Archive for the ‘pluszminusz’ Category

Nosztalgia

kedd, július 12th, 2011

A nosztalgiában az a jó hogy van. És az a rossz is. Ma belefutottam a gépemen ücsörgő régi képekbe és végignéztem az 5 éves Filutky koncertre össze rakott válogatást. Hááttt… Geszti jól megírta:

“Az akarok lenni aki akkor voltam, mikor az akartam lenni aki most vagyok…”

Jó volt az a (majdnem) eredeti Tomi, Orgee, Dani, Attila, én felállás is, a fene egye meg. Hülyék voltunk és fiatalok. :)

Egyébként felraktam ide őket amíg nem kell hirtelen másra a hely.

Kieg.

Erről a fénykép sorozatról eszembe jutott, hogy valaha írtam egy verset egy matek gyakorlaton, és hogy valahova én azt kitettem. De nem ebbe a blogba. Aztán eszembe jutott, hogy régen volt közös Filutky blog. Ott volt. És egyébként ez az, de annyira nem jó:

Egyszerű lét:
egyenes, kék.
Egyszerű lány:
mindíg vidám
Egyszerű szavak:
kérek, szabad?
Egyszerű ének:
maga az élet!
Egyszerű öröm:
vidám közöny,
Egyszerű szép:
kilátás, kép,
Egyszerű bánat:
a világ várhat,
Egyszerű halál:
úgyis megtalál.

Kanada #10

kedd, február 1st, 2011

Már régóta érik bennem ez a post. Több mint két hete. Eleinte arra vártam, hogy kicsit csillapodjon bennem a dolog, aztán időm nem volt megírni, na de majd most. Az első posztok Kanadáról eléggé negatívra sikerültek. Az utolsókat próbáltam nem olyanra írni, mert összességében a legrosszabb dolog az volt benne, hogy két hétig voltam távol a családtól. Mert annyiban azért több volt az első hét tréningje mint az angliai, hogy volt kirakva halomban teszt eszköz is és nem csak virtuális eszközökkel játszottunk. A második hét, mikor együtt dolgoztunk velük a tesztelésen, határozottan jó és érdekes volt. Összességében pedig az egész egy érdekes benyomás egy teljesen máshogy működő országról. Mert teljesen máshogy működnek. Helyenkét rosszabbul, helyenkét jobban mint egy európai ország. Leginkább összehasonlíthatatlan a kettő. Nem szeretnék ott élni, viszont egyszer szívesen körbenéznék ott túristaként is. És egyszer lesz amcsi kisbuszom.

Kanada #6

kedd, január 11th, 2011

És este lett és reggel, a 6. nap. A fél9-re megbeszélt reggeli kezdés (mi bent voltunk már 25 körül) végül 8:50kor jött el, de azért eljött. Beköltöztünk a tesz-szerverszobába (kicsit hideg, borzasztó zaj) tesztelni. Először felépítettük a tesztkörnyezetet, aztán elvileg-jól felprogramoztuk. Aztán kicsit elkezdtük tesztelgetni, de azért nem túl komolyan. Közben pedig kimentünk ebédelni. Az egész nem lett volna rossz, ha az instrukciókat és hogyantovábbokat nem 1-1 órás unatkozás után kapjuk. Szóval lassú volt a nap. Viszont végre kaptunk autót. Sajna csak egy GMC Van volt szabadon. Kis segítséggel de végül az automata váltón is úrrá lettem. Állítólag felszabadul holnapra egy kisebb, és akkor megkapjuk a dög helyett azt. Pedig nem kicsit fílinges ez az autó ám! :)

2011-01-10_18-31-43_311_.jpg

Kanada #3

szombat, január 8th, 2011

A tréning utolsó napját sztem lázasan ültem végig a neocigány ellenére. Hol fáztam belül, hol meg melegem volt. A 3. napra előírt penzumot letudtuk kb. fél nap alatt előadásostul, gyakorlatostul, délutánra maradt a szórakozás (értelmetlen de vicces funkciók leprogramozása) meg a játék. Este nem mentünk kajálni sehova, mert eléggé szarul voltam, inkább aludtam meg pihentem. Viszont napközben elkezdett kiderülni a mai nap és a jövőhét programja. Az eredetiekkel ellentétben nem a csodaprogramot fogjuk tovább tanulni, hanem egyebeket, de élesben, tesztelés során. Meglepő módon elintézték mára a belépőkártyánkat, meg az internet hozzáférést. Arra mondjuk nem gondoltak, hogy nekünk nem lesz se ebédünk, se kocsink amivel elmegyünk kajálni, de azért ezt is megoldottuk végül, meg taxi csekket is kaptunk még. Hétfőtől meg adnak egy autót. Hogy ezt mért nem tudták megtenni már ezen a héten is… na mindegy.

Ma gyakorlatilag összeraktuk A Nagy E egyik csúcskategóriás kontroll izéjét, meg tanulgattuk használni. Hétfőtől meg részt fogunk venni egy tesztben amihez majd kell ez  tudás - gondolom. Ha az eredeti indokot nézzük, amiért ki kellett jönnünk, akkor a jövő hétnek semmi értelme nem lesz. Ha azt nézzük, hogy egy ilyen tesztelésben való részvétel mennyi tapasztalatot ad, akkor mindeképp megéri, bár az hogy effektív a munkánkhoz mennyire lesz hasznos, az még mindig kérdéses.

Egyébként így néz ki a szobám:

dscf8189_.jpg

Meg a sok kép közt találtam egy ilyet is a fényképezőn:

dscf8184_.jpg

Internet

vasárnap, november 14th, 2010

Ha egy óra 5GBP, egy nap 10GBP, egy hét 20GBP és én itt leszek 4 napot, akkor vajon megvettem az egyhetest? Talán kocka vagyok. Viszont a Skype az kell.

És a folyatatás

szerda, június 30th, 2010

Történik mindenféle, ma este mikor a hugaimmal beszélgettem, egy mondaton belül döbbentem le azon, hogy hétfőn volt mikor berakták a garázskaput és nem régebben, aztán hogy még csak szerda van. Mert valami mindig történik. Hétfőn pl. megpróbáltam egyedül is, meg aztán este mt-vel is betolni a telefon vezetéknek beásott csőbe a kábelt - sikertelnül. Ma újra próbálkoztunk kölcsönvett frankó behúzószállal. Az átment mindenen, csak nem volt elég hosszú. Úgyhogy középen kiástuk a csövet, elvágtuk, és behúztuk két menetben. Dreha forevör. Ezúton is köff! :)

Mert holnap du. meg bekötik a telefont (juteszmbe, le kellene mondani lassanként a jelenlegi internet előfizetésünket…).

Tegnap pedig elvittem Johnnyhoz az autót, aki Alfákat és Fiatokat javít. Megmondta hogy a szerelő akihez eddig vittem mit cseszett el, és miért nem fog a fékem. Ő most meg fogja csinálni tutin. Még egyszer annyiért amennyit január környékén egyszer már kifizettem ebben a témában. Majd valamit megpróbálok pattogni az előző szervizes fószernél, hátha lesz némi eredménye.

A t. televan a regnummal.  Valamint így végére kezd durván besűrűsödni az építkezés is. El kellene kezdeni szervezni embereket, akik segítenek festeni/padlószörnyekezni/parkettázni. Majd holnap. Mint mindent…

Egyedül

vasárnap, június 27th, 2010

Egyedül unalmas. Tegnap reggel felkeltem Noémivel, délelőtt csempe elrendezést rajzoltam CAD-ben, aztán kimenten Ritához ebédelni Szentendrére, beszélgettem egyet a hidegburkolóval, és haza autóztam. Eljutottunk szép lassan a havi egy tank benzintől a havi két tank benzinig, és ráadásul még a benzin is sokkal drágább mint ősszel volt. Viszont autóval emberi idő alatt lehet teljesíteni a Budapest-Szentendre távot. Mondjuk tegnap pont mehettem volna bringával is… Este aztán kiszámoltam hogy mennyibe is kerülne a csempe amit összeterveztünk Noémivel. Mintegy 2,5-szöröse lett annak amit előre kalkuláltam, mert raktunk bele ilyen dísz csíkot, meg mintás csempéket, mert az jól néz ki. Hát ezek kirepültek most a tervből. A baj csak az, hogy Noémival nehéz egyeztetni ilyen távolságba. Megnéztem, külföldön is ingyen tud MMS-t fogadni, ezért gondoltam elküldöm neki MMS-ben. Mert azt hittem az amúgy okos WM-os telefonnal ez nem lesz gond. Hát nem sikerült 1-2 óra se behergelni, hogy tudjak róla MMS-t küldeni/fogadni, úgyhogy regisztráltam a Telenor Studioban ingyér, és elküldtem onnan. Majd kiváncsi leszek megkapja-e. :)

Egyébként még tegnap este megnéztem a Fast&Furious-t. Eddig még nem láttam, de tetszett mint a legtöbb kafa autókkal száguldós film. Ja, innen néztem, ahova innen találtam. Tűrhető minőség, és egész sokat megértettem belőle annak ellenére, hogy szlengül beszéltek benne.

Ma sikerült kb. fél10ig aludni, csak úgy simánból. Aztán összeírtam magamnak egy kb. 10-es tennivaló listát, és végig csináltam! Magam is meglepődtem rajta. Persze ez azzal járt, hogy a mai napot is gép előtt töltöttem, lassan kezd belőle kicsit sok lenni. Ki is kapcsolok mindjárt, holnap úgyis 7-kor kezdek a háznál. (jajj…)

5. nap

kedd, május 4th, 2010

Meglepő fordulat következett ma be. Egyetlen d-sub se járt a közelünkbe. Még páka se. Viszont egy csomó komoly és felelősségteljes valamint gondolkozásra ösztönző feladatot láttunk el.

  • bő egy km (1080m) triax kábel dobra tekerése
  • egy darab PC és a hozzá tartozó monitor elcsomagolása a dobozába
  • 5 darab stúdió bútorzat (méd báj Belga stutek) elcsomagolása pukkasztós nejlonba.

A bútorok ötletesek, messziről szépek, középről pedig nagyon nem. A mi ismerősünk ismerősének az ismerőse sokkal szebbet alkotott.

Este főztünk magunknak vacsorát. Rántottát (light)margarinnal, szeletelt sajttal és sonkával. Egész jó lett, több mint ehető.

A szobánkban még mindig nincs net, tegnap este óta. A wifi, ami a földszinten van, nem ér fel a harmadikra. A vezetékes net, ami meg van, épp nem megy, mert az (amúgy agyatlanul fölösleges) autentikáló proxy szerver lehalt. Egyébként egyetlen hálózati csati van csak az apartmanban, uh lejmoltunk egy switchet a belgáktól, hogy ne time-sharing-ben kelljen neteznünk. Összesen 200/200k-n…

Estére egész szép idő lett, reggel még 6°C-ot mutatott a hőmérő, vittem is magammal két pulcsit, mert tegnap eléggé hideg volt a hangárban.

Ideiglenes nyertem

vasárnap, április 11th, 2010

Mert a MS mindig erősebb. De most működik a gép. És még a hangkártya is (újra leszedtem a drivert, csak most visszarakás előtt végig túrtam a regisrtyt és minden ráutaló bejegyzést töröltem). Ennyi.

Márciusi síelés

péntek, március 12th, 2010

Márciusban azért jó síelni, mert már meleg van, akár le is lehet barnulni, sípolnak a madarak a fenyvesben. Szóval tavasz. Na ez most nem fog összejönni…

idojaras.jpg