Archive for the ‘Ház’ Category

Nemzeti ünnep

kedd, március 15th, 2011

Az idei március 15 négy napos van (még nem írhatom hogy volt), amiből egyet megevett a fene, mert szombaton melózni kell érte, de ez van. Viszont cserébe nyaralás van, tehát festünk a pincében. Meg pihenünk. Szombaton pl. 16:15 körül fejeztük be az ebédet. Vasárnap meg a dédmamákra bíztuk a kislányt miután náluk ettünk (az egyik vigyáz épp a másikra egy műtétből felépülés alatt), és megnéztük a Kellékfeleséget. Kellemes litylötyi, a közepén rájöttünk a végére, valamint sokkol, hogy Jennifer Aniston eredeti hangja nagyságrendekkel emberibb mint a magyar szinkronja a Jóbarátokban. Hétfőn viszont tényleg festés volt. Illetve először átpakolás a garázsba, aztán betonpor söprés, aztán fal csiszolás, aztán söprés és csak utána festés. Közben kellett zenét csinálni.

dsc_0189_.jpg

Van tartalék a végfokban, nem kevés.

Ma délelőtt teszteltük a Wellnesst a vényócban (tényleg nyaralás, Panna a húgaimmal sétált), van ott minden. Hideg, meleg bugyborékolós, csobogós, izzadós. Meg magyar vízilabda válogatott (az nem annyira nekem volt érdekes).

“Eddig pihentél, de holnaptól munka
sose volt még ennyire durva.”

Mégképp

hétfő, szeptember 20th, 2010

Tegnap csináltam még képeket a belakás alatt levő állapotról is. Valamint leraktuk a padlót a gyerekszobába.

Előbb, utóbb

csütörtök, szeptember 16th, 2010

Előbb-utóbb minden összejön, íme a képek, amiket réges rég ígértem.

Tegnap egy

hétfő, szeptember 6th, 2010

Tegnap egy hete hogy beköltöztünk. Mostanra kezd egész otthonos lenni. Az egyet kihúzok kettőt felírok arány kezd javulni a tennivaló listán.

És tegnap egy éve, úgyhogy elmentünk enni.

Az Új

kedd, augusztus 31st, 2010

Vasárnap beköltöztünk. Teganp és ma két nap szabi keretében elkezdtük belakni a házat több-kevesebb sikerrel. Minden esetre totál leamortizáltam magam. És holnap regel 9-re Pakson kell lennem…

Így állunk

csütörtök, június 17th, 2010

Rég írtam már a házról, pedig haladunk rendesen, ahogy a képeken is látszik. Lakik egy madárcsalád a fürdőszobában, vannak ablakok, ajtók, szigetelés, stb… Holnap Noémivel körbejárunk csempéért, wc-ért, laminált padlóért, szörnyek padlóért, meg még 1000 dologért. Szombaton mt-val lerakjuk a padlást OSB-vel, vasárnap pedig bejárjuk az IKEA-t. Szép kilátások… :)

Nemmegy

kedd, február 2nd, 2010

A processzorom nem tud virtualizálni. Mert S939 foglalatú AMD Athlon 64 X2 3800+. Ha AM2-es foglalatú lenne ugyanez a típus, akkor már tudná (és akkor nem csak DDR1-gyel menne…). Kemény az élet.

A vállalkozó, akitől ajánlatot kértem egyellőre, és aki eddig csinálta a házat, valami csoda programmal szerkeszt ajánlatot, amihez van egy 16 bites megtekintő program. A 64bites oprendszerem viszont nem tud 16bites programokat futtatni, úgyhogy majd Noémi laptopján jól átrakom pdf-be, aztán az lesz. Az a megtekintő program úgyis egy kalap kaka…

Az átadott állapot

szerda, december 23rd, 2009

Az átadás (mármint a szerkezet kész állapoté) már nem is tudom, mikor volt, de most így néz ki a ház.

A munka nem áll meg

vasárnap, november 29th, 2009

Ezen a héten nem sikerült kijutnom, de szüleim fényképeztek párat:

img_3502.jpg

img_3505.jpg

img_3507.jpg

img_3508.jpg

Ha felépül végre

vasárnap, november 22nd, 2009

Tegnap végre voltunk kint napfényben is. Halad a dolog, határozottan.

dscf7192.JPG

dscf7196.JPG

dscf7198.JPG

dscf7199.JPG

dscf7203.JPG