket, akik segítenek festeni/padlószörnyekezni/parkettázni. Majd holnap. Mint mindent…

Mi lesz?

hétfő, május 17th, 2010

Vagy megyünk a hétvégén vitorlázni, vagy szar idő lesz. Vagy-vagy.

Fokozatok

csütörtök, június 25th, 2009

Vizsgára készüléskor (is) zenét hallgatok. Ahogy közeledik a vizsga időpontja, és nő a stressz, egyre brutálabbakat. Ma egy nap alatt eljutottam Mike Oldfield-től a Rhapsody-ig.

Holnap meg 11-kor. Hejj. Meg jajj. Meg juhé.

.zsollaf yge rodnA

Már megint a hó

csütörtök, február 19th, 2009

Nem, nem azzal van a baj, ami az utcán van. az jó! Sőt nagyon jó! Kedden este szánkóztam is benne! A baj azzal van, ami betemet. Ami elhavaz. Kb 1000 felé kellene szakadnom, és még nem találtam megy a megfelelő időbeosztási módszert. Noémi, diploma, egyetem, regnum, falmászás, stb. Meg még egy-két extra. És leginkább a diplomával kellene foglakoznom, azért (is), mert ahhoz fűlik legkevéssbé a fogam. Azt tényleg kell csinálni. Amúgy téma megvan, papír leadva (potom 45 perc alatt hozzájutottam - ez is külön sztori lehetne: papír alapú diplomaterv téma leadás az elektronikus index korában…

Szombaton hugom Ferbálja. Nem fogok holnap bemenni táncot fényképezni. Egyszerűen nem fér bele. Majd alkotok élesben, ha a vaku is úgy akarja.

Még csak hétfő

hétfő, december 8th, 2008

Reggel semmi. Aztán konzultáció, ahol hatalmas terveket szőttünk, ami majd elválik. Aztán meló, ahol tanultam, és ettem, és dumáltam, mert nem volt mit csinálni. Aztán Decnyolcas mise, amihez nagyon nem volt kedvem, de aztán nagyon jó volt. Sokan voltunk.  Jó volt a zene (Sillye Jenő és barátai tényleg a stílus legjobbja sztem!), jó volt a beszéd, sokan voltak. Sok Farkas volt, akiknek nagyon örültem. Ilyenkor a Bonobókkal való szenvedés egy rossz álom csak. Asszem az dobott fel, hogy  mikor elkezdtem ismerősöket lesni, akkor a Farkasok hívták fel magukra a figyelmet, és ők is örültek nekem. Péntekre meghívtak Orsit meg engem. Amúgy meg rettegős hét van. Holnap pótmérés, szerdán pótZH, csütörtökön meg rendes ZH K2I-vel, és nála nem szoktak a ZH-k elsőre sikerülni… Szóval túlélésre játszom épp.

Viszont Noémi megkapta a pakkot, és asszem örült neki. És ez is jó. :)

Na ezt…

hétfő, november 17th, 2008

Hétvégén újratelepült a rendelő régebbi gépe. Jó. Felmászott rá minden. Jó. Működik is. Jó.

Utolsó lépésként a K&H Bank csipkártyás belépetését próbáltam beizgatni rajta. Kártyaolvasó feltelpül, teszt progi szerint minden oké. Firefox elindít, ebank megnyit, firefoxos beépülőt megpróbál feltelepíteni, hibát dob. B+. Gugli. Nem segít. Saját gépre próba, nem megy ott se (Ff 3.0.4). Próba szüleim gépén (Ff 2.0.18). Megy. B+. Laptopon Firefox downgrade 2.0.18-ra, beépülő telepítése, upgrade 3.0.4-re. Működik. B+… Itt valaki nagyon gyökér, és most kivételesen nem én vagyok…

Helyzet jelentés

csütörtök, október 23rd, 2008

Tegnap megjöttem halál fáradtan. Ma benn voltuk belfastban, és szar idő van. Vettünk nekem keztyűt, meg sapkát, mert ezek közül 1,5-t elhagytam tavasszal. Belfast amúgy szép hely. Ja, és bár a felhők, meg a kék ég csábító a repülő ablakból polár szűrővel való fényképezésre, sajnos a polárszűrő, és a plexi, ami szintén polárt szűr, olajos jellegű elszíneződéseket okoz! :(

Noémi egyik magyar csop.társának, aki itt van, hoztam Xp-t, Office-t, meg drivereket a laptopjához, mert meghalt a gépe. Xp-t fel tudta rakni egyedül (”Tovább” módszerrel) driverek közül viszont mindent felrakott sajnos, azt is, amit nem kellett volna, csak rajta volt a dvd-n, mert egybe leszedtem mindent a delltől. Most amíg kosaraznak egy órát, megpróbálok megfejteni, főleg wifit élesztgetni, de nem annyira megy, mert a feleslegesen felrakott intel driver nem akar lejönni, és biztosan jó wifi drivert meg nem tudok lehúzni a delltől  (bár itt gyártják a szomszédban :p), mert nem jön. Se free download manager, se firefox, se IE. Kicsit szar itten a WLan. Egy előről kezdős, kontrollált Xp felrakás vseg tuti megoldás lenne, de 0 (mit nulla! -inf!) kedvem van itt is, mintegy nyaralás alatt PC szervizelni.

Az élet meg szép. :)

Az a legviccesebb, hogy nem úgy éltük meg az egészet, hogy jaj de rossz volt a másik nélkül, és hű de jó, hogy most együtt vagyunk, hanem csak szimplán visszakerültek a dolgok a rendes kerékvágásba, így természetes a világ. :) És ez jó.

Érdekes nap volt ez a mai

szombat, szeptember 20th, 2008

Reggel bementem Noémihez, aki mindjárt utazik el. A délelőtt elment mindenfélével, délután meg csináltunk óriás körutat, voltunk:

  • patikában
  • bankban
  • papírbltban
  • Dominál kölcsön fényképezőért
  • Vaterás helyen az alaplapomért
  • akkuvevős helyen a fényképezőhöz
  • számítógépes boltban
  • piacon

Aztán hazakísértem, és hazajöttem. Kalászig vonattal, mert azt mindenképp ki akartam próbálni, amíg jár a HÉV vonalán! :)  Kényelmesebb, szebb, tágasabb, és halkabb a HÉVnél, viszont városba sok az a dízel dög, épp, hgy elkezdett gyorsulni, már fékezhetett is, mert jött a következő megálló.

Aztán voltam életem első Bonobóján. Az a zajterhelést, amit ezek a kölykök jelentettek a fülemnek, nem volt semmi… és fárasztóak voltak. Majd belejövk. Utána volt rövid, alvós, de viszonylag hatékony Tigris is.

Aztán hazajöttem. Itthon Rita épp bulit tart kb 60 emberrel. A Jázmin utca aljáról már hallottam a dajdajt (ott még reménykedtem, hogy nem tőlünk jön). Kizavartam egy kefélni készülő párt a szobámból, mert nem sikerült bezárni a hugaimnak a szobámat (később Julis jött keseregni, hogy az ő ágyát találták meg…). Aztán bezárkóztam, és beépítettem az alaplapot a gépembe, ami most megy. Mondjuk vszeg előbb-utóbb lesz Windows reinstall, mert elég sok mindenhez nem talált drivert (ahhotz képest, h elvileg uaz a csipszet, mint az előző lapon). Pl EMU-t nem találta meg, vszeg a PCI kiosztás más. Majd megpróbálom a drivert, meg a Peccsmixet újrarakni. És holnap ma lesz egy esküvő, meg lagzi. Érdekes lesz ennyi alvás után. Lehet, h fülhallgatóban fogok aludni. A hangosításos szobát (amit szerencsére jól bezártak) sajna telepakolták fotellel, uh használhatatlan, még alvásra is.

Lúúzer vagyooook

kedd, szeptember 16th, 2008

Azért döglött meg a gépem, mert NB hűtő cserekor lesarkaztam a csipet. Yeah. Fasz vagyok… Most vehetek új alaplapot, meg fizethetem a bevizsgálási díjat. :( 15k. Így jár, aki úgy.