Archive for the ‘BSt’ Category

Sokadik

hétfő, május 17th, 2010

Asszem ezzel még tartozom a sztori végére. Fél8 felé leszálltunk Ferihegyen, Noémi kijött értem, kizúztunk Sztendrére, autót cseréltünk (Puntót T5-re), összeszedtük az embereket, és lementünk Borsodivánkára. Ott ettünk, aludtunk, sétáltunk a Tiszatón, majdnem eláztunk jégesőben, eláztunk esőben, aztán hazajöttünk. És alapvetően nem változott semmi. Tapasztalatot szereztünk, csak nem olyat, mint amire lokális főni gondolt. Túléltük, nem akarunk visszamenni, ezt elmeséltük itthon is. :)

7. nap

csütörtök, május 6th, 2010

Ismét d-sub és forrasztás mentes napunk volt. Viszont egész nap raklapokra pakoltunk cuccot feliratoztuk és fóliáztuk (nem egyedül), az eredmény 21db raklap volt. A továbbiakban némi unatkozás történt, meg otthoni levelezés.

Este még elmentünk waffel-t enni. Tegnap este nem ittam sört.

Valamint varázspálcával az ajtót kinyit tilos!

dscf7725.jpg

Holnap haza. -> Ma este borotválkozni kell, mert ilyet itt még nem csináltam.

A képeket frissítettem néhány újjal. És vannak frissek megint itt és itt is.

6. nap

szerda, május 5th, 2010

Későre jár, a hold is alszik már… Viszont legalább termékeny napunk volt. Délelőtt kábelezés nagy mennyiségben (nem csak csatlakozó szerelés, a cuccra is feldughattuk a kábelt, ezám a nemmindegy! :D). Du meg optikai ethertnet átvitelt teszteltünk laptoppal, parancssorral és a ‘ping’ paranccsal. Tanulság: az optikán nem mindegy, hogy milyen hullámhossz megy merre.

Mostanság van egyébként a Belgian Broadcast Days, amin a helyi Stutek is kiállító. Minket is kivittek ma este, körbenéztünk voltak érdekes dolgok (100 láb hosszú krán, olyan közvetítő kamion, amiben nem csak a cuccra volt pénz, hanem a dizájnra is nem kevés, egy-két ötletes termék…). Ezen végig szaladtunk egy óra-másfélóra alatt utána vártuk hogy 10óra legyen és visszavigyenek minket az irodába a cuccainkért és a kocsiért. És hát most itt vagyunk és közben még a netet is visszatöltötték a drótba itt a szállodában.

5. nap

kedd, május 4th, 2010

Meglepő fordulat következett ma be. Egyetlen d-sub se járt a közelünkbe. Még páka se. Viszont egy csomó komoly és felelősségteljes valamint gondolkozásra ösztönző feladatot láttunk el.

  • bő egy km (1080m) triax kábel dobra tekerése
  • egy darab PC és a hozzá tartozó monitor elcsomagolása a dobozába
  • 5 darab stúdió bútorzat (méd báj Belga stutek) elcsomagolása pukkasztós nejlonba.

A bútorok ötletesek, messziről szépek, középről pedig nagyon nem. A mi ismerősünk ismerősének az ismerőse sokkal szebbet alkotott.

Este főztünk magunknak vacsorát. Rántottát (light)margarinnal, szeletelt sajttal és sonkával. Egész jó lett, több mint ehető.

A szobánkban még mindig nincs net, tegnap este óta. A wifi, ami a földszinten van, nem ér fel a harmadikra. A vezetékes net, ami meg van, épp nem megy, mert az (amúgy agyatlanul fölösleges) autentikáló proxy szerver lehalt. Egyébként egyetlen hálózati csati van csak az apartmanban, uh lejmoltunk egy switchet a belgáktól, hogy ne time-sharing-ben kelljen neteznünk. Összesen 200/200k-n…

Estére egész szép idő lett, reggel még 6°C-ot mutatott a hőmérő, vittem is magammal két pulcsit, mert tegnap eléggé hideg volt a hangárban.

4. nap

kedd, május 4th, 2010

Délelőtt folytattuk a kábel gyártást. Vidáman, mert bár nem egy agyilag megerőltető meló de legalább hasznos a végterméke. Aztán kész lettünk vele. És akkor elmesélte a csávóka, hogy mivel a lokális főni aszonta d-subot kell forrasztanunk, ezért most menjünk vissza inkább d-subot folrrasztani, mert a végén még le lesz ő ám cseszve. Jókedv elszállt mint a fing.

Érdekes megfigyelni az agyölő és értelmetlen munka hatásait: megalázottság, aggresszió, totális magába fordulás és érzéketlenség.

Kb 11-től kb 5-ig d-subot forrasztottunk. Fel-le-fel-le. Mint ahogy Pom-pom ringatózik a faágon. 5-kor otthagytuk az egészet a halálba és leültünk a laptopjaink elé. Pont ugyanannyira hasznos, de kevésbbé agyölő.

3. nap

vasárnap, május 2nd, 2010

Ma reggel forrasztottunk még 5-6 25pólusú D-subot. Fejenként. Újra. Aztán mikor már ki…. nagyon idegesek voltunk tőle, akkor abbahagytuk, és megkérdeztük, hogy nem csinálhatnánk-e valami hasznosat is? Utána BNC-t krimpeltünk. De legalább a végleges rendszerhez, nem gyakorlásiból. Lehet, hogy sikerülni fog lassanként átváltani hasznos üzemmódba. Jó lenne. Háromkor pedig mindenki lelépett. Hazajöttünk, volt alvás, aztán mise, most pedig mindjárt töltök fel képeket. Egyébként elég viccesen dolgoznak itt a hétvégi meló címén. Szombatonként vallási okból a banda nagy része nem dolgozott, vasárnap meg háromkor lelépnek, mert mégiscsak vasárnap van…

Addig is vannak itt, itt és itt is.

Update

Szóval képek.

2. nap

szombat, május 1st, 2010

Ma összesen kb. 4 ember volt bent rajtunk kívül. Reggel unatkoztunk egy kicsit, csak úgy a gyakorlás kedvéért, aztán stréberelésül befejeztük a gyakorlós kábeleket, mindkét végükön. Aztán Omneon MediaGrid-et élesztettünk. Na ez viszont érdekes volt. És sikerült.

Kicsivel 6 előtt léptünk a fenébe, úgyhogy lett időnk körbesétálni a városban. Lettek fényképek. Totál Budapest fíling. Szép helyek felújítva, köztük irodaházak, tömeg, mocsok.

1. nap

péntek, április 30th, 2010

A kérdések napja:

  • Miért vagyok itt? (Akikkel együtt kellene dolgozni, nem tudják, nekem is csak tippjeim vannak.)
  • Mit fogunk csinálni még 7 napon keresztül? (Na erről szerintem mindenkinek megvan az elmélete. Az elméletek nem túl gyakran fedik egymást.)
  • Mikor fogok valakit ordítva elküldeni az anyjába? (Feszegetik a húrt a srácok…)
  • Mi lesz itt a végére? (Plussz? Minusz? Halál? Haverság?)

Melyhez hasonlóan. Maratttam. Dísztelettel.