Archive for the ‘családi’ Category

Két hónap termése

hétfő, június 27th, 2011

Hirtelen feltűnt. Csak úgy, spontán. Hogy két hónapja írtam utoljára blogot. Csökkenő motiváció, növekvő fácse aktivitás. Ennyi. Pedig az elmúlt két hónapban marha sok minden történt minden téren. Ezek közül csomó mindent elfelejtettem, néhányat el akarok felejteni, a egy párról meg nem írhatok. De (asszemkbidőrendben) lezártam életem első jelentősebbnek tekinthető projektjét és működik. Voltunk pünkösdkor Akaliban. Bicikliztünk, teszteltük a Balatont. Aztán most meg vitorlázni voltunk a hétvégén, és a Balaton tesztelt minket. Pannának pedig megmutattuk 8 hónap alatt a családunkban felmerülő jelentősebb sportokat: síelés, biciklizés, vitorlázás. Legközelebb már neki is menni fog. Egyedül. A vadvirágos gyep nő, és hetek óta nincs kedvem/időm lenyírni. Képek szokás szerint itt.

Kirándultunk

vasárnap, március 6th, 2011

Kivételesen megvalósult egy terv, és tényleg elmentünk kirándulni. Igaz, először még tegnap délelőtt akartunk menni, de efölött az apróság fölött igazán el lehet siklani. Szóval kirándultunk. Délután fél4 és fél6 közt. Először ugyanis becsületből el kellett tüntetni a tányérról a pizzát. Izé. Calzonét. Jó volt, csak durva adag. Utána nyögés volt, és meg kutya nevelés (rájött hogy a tulipán hagymák virágládájában levő puha földet élvezetesen könnyű kiásni…). És végül elindultunk kirándulni.

Kocsiba be, kocsiba kutyát be, ablakot be, egyesbe be. Felzúztunk a Cseresznyés út tetejéig (ott kocsiból ki) és Pannát magunkra (illetve csak rám) kötve, Gombócot szélnek eresztve nekivágtunk az Asztalkőnek. Ami sokkkkal közelebb volt mint ahogy emlékeztem rá, úgyhogy tovább mentünk az Álló rét felé. Meg még tovább. Aztán felértünk a Nyergesre(?) ahonnan viszont lefelé kellett menni tovább. Keskeny ösvény hóval,  jéggel, sárral, hátamon Pannával. De nem estem hanyatt csak majdnem, és csak egyszer csaptam az arcába egy fél fát. Mindenesetre leértünk, visszafordultunk. Halvány emlékeim voltak arról, hogy nem végig jelzett úton, de vissza lehet jutni a kocsihoz nem csak a hegyen át, hanem a hegyet megkerülve is. Gyakorlatilag sikerült a dolog, valamint megtudtuk, hogy a Cseresznyés és a Barackos út felül is összeér. Fincsi volt. Képek.

Síelés

kedd, február 1st, 2011

Mikor mondtuk az embereknek, hogy elmegyünk Pannával síelni, mindenki hülyének nézett minket (pedig ha tudnák hogy két hetes korában már IKEAban voltunk vele…). Pedig tök jó volt. Szerintem még Panna is nagyon élvezte, hogy ennyire zajlik körülötte az élet, jókat alud sétálás közben, nagyokat vigyorgott mindenkire. Mamám vigyázott rá (meg néha Papám, meg a velünk lakó másik családból a nem-síelő szülők), mi meg síeltünk. És idén is szétfagyott a s*ggünk. Vasárnap volt némi napsütés, aztán utána péntek délutánig végig hideg, hó, köd, szél és ezek tetszőleges kombinációi. Péntek délután, meg búcsúzóul szombat délelőtt viszont baromijó idő volt. Hideg, napsütés, nem túl sok ember, és nagyon jó hó. A fényképezőt csak megutaztattam. A vádlimban izomláz van. A 14 éves bakancsom bele elkezdett cafatokra szakadni…

Az első két hét

vasárnap, november 14th, 2010

Nem is tudom honnan kezdjem. Igazából mindegy, úgyis a szokásos anarchikus ömlengés lesz a vége. Most a repülőn végre van időm írni. Az első két hétben itthon voltam, gondoltam lesz egy csomó időm majd közben, megcsinálok ezer dolgot. Hát nem jött össze. Még blogot sem írtam. Valahogy furcsán, és észrevétlenül sok időt von el egy gyerek a napból.

Éjjel békés, éjfél tájban szokott enni, aztán 4-5 környékén, és legközelebb 8-9 felé, úgyhogy relatív sokat tudunk aludni. Az első héten napközben is teljes volt a béke (ahogy Mamám mondta: „Eszik, alszik, hasonlít.”) ezen a héten már délelőtt és/vagy délután volt némi hiszti is.

Egy kis gyerek vicces. Jópofa, hogy bár minden nap látjuk, mégis észrevehetően hízik, és egyre többet néz, és folyton grimaszol. És mosolyog néha (ha pukizik, meg ha sikerül megcsikizni). A picasa albumba tettem fel róla még képeket. Meg majd még teszünk, ha lesz.

Aztán lett közben netünk, ami jó. 15/5, mert VDSL területen vagyunk. És kaptunk hozzá minden-egyben (modem, switch, wifi, stb) T-home dobozt, amit utálok, mert szarul konfigurálható. Viszont azóta tudunk (web)rádiót hallgatni, meg filmet nézni bedroom media-n, meg emailezni könnyedén.

A kerítést apósommal (mármint az oszlopokat) befejeztük, a hálózás már nem sikerült. De össze van kábelezve a riasztó, vettem felnit a téligumihoz, és beadtam a használatba vételi engedély kérelmet. Panna TAJ kártyája nem jött még meg, úgyhogy a TGYÁSt, meg hasonló dolgokat nem tudtam egyellőre intézni.

A két hét szabi alatt szerveztek nekünk egy tréninget Reading-be, úgyhogy most repülök. Igazából holnap reggel kezdődik, de a vasárnap hajnali gépre foglaltak nekünk jegyet, hogy ne érkezzünk túl későn… Nem kérdeztek meg róla. Noémi beköltözik erre a pár napra a szüleihez, mert ott azért kényelmesebb nekik, mint egyedül otthon. Hát tömören ennyi. Szerda éjjel megyek haza, addig remélem nem kapok idegbajt (=jó lesz a tréning).

Panna

kedd, október 26th, 2010

2820gr, 51cm.
img_1077_.jpg

Ui.: http://www.youtube.com/watch?v=c56SmxMsLyc

Tegnap egy

hétfő, szeptember 6th, 2010

Tegnap egy hete hogy beköltöztünk. Mostanra kezd egész otthonos lenni. Az egyet kihúzok kettőt felírok arány kezd javulni a tennivaló listán.

És tegnap egy éve, úgyhogy elmentünk enni.

Összefoglalva

csütörtök, április 29th, 2010

Az építkezés a héten vééééégre elkezdett folytatódni. Dolgoznak a gépészek, a villany elvileg a héten kész is lesz, jövőhéten kezd a kőműves. Meglátjuk, meglátjuk (hogy a keretből mennyire fogunk kilógni, és mikorra leszünk kész).

Tegnap a nagyfőnökség  úgy döntött, hogy ma kimegyünk Brüsszelbe segíteni belga testvéreinket, egészen jövő péntekig. Aztán ma kiderült, hogy nem a tegnap este emlegetett esti fél9 körüli járattal megyünk, (mert az drága - háttt appámm ez lenne a hamarnak az ára…) hanem a délután hármassal. Reggel az építkezésen kezdtem. 10-re beestem a céghez, 11-re már otthon voltam. Összepakoltam, ebédeltem, hívtam taxit, most a reptéren ülök. Vszeg érdekes lesz. Vszeg szopás lesz. És nem volt (van) kedvem Noémi nélkül jönni (menni). Amit nem lehet tudni: hol fogunk lakni (lesz-e net) és hogy mit kell majd pontosan csinálni. Szerencsére a visszafelé repjegy nálunk van.

Lassanként szólíthatnának beszálláshoz, mert kezdek unatkozni.

Gyarapodás

vasárnap, április 25th, 2010

Most már szabad mondani, hát teszem is! :) Illetve (be)mutatom.

dscf7679.jpg