Archive for the ‘Meló’ Category

Hároma

péntek, április 29th, 2011

1) Többet nem megyek be szabi alatt a munkahelyemre, csak azért mert adott pillanatban nem érzem elég nyomós érvnek az igazságot mikor hívnak (alvás).

2) Többet nem hagyom bekapcsolva a céges telefonomat szabi alatt.

3) Többet nem olvasok céges levelezést szabi alatt.

Mert elk… rontja a szabadságot, nem hagy kikapcsolni. Pedig már nagyon kellett (volna) egy olyan hét amikor nem munka körüli dolgokon pörög az agyam.

Furcsa nap

szerda, április 20th, 2011

Voltam délután beszélgetni egyet. Sokmindenféléről. Kicsit belem túrt az egész. Szakmailag. Mivel közel volt az beszélgetés a BME-hez,  beugrottam visszafele az I-be. A 028ban épp Veszely tartott órat, a komplex teljesítményről beszélt. Beültem egy kicsit. Egyrészt rádöbbentem mennyit felejtettem, másrészt meglepően gyorsan ugrottak be dolgok. És megint megállapítottam, hogy iszonyatosan hiányzik az egyetemi élet. Kiszámítható volt, és szabad.

Az előadás egyébként nem tett helyre, de legalább meg nyakon öntött egy kis nosztalgiával…

Kanada #8

péntek, január 14th, 2011

Ma nem unatkoztunk. Átállítottuk az egész teszt rendszert tök máshogy, mert a csávónak demóznia kellett neki ügyfeleknek, aztán telepítettünk belőle mégegy linuxot a mielőtt-kimegy-az-ügyfélhez-leteszteljük osztályon, meg ebédeltünk, összefutottunk mégegyszer Sovyval. Aztán délután az előbb említett osztályon néztük ahogy a csávó problémát fejt (és tanultunk is ám közben!). Illetve tovább foglalkoztak a tesztelés közben felderített hülye hibánkkal, és végül meglett a megoldás. A kontrol szoftverben, amin keresztül állítgatni lehet a kártyát, a kártyára vonatkozó szoftver komponens túl régi volt, és az xml-ből feltöltött konfigurációt rosszul kezelte feltöltés közben. Most minden és mindenki hepi. Ja, és délelőtt még otthoni projektekkel is foglalkoztunk közben, mert kellett. Este egy “egységnyit fizetsz, akármennyit eszel” típusú helyen vacsoráztunk, sokat. Még jóhogy ma gyalog mentünk, így kicsit legalább ülepedett mire hazaértünk. Mindenesetre ma már nem fogom megenni az utolsó bejgli csücsköt, az biztos. Helyette viszont kell csomagolni, meg borotválkozni. Mára nem jutott kép.

Kanada #7,5

csütörtök, január 13th, 2011

Ez elmúlt két nap a teszteléssel telt (ma megint lett netünk napközbenre egyébként). Tegnap találtunk egy elég fura hibát, délutánra sikerült egészen pontosan felderíteni, hogy konkrétan mi is a hiba, addigra találtuk meg a furaságok közt a következetességet. El is mondtuk a helyieknek, akik azt mondták, hogy köszönik, utánanéznek. Ma délelőtt folyattuk amit ennek ellenére lehetett, délután meg vissza szállt ránk a hiba pontos felderítése/kijavítása.

dsc_0178_.jpg

Ezzel az egésszel nem lenne baj, ha nem kellene közben irgalmatlan sokat várni egy-egy információra, hogy tovább léphessünk. Összességében amit nap közben csinálunk az nem rossz, csak lassú. Amúgy is teljesen más itt a munkatempó mint otthon, sokkal kényelmesebb. Este viszont iszonyatosan unalmas ülni a hotelszobában, és elfoglalni magamat valamivel, a vacsorán kívül. Ami még baromi unalmas az a reggeli. A fülemen jön már ki. Nem azért mert rossz, hanem mert minden reggel ugyanaz a nem túl nagy választék van. De már csak két nap. Meg egy napnyi utazás. Mennék már haza nagyon. Két hét túl sok.

Kanada #1

szerda, január 5th, 2011

Kanada olyan mint amilyennek amerikát is mesélik. Itt minden nagy, mint az oroszoknál. Az út hosszú volt, mert hátrafelé indultunk, meg amúgy is, meg hát még aztán. Varsón keresztül jöttünk Torontóba, az első etapon egy 45fős kalusztrofóbiás kisgéppel, 1 óra késéssel.

dsc_0171_.jpg

Menet közben viszont voltak szép részek, mikor nem volt köd.

dsc_0173_.jpg

Emiatt minket már vártak varsóban, és rögtön vittek a torontói géphez, aminek egyébként 20 perccel eltolták a boardingját, de úgy tűnt elindulunk. Ez a gép meg nagy volt.

dsc_0174_.jpg

Az elindulás nem sikerült, a gate-től való távozás után némi álldogálást követően visszagurultunk oda, hogy megberheljék a rádiót, aztán elmentünk még jégteleníteni. Ez kb másfél órát vett igénybe összesena tervezett induláshoz képest. Százalékosan nem annyira durva, hogy 10 óra vagy 11,5óra az út, de érzetre azért az. Néztem filmet, olvastam, aludtam, ettem, unatkoztam, megérkeztünk. A taxi 77 dolláért hozott el a szállodába, ahol van ingyen net. És fűtés, meg tea főző. Reggelire meg lehet gofrit (is) sütni.

Egyelőre egy háromnapos tréningen  veszünk részt (utána fingunk sincs róla, hogy mi lesz), ahol pontosan ugyanaz az anyag, mint amit másfél nap alatt átvettünk novemberben angliában. Annyira nem volt rossz mint a Telex tréning Berlinben, de azért nem az a csúcs másodszorra is végig hallgatni dupla idő alatt, nagyságrendekkel rosszabb előadóval. A tréningen hármasban vagyunk Mátéval, és ex-kollégánkkal, aki egy éve kiköltözött ide, és A Nagy E-betűsnél kapott végül állást.

Ha minden igaz, a hétvégén elmegyünk majd Niagarát nézni, meg majd körbejárunk még mást is - gondolom. Hoztam fényképezőt, majd lesznek képek. De lehet hogy csak utólag.

Reading 3

kedd, november 16th, 2010

Teganap már tréning volt. Meglepően jó, legalábbis én valami unalmasabb dologra számítottam. Kb. reggel fél10től este fél6ig ott ültünk, aztán visszahoztak a szállóba, és elmentünk vacsorázni. Meglepően jót beszélgettünk közben az amúgy horvát területi kereskedővel. Durva meglátásai vannak… Egyetlen baj volt a dologgal, hogy az időzóna eltolódás, és a hosszúra nyúló vacsi miatt nem sikerült este Noémivel beszélni. Nade majd ma!

Reading 2

vasárnap, november 14th, 2010

Végül be tudtunk csekkolni szerencsére már 1-kor. Addigra kint zuhogott az eső. Itt bent meg nem. Viszont a szoba hideg. Máténál effektíve nem megy a fűtés (legalábbis aszondja), nálam megy, de… de igazából az eszköz nem fűtés, hanem egy légkondi, ami tud fűteni is, nem csak hűteni. Ellentétben a kétezerforintos otthoni hősugárzónktól, ami agyatlanul tolja ki a forró levegőt, ez lehelget. Viszont legalább hangos.

Reading

vasárnap, november 14th, 2010

Ejtsd: reding. Megérkeztünk 10-re. A szállodába bejelentkezni 14:00 előtt csak 15GBP plusszért lehet, úgyhogy ezt kihagytuk. Körbenéztünk a vásárló utcában, vettünk ezt-azt. Most beültünk kávé+muffinra. És itt van net. Torrentről jön le épp az Igo anglia térképe, mert otthon elfelejtettem feltenni…

Aztán majd még nézünk boltot, ahol van tea. Aztán becsekk. Aztán vacsora.

Hideg van. És álmos is vagyok.

7. nap

csütörtök, május 6th, 2010

Ismét d-sub és forrasztás mentes napunk volt. Viszont egész nap raklapokra pakoltunk cuccot feliratoztuk és fóliáztuk (nem egyedül), az eredmény 21db raklap volt. A továbbiakban némi unatkozás történt, meg otthoni levelezés.

Este még elmentünk waffel-t enni. Tegnap este nem ittam sört.

Valamint varázspálcával az ajtót kinyit tilos!

dscf7725.jpg

Holnap haza. -> Ma este borotválkozni kell, mert ilyet itt még nem csináltam.

A képeket frissítettem néhány újjal. És vannak frissek megint itt és itt is.

6. nap

szerda, május 5th, 2010

Későre jár, a hold is alszik már… Viszont legalább termékeny napunk volt. Délelőtt kábelezés nagy mennyiségben (nem csak csatlakozó szerelés, a cuccra is feldughattuk a kábelt, ezám a nemmindegy! :D). Du meg optikai ethertnet átvitelt teszteltünk laptoppal, parancssorral és a ‘ping’ paranccsal. Tanulság: az optikán nem mindegy, hogy milyen hullámhossz megy merre.

Mostanság van egyébként a Belgian Broadcast Days, amin a helyi Stutek is kiállító. Minket is kivittek ma este, körbenéztünk voltak érdekes dolgok (100 láb hosszú krán, olyan közvetítő kamion, amiben nem csak a cuccra volt pénz, hanem a dizájnra is nem kevés, egy-két ötletes termék…). Ezen végig szaladtunk egy óra-másfélóra alatt utána vártuk hogy 10óra legyen és visszavigyenek minket az irodába a cuccainkért és a kocsiért. És hát most itt vagyunk és közben még a netet is visszatöltötték a drótba itt a szállodában.