Archive for the ‘Nyaralás’ Category

Két hónap termése

hétfő, június 27th, 2011

Hirtelen feltűnt. Csak úgy, spontán. Hogy két hónapja írtam utoljára blogot. Csökkenő motiváció, növekvő fácse aktivitás. Ennyi. Pedig az elmúlt két hónapban marha sok minden történt minden téren. Ezek közül csomó mindent elfelejtettem, néhányat el akarok felejteni, a egy párról meg nem írhatok. De (asszemkbidőrendben) lezártam életem első jelentősebbnek tekinthető projektjét és működik. Voltunk pünkösdkor Akaliban. Bicikliztünk, teszteltük a Balatont. Aztán most meg vitorlázni voltunk a hétvégén, és a Balaton tesztelt minket. Pannának pedig megmutattuk 8 hónap alatt a családunkban felmerülő jelentősebb sportokat: síelés, biciklizés, vitorlázás. Legközelebb már neki is menni fog. Egyedül. A vadvirágos gyep nő, és hetek óta nincs kedvem/időm lenyírni. Képek szokás szerint itt.

Nemzeti ünnep

kedd, március 15th, 2011

Az idei március 15 négy napos van (még nem írhatom hogy volt), amiből egyet megevett a fene, mert szombaton melózni kell érte, de ez van. Viszont cserébe nyaralás van, tehát festünk a pincében. Meg pihenünk. Szombaton pl. 16:15 körül fejeztük be az ebédet. Vasárnap meg a dédmamákra bíztuk a kislányt miután náluk ettünk (az egyik vigyáz épp a másikra egy műtétből felépülés alatt), és megnéztük a Kellékfeleséget. Kellemes litylötyi, a közepén rájöttünk a végére, valamint sokkol, hogy Jennifer Aniston eredeti hangja nagyságrendekkel emberibb mint a magyar szinkronja a Jóbarátokban. Hétfőn viszont tényleg festés volt. Illetve először átpakolás a garázsba, aztán betonpor söprés, aztán fal csiszolás, aztán söprés és csak utána festés. Közben kellett zenét csinálni.

dsc_0189_.jpg

Van tartalék a végfokban, nem kevés.

Ma délelőtt teszteltük a Wellnesst a vényócban (tényleg nyaralás, Panna a húgaimmal sétált), van ott minden. Hideg, meleg bugyborékolós, csobogós, izzadós. Meg magyar vízilabda válogatott (az nem annyira nekem volt érdekes).

“Eddig pihentél, de holnaptól munka
sose volt még ennyire durva.”

Síelés

kedd, február 1st, 2011

Mikor mondtuk az embereknek, hogy elmegyünk Pannával síelni, mindenki hülyének nézett minket (pedig ha tudnák hogy két hetes korában már IKEAban voltunk vele…). Pedig tök jó volt. Szerintem még Panna is nagyon élvezte, hogy ennyire zajlik körülötte az élet, jókat alud sétálás közben, nagyokat vigyorgott mindenkire. Mamám vigyázott rá (meg néha Papám, meg a velünk lakó másik családból a nem-síelő szülők), mi meg síeltünk. És idén is szétfagyott a s*ggünk. Vasárnap volt némi napsütés, aztán utána péntek délutánig végig hideg, hó, köd, szél és ezek tetszőleges kombinációi. Péntek délután, meg búcsúzóul szombat délelőtt viszont baromijó idő volt. Hideg, napsütés, nem túl sok ember, és nagyon jó hó. A fényképezőt csak megutaztattam. A vádlimban izomláz van. A 14 éves bakancsom bele elkezdett cafatokra szakadni…

Voltunk pihenni

szerda, augusztus 18th, 2010

Merthogy az volt, hogy szombat-vasárnap-hétfő-kedden vitrolázunk. Aztán elfogyott egy hajó, meg egy csomó ember, úgyhogy végül két kétnapos turnusban nyomtuk. Mi pedig szombat-vasárnap építettünk (hátra van: konyha szekrény ajtó beállítás, ajtó és fikók fülek, munkalap befejezés, tűzhely beüzemelés, lenti wc összerakása, lámpák vétele és felrakása. tényleg csak ennyi. aztán költözés), hétfő kedden meg vitorláztunk. És NAGYON jó volt. Mostanra (egész gyorsan ment, csak egy fél nyár kellett hozzá), iszonyatosan értékelek mindent ami szabad levegő, fürdés, pihenés, kikapcsolódás. Akkkora élmény volt Balatonba csobbanni, hogy nagyon. Ráadásul jó idő volt, jó szél, jó társaság, ott volt Móka, úgyhogy ha aludtam, akkor is rendben volt a hajó. Kristóf-Móka-Gergő fogott-ölt halat, aztán megettük. És még hazajönni se volt akkora trauma.

És megyünk még szeptember végén pihenni, mert voltam én a negyedévjanija, és azért jár elkölthető nyaralás, és most végre elköltjük. Feltehetően itt.

Kétheti

csütörtök, május 20th, 2010

Eredetileg “Múltheti” lett volna a post címe, de rájöttem, hogy a Tigris7vége két hete volt már. Mindenesetre képek.

Ejjóvolt

kedd, március 16th, 2010

Az időjósoknak nem jött be. Mínusz néhány foknál nem volt hidegebb, és szél is csak a kopasz hegycsúcsokon fújt (ott viszont nagyon). A hó jó volt (és sok), tömeg nem nagyon volt. Volt viszont néha napsütés. Szóval fincsi volt. És sokat aludtunk. :)

Nem a saját Explosive Competitor-ommal voltam, hanem elkértem egy Fischer Worldcup RC-t. Hát sokat dobott a vigyor faktoron. Ezzel pl. működött tényleg, hogyha jobban döntöm, kisebb íven kanyarodik. Sokkal keményebb, sokkal jobb a talpa és az éle mint az enyémnek. Ezért most körbenéztem.

A Competitor GS 40kHUF kötéssel. A Worldcup RC 130kHUF. Ez már nagy nem mindegy. A Competitor egyébként egy jó ár-érték arányú léc, egy 60-70kHUF-os, ismert márkájú lécnél sztem nem rosszabb. Viszont csúcs lécet (frissen élezve és vaxolva), 12000Ft-ért lehet egy hétre bérelni.  Ha mondjuk 3 év után harmadáron eladok egy Worldcup RC-t, még akkor se érte meg megvenni, évi kb. 10 nap síeléshez. Vagy bérelni kell, vagy keresni jóállapotú használtat. A Competitor pedig le lesz cserélve. Majd következő szezonban. Ha már áll a ház…

Márciusi síelés

péntek, március 12th, 2010

Márciusban azért jó síelni, mert már meleg van, akár le is lehet barnulni, sípolnak a madarak a fenyvesben. Szóval tavasz. Na ez most nem fog összejönni…

idojaras.jpg

Síelős kocka

hétfő, január 25th, 2010

Elmásztunk a recepcióra netért. Ketten két laptoppal. Durván. Noémi megnézte mikor tud majd vizsgát felvenni, meg email, fácse. Én meg emilt olvastam, némi RSS-t, meg most ide írok. Meg minnyásrt megnézem még a bergfex.at-n az időjárás előrejelzést, de ez csak most jutott eszembe. Az idő szép, van hó, ma már (mivel hétköznap van) alig voltak a pályán, és minden este rohasztjuk magunkat az apartmanunkban levő szaunában. Céges telefon be van kapcsolva, ha akarnak elérne, de eddig még nem akartak. Mélt nem olvasok, bár vszeg durva mennyiség lesz, mire hazaérek, de akkor se. Az élet szép. :)

Hosszú idő

hétfő, augusztus 3rd, 2009

és sokminden történt alatta.

Voltam vitorlázni a Balatonon, ami jó volt, meleg volt, és sok ( a kényelmesnél talán picit több is) szél, vihar csak éjjel. Hülyék voltunk. :) Lőttem kb. 5 képet egész héten, mert a nehéz szél miatt szinte végig én kormányoztam. Domi viszont ígért képes beszámolót.

Aztán voltam Csatkán Filutky-s edzőtáborban. Délelőtt általában tanultunk új nótákat (sajátot is, meg nemis), délután meg vokált vettünk fel, meg saxit, meg a Vándornak végül a teljes gitár részét. Ez is jó volt. Fárasztó, punnyasztó, sokat zenélős, sokat evős, de alapvetően és teljesen jó. Erről én ígérek képeket, bár túl sokat itt sem lőttem.

A szabad júliusom első három hetében gyakorlatilag csak alvás közben voltam fedél alatt. Ami nagyon jó volt. Ez Csatkára már nem volt igaz, de azért az is jó volt. Ma viszont hivatalosan elkezdtem dolgozni. Megszűnt a szabad egyetemista, odamegyekahovaamikorakarok lét. Asszem ez nagyon fog hiányozni. Igazából az egyetemben csak a vizsgaidőszakok idegölő, teljesen önbizalommentes, orbitális parázásait utáltam, de azt nagyon. A többi hiányzik. Egyellőre.

Ma voltunk vásárolni. Szüleimmel. Elég vicces volt. :) Monnyuk igazából csak a Mountexben vásárlás volt vicces, mert ott ők nagyon furák voltak, legalábbis nekem (jahm, a 2-őt fizet 3-mat kap akció július 31-gyel megszűnt, viszont van helyette nyár végi leértékelés). Rövid gatyát végül nem vettünk, csak inget, egy hosszú, meg egy rövid ujjút. Aztán elmentünk a Westendbe öltönyt nézni az esküvőre. Annyiért vettünk, hogy jajj. Viszont tényleg szép. Már csak cipő kell.

A meghívókat pedig végre elkezdtük teríteni (vagy ezt már írtam?). A 72%-uk már meg van írva, a 35%-ukat pedig oda is adtuk már. Igyekszünk türelem! :) És elég fura, hogy 33 nap múlva már esküvőnk lesz. És tök izgi, hogy már van, aki foglalt le nászajándékot! :)

Holnapután pedig vállalkozóval fogok beszélgetni. Az élet szép. :)

A blogom pedig azért nem elérhető időnként, mert a szervert heggesztgetik.

Újraitthon, újraitthon…

vasárnap, július 19th, 2009

Egész jól sült el a tábor. Lett legális helyünk, mert véletlenül összefutottunk a körzeti erdész főmuftival, lett program, nem halt meg senki (bár a szúnyogok jó eséllyel próbálkoztak a halálra csípéssel), alig áztunk el, és haza is értünk (én legalábbis). A fényképezőgépemet féltettem a víztől, uh most nem lesznek képek. Viszont a múlthétről itt vannak képek, amiket én csináltam. Viszont én nem vittem magammal strandolni a gépet, úgyhogy várható még egy adag Noémi képeiből is, ha majd elcsórtam tőle!