Archive for the ‘Esküvő’ Category

Tegnap egy

hétfő, szeptember 6th, 2010

Tegnap egy hete hogy beköltöztünk. Mostanra kezd egész otthonos lenni. Az egyet kihúzok kettőt felírok arány kezd javulni a tennivaló listán.

És tegnap egy éve, úgyhogy elmentünk enni.

Hát… ennyi. :)

hétfő, szeptember 7th, 2009

Megvolt. Kész. Visszavonhatatlan! :)

És nagggyon jó volt! És nagyon köszönjük a segítséget mindenkinek, aki segített! és a jókívánságokat is! :)

Itt vannak némi képek Domitól. Bobitól albumban kaptunk egy hasonló adagot!

Most már Riminiben vagyunk, bő 9,5 óra alatt értünk ide, ebből bő 8,5 volt a hasznos menetidő. Pedig Akaliból indultunk reggel. Kicsit rohasztó volt. Este viszont finom pizzát, és überállat fagyit ettünk (jobb, mint az (ex)otthoni, és ez nagy szó!).

És (bocs srácok), de egy hétig nem kell dolgozni, és ez is nagggyon jó! :)

A szállodai wifin a google-es oldalak (google, gmail, google maps, blgospot, stb) nem jönnek be. Csak krteken keresztül…

Ritkán

péntek, augusztus 28th, 2009

Hol is tartottam? Lassan 10 napja írtam utoljára. Pontosan ennyire vagyok mostanában agyon nyomva. Rengeteget terveztünk az utóbbi időben, (túlóra, stb.) mert szerdán le kellett adni kiviteli terveket. Ami azért vicces, mert egy csomó eszközről, ami szerepel a terven, még megy a huza-vona, hogy az lesz-e, vagy egyáltalán lesz-e. Szóval még párszor újra fogjuk rajzolni az egészet. Emellett döntöttem egy építési vállalkozó mellett, vele kellene szerződni a héten, aztán kicsit azért nekünk is kell foglalkozni az esküvővel, meg utolsó jegyesoktatás alkalmak, meg ilyesmi.

20-án néztünk tűzijátékot, ami nem volt rossz, de már nem akkora fíling, mint mikor kicsi voltam, pedig akkor nem volt zene alatta, és magyar petárdákat lőttek. 21-én megnéztük a Művész Malomban a Hős és a csokoládékatona című G.B. Shaw darabot. Szerintem konkrétan marhajó. Vicces, meg nem is, zenés, éneklős. Kicsit hideg volt. Aztán szombat vasárnap vt ahol nyilvánosan is befejeztem rétegvezetői munkámat. Kaptam könyvet, meg tapsot, és még utoljára felszolgáltam az esti vacsoránál a többi rétegvezetővel és helyi elnökkel. Asszem még pénteken összeraktuk az ágyunkat. Nem kicsit volt hiányos a leírás, volt olyan rész, amit konkrétan 3szor csavaroztam össze, meg kétszer szét, de végül sikerült.

Kedden megnéztük egy elég jónak tűnő kocsit, tényleg elég jó volt. Aludtunk rá egyet, aztán úgy döntöttünk kell.  A csávó pécsi, és a téli gumik ott vannak lenn, úgyhogy a jövő héten még lemegy érte, aztán vasárnap (az esküvő és a nászút közt félúton) megvesszük tőle. Amúgy Punto I, 1.2 16v HLX. És kék.Valami ilyesmi. Nászútra még nem ezzel fogunk menni, apámtól kölcsön kapjuk a Passatot. (Aminek remélem nem ott fog meghalni az elektromos kézifékje, mert utóbbi időben kicsit szórakozik…)

Szóval mostanában hazaérek, csinálom tovább a dolgaimat, aztán felborulok és elalszom. Ezért ritkás a blog.

Na végre

vasárnap, augusztus 16th, 2009

Megint megy a blog. A halál oka ez volt. Reméljük most már magukhoz térnek lassanként. Akartam postolni arról, hogy múlt héten sűrűn voltam. Mert ugye 8:30-tól (legalább) 17-ig meló. Én csütörtök kivételével általában le is léptem ekörül, mert hétfőn gyűrűt tágíttattunk (mert mindkettőnk jobb kezén vastagabb a gyűrűs ujj), kedden elmentünk az öltönynadrágomért, meg vettünk cipőt, szerdán megettük az ágyunkba a matracot, pénteken meg voltunk az Apor Vilmos téri plébánián, hogy beírják minden adatunkat. Itt egy kicsit hibáztunk, mert elárultuk, hogy Noémi is hozzánk van bejelentve, úgyhogy holnap mehetek György atyához kérni elbocsátó nyilatkozatot, merthogy hivatalosan a szentendrei plébániához tartozunk… Pénteken amúgy vittem be a saját laptopomat, mert egy kézzel nagyban megrajzolt vázlatot vittünk be CAD-be, és azt úgy lehetett éppeszűen csinálni, hogy leültünk laptoppal a rajztábla elé. Céges laptop meg nincs. Mert. Céges telefont viszont kaptam. Elenite csak SIM-et kaptam, és használtam hozzá a régi T610-emet. Jókis telefon az, az a helyzet. Le van harcolva, de jó. Jobb, mint a Nokia 3109. És a SE G502 is jobb nála. Nem azért, mert van rajta fényképező, meg 3G, meg mittomén, hanem mert a Nokia nem szerethető. Túl egyszerű, meg “kiforrott”, meg “letisztult”, meg ilyesmik. A G502-vel csak az a bajom, hogy kicsit sűrűbben vannak a menü gombjai, mint amennyire vastagok az ujjaim. De jobban kézre is áll, meg picit kisebb is, mint a Nokia. Igazából jó lenne egy két kártyás Samsung, csak előtte meg kellene azért tapizni, meg hát nem olcsóak.

Tegnap esküvőn voltunk a Mátyás templomban. Nagyzenekar, kórus, 5 pap. Elég jó volt! :)
És kaptam a szüleimtől a szülinapomra Weller pákát! :)

Meg elkezdtem bedigizni a ferbál színdarabunk videóját, de két fura dolog van. Egyrészt az Edius valamiért időnként új fájlt nyit capture közben, de nem értem mi alapján, másrészt meg időnként közli, hogy a cél merevlemez nem elég gyors, és leáll. A Raid-re mentek vele pedig, és azon csak adat van. Mondjuk az újabbik lemez a két 400-as közül furán kattog, amióta megvan, lehet, hogy az a ludas.

Hosszú idő

hétfő, augusztus 3rd, 2009

és sokminden történt alatta.

Voltam vitorlázni a Balatonon, ami jó volt, meleg volt, és sok ( a kényelmesnél talán picit több is) szél, vihar csak éjjel. Hülyék voltunk. :) Lőttem kb. 5 képet egész héten, mert a nehéz szél miatt szinte végig én kormányoztam. Domi viszont ígért képes beszámolót.

Aztán voltam Csatkán Filutky-s edzőtáborban. Délelőtt általában tanultunk új nótákat (sajátot is, meg nemis), délután meg vokált vettünk fel, meg saxit, meg a Vándornak végül a teljes gitár részét. Ez is jó volt. Fárasztó, punnyasztó, sokat zenélős, sokat evős, de alapvetően és teljesen jó. Erről én ígérek képeket, bár túl sokat itt sem lőttem.

A szabad júliusom első három hetében gyakorlatilag csak alvás közben voltam fedél alatt. Ami nagyon jó volt. Ez Csatkára már nem volt igaz, de azért az is jó volt. Ma viszont hivatalosan elkezdtem dolgozni. Megszűnt a szabad egyetemista, odamegyekahovaamikorakarok lét. Asszem ez nagyon fog hiányozni. Igazából az egyetemben csak a vizsgaidőszakok idegölő, teljesen önbizalommentes, orbitális parázásait utáltam, de azt nagyon. A többi hiányzik. Egyellőre.

Ma voltunk vásárolni. Szüleimmel. Elég vicces volt. :) Monnyuk igazából csak a Mountexben vásárlás volt vicces, mert ott ők nagyon furák voltak, legalábbis nekem (jahm, a 2-őt fizet 3-mat kap akció július 31-gyel megszűnt, viszont van helyette nyár végi leértékelés). Rövid gatyát végül nem vettünk, csak inget, egy hosszú, meg egy rövid ujjút. Aztán elmentünk a Westendbe öltönyt nézni az esküvőre. Annyiért vettünk, hogy jajj. Viszont tényleg szép. Már csak cipő kell.

A meghívókat pedig végre elkezdtük teríteni (vagy ezt már írtam?). A 72%-uk már meg van írva, a 35%-ukat pedig oda is adtuk már. Igyekszünk türelem! :) És elég fura, hogy 33 nap múlva már esküvőnk lesz. És tök izgi, hogy már van, aki foglalt le nászajándékot! :)

Holnapután pedig vállalkozóval fogok beszélgetni. Az élet szép. :)

A blogom pedig azért nem elérhető időnként, mert a szervert heggesztgetik.