Archive for the ‘Film’ Category

Mert zenélni kell

péntek, augusztus 17th, 2012

{az előző post cáfolata történik}

Előre bocsátom, lehet, hogy csapongani fogok.

Régóta mocorog bennem a gondolat a döglődő együttessel kapcsolatban, hogy más merre kellene mennünk. Soha, azaz soha (és itt tényleg az elmúlt kb. 12 évre gondolok) nem voltunk igazából az a nagy buli zenekar, még akkor se, ha volt pár ellen példa koncertünk. A legtöbbön tombolós bulizósat akartunk csinálni, sokszor erőltetve. Nem mindig. Voltak tényleg tombolósak. Pl. a 2-3. regnumsziget. A néhány (talán összesen három vagy négy) akusztikus koncertünk viszont mind jó volt.

Visszakanyar a miértre. Vannak, gondolom mindenki életében sokáig megmaradófilm/zene élmények. Nekem ilyen többek közt a Once, amiután megtaláltam a The Swell Season-t, reméltem hogy jönnek majd felénk is, de igazából sose. Ráadásul mióta Glen és Marketa már nincsenek együtt közös koncertjeik sincsenek. A zene viszont jó, még mindig.

Nem zenei találat, de hasonló impulzus a ZUP. Hallgattam youtube-on, és múltkor voltunk koncerten is.

Aztán ma szembe jött ez a film a The Swell Season-ről.

Ilyesmi élmény egyébként a zánkai Simon&Garfunkel koncert is. Kiálltak két gitárral, és jó volt.

És ez az egész arra lökdös, hogy valami akusztikusabbat, nyugisabbat kellene csinálni. És kellene csinálni. Bármit eljátszani, ami így eljátszható. Mert egyszerű, de mégis jó zenei élményt ad.

Leírtam. Kitörölhetem?

Üvegtigris 3

kedd, február 1st, 2011

Az történt, hogy tegnap megnéztük a filmet a Partmoziban. Annyit megért, többet nem. Pedig az első rész überjó volt, szinte minden mondtata szálló ige lett. A második rész is majdnem ugyanennyire jól sikerült, onnan is maradt jó pár hülye-mondat. Viszont ez a harmadik… ez… ennek semmi köze nincs az előző kettőhöz (a szereplőkön, meg a címen kívül). Nincs tele poénnal és baromsággal, nincsenek benne intellektuális poénok. Van egy nagyon egyszerű történet (szegény, és buta ember szerencsét csinál, de mégse), és van hozzá paraszt-mágnes (nagy, drága autó, nagy drága kégli, sok pénz egy táskában, jó csajok, kefélés), hogy azért megnézzék. A legjobb poén az egészben, hogy Csoki lehorgonyozza a triciklit. Meg a végén a stáblista alatt a hamburgeres-hülyegyerek. Szóval… nézd meg olcsoért, vagy töltsd le. A plázamozi jegyet nem éri meg. Szerintem.

Filmajánlat

vasárnap, február 21st, 2010

Tegnap este megint voltunk moziban, megint a Mammutban, hátha lesz megint tűzriadó, de nem volt. 20 perccel a filmkezdés előtt értünk oda, nem vagyunk a szombat esti plázázáshoz/mozizáshoz szokva, és amúgy is elég spontán volt a dolog. Szerencsére az első sorba még volt jegy… Az Egek Urát néztük meg. Jó film, egyszer sem néztem meg közben mennyi az idő! :) Egyetlen hibája, hogy az amcsik nem tudnak nemszájbarágós/nemhappyendes film véget csinálni. Ennek iylesmi volt, csak nem volt jó. Nem értenek hozzá, na. :) Azt meg hogy az ‘Up to the sky’-t hogy sikerült “Egek Urának” fordítani, nem egészen értem. A film egyáltalán nem arról szól, mint amire a magyar cím alapján asszociálna az ember.

Dr. Parn Assus

kedd, január 19th, 2010

Merthogy a filmben valahol egy kézírásos lapon így volt leírva.

Szombaton terv szerint Bonobókkal mentünk volna moziba, de mivel ők kis köcsögök voltak mostanában, nem vittük el őket. Viszont elmentünk Noémivel a Mammutba, hogy megnézzük ezt a filmet, ugye. Namármost utána akartunk még venni pl. Úszósapkát. Ámde nagyjából 75perccel a film kezdete után egy párbeszéd közepén megállt a film, és felgyulladtak a lámpák. Páran kimentek, aztán visszajöttek, aztán a ivisszajövők közül meg páran összepakoltak és elmentek. Aztán ey idő után volt egy csaj, aki közzé is tette a szerzett infót, hogy bombariadó van, lépni kellne. Öröm, boldogság, megkerestük a parkolóban a kocsit és beáltunk a felszin felé tartó sorba. Egyébként szeritem gáz, hogy nem minél hamarabb kikergettek az épületből, hanem hagyták, hogy autóval kiaraszoljunk. Viszont még a moziban szereztünk egy nem tökéletes, de hivatalos infót arról, hogy a jegyünket egy héten belül be tudjuk váltani.

Tegnap ezért elmentünk vásárolni a Mammutba (mert az is elmaradt szombaton a meneküktetés miatt), aztán a MOMba átmentünk oziba, mert ott emberi időben játszották a filmet. A pénztárban kiderült, hogy a bárhol (bármelyik Palace Cinema-ban) becserélés csak szombatra volt igaz, utána már csak a Mammutban lehet beváltani. Félrevonultunk taácskozni, és úgy döntöttünk, hogy most már akkor is megnézzük, aztán majd elhasználjuk a beváltott ingyen jegyet valamikor. Visszamentünk a pénztárba, ahol végül jófejek voltak, és azt mondták, hogy akkor mégiscsak becserélik.

A film eleje ugyanolyan volt mint múltkor, és tetszett mindkétszer (ami fura volt, hogy volt egy fütty – olyan fiúúúúfüttty jellegű – ami szombaton a bal hátsó sarokból szólt, tegnap meg a jobb hátsóból). A film második fele is jó volt, a vége viszont nem tetszett. A szituációból, a sztoriból, a környezetből ki lehetett volna hozni, egy nagyon jó elgondolkodtató tanmesét, ezt viszont elcseszték. Kusza és kicsit érthetetlen, vagy csak egyszerűen összecsapott volt a fim vége a többi részéhez képest. Még akkor is, ha tudom, hogy Heath Ledger meghalt a valóvilágban forgatott részek végén, és ezért a fantázia világban játszódó részekebn három színész társa játszotta a szerepét felváltva.

Jahm, és Terry Gilliam rendezte, aki a Monty Phyton-nak is redez. :)

Püsszt!

péntek, január 15th, 2010

Ha az ember 5-re megy dolgozni, mert 6-kor adás, és előtte van egy kis tennivaló, akkor utána 8-ig, amíg elindul az élet, és lehet hasznosan tovább lépni, ez nagyon hasznos. Jó film a Nyócker. :)

Micsoda szombat

vasárnap, november 9th, 2008

Délelőtt meg tájfuttattam a Hajógyári szigeten a Bonobókat, meg mégegy népet a rétegükből. Hazaértem kb 3-ra. Nekiláttam a Munkaorvosnak új emilcímeket generálni, meg azokat felvarázsolni a honlapra, aztán voltam filmet nézni este. De előtte még voltam bent a rendelőben, netet beállítani (sikeres), meg új nyomtatót a rendszerbe beilleszteni (sikeres), és hazahoztam a régebbi laptopot, amin a kb 3 éves (vagy 2) Xp nagyjából megadta magát. Elindul, feldobja a bejelentkező képernyőt, amit eddig nem tet, és utána nem lehet elindítani rajta semmilyen programot. Természetesen a backup vinyót csak terveztem elhozni, úgyhogy film után még visszamentem érte.

A filmet a Tabán mozi kistermében néztük meg, voltunk 6-an. Főztünk teát. És néztünk bazijó filmet. Tényleg nagyon nagyon jó volt! És Kusturica - Az élet egy csoda. Tessék megnézni! Szerbül, magyar felirattal! Mert fontosak az igazi hangok (mondjuk ez sztem minden filmre igaz, a magyar szinkronok minőségét ismerve, meg főleg…)!

Sose akarok háborúban lenni. Ezt csak a film kapcsán.

Almost Famous

szombat, november 1st, 2008

Ebből a filmből meg ez a kedvenc jelenetem. Tegnap hallgattam a múltkor emlegetett válogatást, és abban fedeztem fel a számot, Elton John - Tiny Dancer. És megörültem neki, mert eddig nem tudtam, kiféle-miféle szám ez.

… ’cause love is actually all around

szombat, november 1st, 2008

Megnéztem a Love Actually-t sokadszorra. Ezt a filmet időnként meg kell nézni. Mert jópofa. De azt hiszem a lényege a nyitó és záró jelenet, ami igazából nem is tartozik szorosan a film történetéhez. A reptéri érkezős snittek. Azt hiszem azok miatt szeretem ezt a filmet leginkább.

Ma hasznos voltam

szerda, július 9th, 2008

De kezdjük inkább a tegnappal. Halál unalmas nap volt, úgyhogy megbeszéltem, hogy ma nem fogok bemenni, mert úgy nekem jobb, ők meg nem fizetnek azért, hogy én unatkozzak. A halál unalmas nap végén viszont bementem Noémihez, aki egy öreg rokonának (mélyebben nem ismerem a kapcsolatot, de a néni 90 felett van asszem) a névnapjára gratulált éppen, én meg Noémi keresztfiának egy játékát próbáltam megszerelni, hamár arra jártam. :) Este meg elmásztunk a Mammutba moziba. A pénztáros srác elképesztően paraszt volt, de hamar túltettük magunkat rajta. A My Blueberry Nights -t néztük meg, amit sikerült A távolság íze -re fordítaniuk, szerencsére azért meghagyták az angol címet is mellette…

Érdekes film volt. Hollowod-i művészfilm. Konkrét története nem volt, inkább kis jelenetekből állt, amiket fel lehetett egymás mögé fűzni, de sokszor nem voltak konkrétan egymáshoz kötve. Norah Jones főszerepel benne (és énekel sokszor a háttérben - a zene jó volt) ami jópofa, és szerintem jól játszik. Jók a képek, ügyesen van - szerintem, aki aztán rohadtul ért hozzá - fényképezve és effektezve, volt az egésznek a végén katarktikus, elgondolkodtatós érzés, csak éppen nem nagyon volt min gondolkodni. A film olyan akart lenni, mint a gondolkodóba ejtő művészfilmek, ezek minden technikai fogását használja, a hangualtot eléri, csak a mag hiányzik belőle szerintem. “Ez jó film volt” érzéssel jöttem ki a moziból, de mikor elkezdtem volna rajta gondolkozni, rájöttem, hogy üres. Csak jól adja el magát.

Ma meg visszaaludtam kb 9ig (szerencsére a keresztfiú is, aki épp Noémiéknál van kölcsönbe, és bő másfél éves) , aztán egy laza reggeli, meghasonlók után letekertem Batyiig, kiHÉVeztem Filatorigátig, onnan meg hazatekertem. Nem volt kedvem Bp-en sokat bringázni.

Kellene vennem egy sárhányót a bringámra, mert irtó gyorsan lesz a rövidgatyáim segge pöttyös.

Kb. 1-re értem haza. Itthon meg hasznos voltam (ld. még: cím), forrasztottam, okosakról cseteltem, megállapodtam egy Audiodock-ot áruló emberrel, és felraktam a csomagtartót Mamám biciklijére, ami (mármint a csomagtartó) kb. 2 éve várta ez a pillanatot a pincében heverve. Ezen kívül izzót is cseréltem egy reflektorban.

Holnap meg álíltólag mégsem megyek Szegedre meló kapcsán.

Noémit legközelebb 20-án fogom látni és ez nagyon rossz. Most (vagy tegnap, vagy mittomén) 2 nap maradt ki, és már ez is rossz volt. Mi lesz itt ősszel, ha kimegy Belfastba? Annyira a fapados se olcsó…