Archive for the ‘Regnum’ Category

És a folyatatás

szerda, június 30th, 2010

Történik mindenféle, ma este mikor a hugaimmal beszélgettem, egy mondaton belül döbbentem le azon, hogy hétfőn volt mikor berakták a garázskaput és nem régebben, aztán hogy még csak szerda van. Mert valami mindig történik. Hétfőn pl. megpróbáltam egyedül is, meg aztán este mt-vel is betolni a telefon vezetéknek beásott csőbe a kábelt - sikertelnül. Ma újra próbálkoztunk kölcsönvett frankó behúzószállal. Az átment mindenen, csak nem volt elég hosszú. Úgyhogy középen kiástuk a csövet, elvágtuk, és behúztuk két menetben. Dreha forevör. Ezúton is köff! :)

Mert holnap du. meg bekötik a telefont (juteszmbe, le kellene mondani lassanként a jelenlegi internet előfizetésünket…).

Tegnap pedig elvittem Johnnyhoz az autót, aki Alfákat és Fiatokat javít. Megmondta hogy a szerelő akihez eddig vittem mit cseszett el, és miért nem fog a fékem. Ő most meg fogja csinálni tutin. Még egyszer annyiért amennyit január környékén egyszer már kifizettem ebben a témában. Majd valamit megpróbálok pattogni az előző szervizes fószernél, hátha lesz némi eredménye.

A t. televan a regnummal.  Valamint így végére kezd durván besűrűsödni az építkezés is. El kellene kezdeni szervezni embereket, akik segítenek festeni/padlószörnyekezni/parkettázni. Majd holnap. Mint mindent…

Kétheti

csütörtök, május 20th, 2010

Eredetileg “Múltheti” lett volna a post címe, de rájöttem, hogy a Tigris7vége két hete volt már. Mindenesetre képek.

Detuttam és mások

vasárnap, október 18th, 2009

Beraktam az ingyen reléket a szervóba, nyilván nem javult meg. Marad a szervíz, ami pénzbe kerül. Ehh…

Múlt héten már kicsit agyhalál volt, jövő héten meg már teljesen az van. Van ugye A Nagy O betűs projekt, ami a tevezés nagyját kb. 98%-ban  lefoglalja, emellett kell még nagyjából 80%-nyi melót megcsinálni, ez pedig kezd kicsit túl stresszessé válni. Konkrétan jövőhét elején, tehát holnaptól elvileg helyszínen eszközt programozok A Nagy O betűs projekthez ÉS rendszert tervezek egy teljesen másikhoz. Na ugye ez az, ami fizikailag nem megy. Ezért tegnap mt már kicsit tervezgetett helyettem, ma meg én, de vasárnap valahogy nagyon nem fűlik a fogam a dologohoz.

Tegnap egyébként kirándulni voltunk, Tigrisek és vezetettjeik kirándulásnak terveztük, de inkább Ölyvek, felmenőik és távoli rokonaik kirándulás lett belőle. Pilisszentlászlótól mentünk Visegrádra, a Szent Jakab ösvényen, ami egy kb egy ember széles, nem jelezett út, és nagyon szép. Sajna elfelejtettem fényképezőt vinni, meg mindenki más is, úgyhogy képek nincsenek.

Meg voltunk fenn tegnap a háznál is, és azt jól lefotóztam.

haz1.jpg

haz3.jpg

haz5.jpg

haz7.jpg

Annak ellenére, hogy fenn időnként havasesett a héten, egész jól haladtak vele szerintem. És kezd méreteket ölteni, meg ház formájú lenni. Jó. :)

Ritkán

péntek, augusztus 28th, 2009

Hol is tartottam? Lassan 10 napja írtam utoljára. Pontosan ennyire vagyok mostanában agyon nyomva. Rengeteget terveztünk az utóbbi időben, (túlóra, stb.) mert szerdán le kellett adni kiviteli terveket. Ami azért vicces, mert egy csomó eszközről, ami szerepel a terven, még megy a huza-vona, hogy az lesz-e, vagy egyáltalán lesz-e. Szóval még párszor újra fogjuk rajzolni az egészet. Emellett döntöttem egy építési vállalkozó mellett, vele kellene szerződni a héten, aztán kicsit azért nekünk is kell foglalkozni az esküvővel, meg utolsó jegyesoktatás alkalmak, meg ilyesmi.

20-án néztünk tűzijátékot, ami nem volt rossz, de már nem akkora fíling, mint mikor kicsi voltam, pedig akkor nem volt zene alatta, és magyar petárdákat lőttek. 21-én megnéztük a Művész Malomban a Hős és a csokoládékatona című G.B. Shaw darabot. Szerintem konkrétan marhajó. Vicces, meg nem is, zenés, éneklős. Kicsit hideg volt. Aztán szombat vasárnap vt ahol nyilvánosan is befejeztem rétegvezetői munkámat. Kaptam könyvet, meg tapsot, és még utoljára felszolgáltam az esti vacsoránál a többi rétegvezetővel és helyi elnökkel. Asszem még pénteken összeraktuk az ágyunkat. Nem kicsit volt hiányos a leírás, volt olyan rész, amit konkrétan 3szor csavaroztam össze, meg kétszer szét, de végül sikerült.

Kedden megnéztük egy elég jónak tűnő kocsit, tényleg elég jó volt. Aludtunk rá egyet, aztán úgy döntöttünk kell.  A csávó pécsi, és a téli gumik ott vannak lenn, úgyhogy a jövő héten még lemegy érte, aztán vasárnap (az esküvő és a nászút közt félúton) megvesszük tőle. Amúgy Punto I, 1.2 16v HLX. És kék.Valami ilyesmi. Nászútra még nem ezzel fogunk menni, apámtól kölcsön kapjuk a Passatot. (Aminek remélem nem ott fog meghalni az elektromos kézifékje, mert utóbbi időben kicsit szórakozik…)

Szóval mostanában hazaérek, csinálom tovább a dolgaimat, aztán felborulok és elalszom. Ezért ritkás a blog.

“Nyaralás”

vasárnap, július 12th, 2009

Holnap 5-kor indulok, hogy 8-ra leérjünk Doborgazszigetre, és még körbe tudjunk nézni, mielőtt a kölkök megjönnek. Én még el sem kezdtem összepakolni. És elképesztően idegesít, hogy egyes vezető kollégák egy krva fűszálat nem tettek keresztbe a táborért. Ideges vagyok és álmos. Életem elős olyan regnumtábora, amire úgy megyek el, hogy “csak éljem túl”. Nem az én stílusom az olyan jellegű szervezés, amibe a szervező beledöglik, mert az sztem totál értelmetlen. Most pedig ebbe a helyzetbe kényszerültem bele.

Tábor szervezés

péntek, június 26th, 2009

Kezd a tököm tele lenni. Eddig Orsival kb két délután alatt megszerveztünk egy tábort mindenestül. Most egy másik néppel együtt megyünk, és Kingával vezetek, és harmadszorra gyűltünk össze sok órára szervezni,és még mindig faszságokon filóznak. És újra és újra előkerülnek emberek problémái, amiket már megbeszéltünk, és megbeszéljük őket újra. És ha egy probléma megldása közben elkerül egy új, akkor ugrunk arra, anélkül, hogy befejeztük volna az előzőt, és nem bírom az embereket haladós munkára bírni, pedig nagyon elegem van már ebből a szarakodásból.

Problem No2: most derül ki, év végén, hogy a másik nép konkrétan bazisokat kézműveskedett az év folyamán, és ruháik vannak, stb. És mi erről nem tudtunk semmit, és nem is csináltunk semmi ilyet. Kommunikáció rulz.

A fáradtságról

péntek, szeptember 26th, 2008

Lassan kezdem kiheverni a múlt hétvégét, kezdek kilábalni a zombiságból, ami jó. Csomót (relatív) beszéltünk ma Noémivel, ami jó. Rakott fel képeket, amiket megnéztem, és ez jó. :) (Ide rakta fel, de el ne áruljátok neki, hogy belinkeltem ide! Úgyis észreveszi magától! :) )

A Bonobók ma már nem voltak annyira durvák, kicsit hasznosabbnak éreztem magam, de azért lefáradtam tőlük ma is.

Holnap meg 5 éves érettségi találkozó. Kicsit tartok tőle. Az előbb olvastam a mélt, hogy létszi vigyek gitárt a misére. Én meg jajde nem akarok. A misén gitározásra mindig jó előre rá kell készülnöm lélekben, ha ennyire későn szólnak, nem megy. És kedvem sincs hozzá, igaz önző okból. Tudom, hogy milyen jelzőket, megpillantásokat kapnék, ha beállnék holnap én is gitározni. Na ehhez nincs kedvem. Pedig ez kurrrrrvagáz indok. És ilyenek (most már) nem szoktak zavarni. De valahogy a gimivel kapcsolatban meg maradt ez a megfelelés vágy. Még akkor is, ha most saját magamat szomorítom el, és nagyon küzd bennem a két érzés (vigyek-nevigyek). Valaki heeeeelp meeeee!

A névnapomról, ami tegnap volt, meg mindenki jól elfelejtkezett. Még én is! :) Najó nem mindenki. Mt sms-e juttatta reggel eszembe. :)

Hát igen

szombat, augusztus 30th, 2008

Kedden se volt munka, ha jól emlékszem, viszont este bementem Noémihez, és együtt jöttünk ki.

Szerdán aztán együtt vigyáztunk keresztlányomra, meg a bátyjára, ami a gyakorlatban általában úgy nézett ki, hogy Noémi foglalkozott velük, én meg a hugaim gépét élesztgettem, vagy a szüleim monitorát… Délután letekertünk velük a városba fagyizni, meg aztán körbe tekertük a Pap-szigetet, ami kellemes meglepetés volt, szépen meg volt tisztítva az árvízi mocsoktól. Jó hely lett így.

Csütörtökön reggeltől esti lámpát, meg dimmert, meg blúbokszot installáltunk Solymáron. Kiröccentünk kombóval, azt ott voltunk. Eléggé ex-has ment a fény beállítás (mivel nem értünk hozzá), ami azért egy TV studióban nem annyira vicces. Viszont ettünk bazioccsóért nagyonfinom sültcsirkét.

Pénteken benti agybaj volt. Hétfő estére kell egy hooooossszúú és nem annyira izgis melót összevagdalni excelbe. Elvileg 3 embernek kellett volna csinálnia, gyakorlatilag mt szervert próbált élesztgetni, a másik srác meg beteg volt, vagy mi, úgyhogy egyedül játszottam vele. Elment vele a nap. Meg elbúcsúztattuk a recepciós lányt, akiért kár, mert mindig mosolygott, és jófej volt, de megy fősulira.  Este vettünk Noéminek pénztárcát a névnapjára. Akart cipőt is venni, de egyik se volt Na ezaz! típusú, úgyhogy ez elmaradt.

HÉV-vel bringával jöttem haza (óóó jaj…. erről eszembe jutott, hogy lesz egy menetrend külön a jövőhétre… noooooormális?!), aPaprikabíró utca alján zenét hallottam. Erről eszembe jutott, hogy most van a Szentendre Éjjel-Nappal. És tényleg sokan voltak mindenfelé, meg jó zenék voltak, pedig fél11 után volt már. A színpadon amúgy a Rorschach volt, akik azért viccesek, mert ismerem a gitárosukat régről, és régóta akartam őket meghallgatni. Alapvetően tetszett. :)

Ma meg HGy volt (Házi Gyűlés). SOKKAL jobb volt, mint amire számítottam (meg vszeg az unalmas részről léptem le), szinte érdekes. Megszavaztunk dolgokat (egyesület rész, hogy állambácsi örüljön), meg voltak beszámolók. Utána leléptem egy esküvőre. Igazából ma reggel találtam ki, hogy mégis csak elmegyek. És jó volt így. Ott volt mt, meg Zsuzsi is. Zsuzsi még tanú is volt.Én meg a szüleimmel voltam.

Hazafelé bementünk a Corába bögrét venni nászajándéknak (nem a mai esküvőre…), meg megláttuk, hogy vicces áron vannak egész jó dvd-k, úgyhogy  olyat is vettünk. Aztán álltunk sorba vagy fél órát. Elképesztően sokan voltak. Aztán regnumos leveleket, meg hülyeségeket irkáltam. Dejóvolt.

Holnap meg nem próbálunk, mert Dani.

Még megemlítenék egy-két fontos dolgot a hétről.

Az egyik egy cégtábla. Getzi&Getzi ügyvédi iroda. No comment.

A másik a nyugati aluljáróban nekem szegezett kérdés: Szia! Nem szeretnél…? Egy lány tette fel, aki nem volt se szép, se másmilyenpozotítulajdonságú. A frappáns válaszom a Nem. volt. Kicsit elgondolkoztam utána. Durva volt. Van aki erre igent mond? Tényleg negatívan volt csak jellemezhető a csaj (már kívülről). Ha igent mond, akkor mi van? És hol?!

Nnna. Holnap vasárnap. Ma meg két misén is voltam.

Újra itthon

vasárnap, augusztus 24th, 2008

Előrebocsátanám, hogy a legutóbbi bejegyzés nem (csak) azért volt olyan régen, mert lusta vagyok, hanem mert nem nagyon voltam azóta gép közelben.

Voltam RMSzigeten (képek), hangosítani (hmmm… fuvaros és stage hand), meg zenélni. Előbbi szívós volt néha és nem rajtunk múlt, viszont sztem mindenki elégedett volt velünk. Az utóbbi állítólag a legjobb koncertünk volt, amióta új felállásban játszunk! :)

Aztán voltam Noémivel Balatonon pár napot, mert 4 év azért 4 év. Voltunk Tihanyban misén, ettünk Füreden fagyit, meg lőttek fölén színes izéket. Bicikliztünk is egy keveset, meg esténként csobbantunk egyet a Balatonban.

Aztán voltam VT-n. A GyertyáN gyűlések várhatóan sikerültek, a technikával rohangálással, meg rugdosós zenékkel nem volt gond. Az új néppel az új rétegben nehéz lesz eleinte, az biztos (Soma a rétegpap, jajjjj….). A Parázst kezdem megszokni. A teák szörnyűek voltak. Összességében sokkal jobb volt, mint amennyire nem volt kedvem elmenni rá. :)

Ma meg a nagy család is megünnepelte a szülinapomat. Finom volt.

A holnapról meg még nemtudok blogolni.

Rendeltünk Noémivel két webkamerát.

A gép forog, az alkotó pihen

csütörtök, július 31st, 2008

Tegnap este elbúcsúztunk, ma reggel hazajöttünk Orsival Farkas táborból. Ő 8, én 7 éven keresztül vezettem őket. Nehéz úgy felfogni, hogy elkészült egy mű és örülni kell neki, sokkal inkább szomorúság van bennem, mert vége, és mert hiányozni fognak. A fene egye meg… Sokat kap az ember vezetés közben a kölköktől. A tábor első felében, amit még mi csináltunk nekik, volt lelkinap. A lelkinap végén volt mise, és mint minden kis közösségi, meg tábori mise, ez se volt szokványos. Az elején pl körbemondtuk, hogy ki miért ajálnja fel a misét. Valamelyikük a vezetőikért ajánlotta. Irtó jó érzés volt. Nekem, értem mondtak egy misét!

Elvállaltam, hogy beszállok egy másik csoportba vezetni ősszel, egy kieső vezető helyére. Most nagyon nincs hozzá kedvem. Nagyon nagyon. Nekik kb 4 évük van még hátra önállósodásig. Annyit nem szeretnék végig csinálni. Azt mondják, a csúcson kell abbahagyni a dolgokat. Én most úgy érzem, elértem vezetői pályám csúcsára. Nem akarom folytatni. Boldog vagyok, hogy a sok belefeccölt munka, és mégtöbb hibázásom ellenére sikerült egy strammnak tűnő csapatot gyúrni a Farkasokból. Nagyon szívesen bevállalnék tábori segítést, meg fuvarozást, meg ilyesmiket, de csapatot nem szeretnék vinni. Még lehet, hogy visszamondom, bármi lesz is a következménye (vszeg sokan fognak utálni miatta). Szeretnék kimászni egy rossz döntés mögül.

Azért írok egy kis beszámolót is.

Vasárnap este kezdődött a tábor, megtámadtuk a hugomék táborát. A támadás jól sikerült, volt eleje/vége célja. A támadásban mi, támadók csúfos vereséget szenvedtünk, nekünk egyetlen túszunk volt, nekik 4, úgyhogy a túszcsere mellé kénytelenek voltunk bevállalni a reggeli elkészítését, és némi fa szedést is. Ennek ellenére szerintem jól sikerült. A támadás durván küzdősport. :)

Aztán hétfőn átgyalogoltunk Mencshely mellé, mert a hugomék voltak szerdáig azon a helyen ahova mi akartunk menni. A mencshelyi hely szép volt, meg kellemesen eldugott, egyetlen baja volt, hogy a falu kék kútjából tudtunk csak vizet venni (ivóvíz, fürdés, mosogatás, stb.). Itt volt kedden a lelkinap is, ami alatt mi Orsival beszélgettünk mosogattunk, ebédet főztünk, majd mosogattunk.

Szerdán visszagyalogoltunk Nagyvázsony mellé, a Kinizsi forráshoz. Egyesével mentünk, én elöl jelöltem az utat, Orsi a végén szedte össze köztünk meg a kölkök jöttek, és időnként megálltak, mikor találtak egy-egy állomást. Egy kis füzetbe  kellett írniuk a táborokról, azokat vették sorra az állomások. Este tábortűz mellett adtuk nekik oda a személyre szabott kis ajándékokat. Úgytűnt, mindenkinek sikerült jól választanunk. Asszem. Mi is kaptunk tőlük ajándékot. Szeptember egyik péntekjén meg kell majd jelennünk Sacinál ünneplős ruhában. Én nagy vacsira számítok, de majd meglátjuk! :)

Ma reggel meg hazajöttünk Orsival. Rohasztó busz út, és metrózás. Blöehh….

Itt meg képek a táborról. Illetve az első feléről.