Archive for the ‘Csak úgy’ Category

Hangfal

szerda, december 22nd, 2010

Bő egy éve (a nagyapámtól örökölt JVC-ket már nem költöztem magammal) van egy B&W DM302 párunk. Nem rossz. Határozottan nem az. Csak most kezdem azért érezni, hogy a nappalinkba (plussz étkező, összesen kb 28m2) kevés az a z 5″ mély. Igazából álló hangfalpár kellene, lehetőleg ingyen. :)

A szülés margójára

kedd, október 26th, 2010

7:40 Az egészségügy tényleg hihetetlen. Ami ma eddig történt, az egy vicc. Egyrészt az előzetes tájékoztatás tart a nullához, mindent egyesével kell megkérdezni, pedig milyen egyszerű lenne összerakni egy  how-to-t a napi rutinra alapozva, le írva benne a gyakoribb esetek lefolyását. Tomor vázlat pontokban, hogy mik fognak történni egymás után, mikor mire kel számítani, hova kell/lehet menni stb. Mert pl. azt mondta a doki, jöjjünk hétre. Kiszálltunk a kocsiból 7:00kor, bementünk, húztunk sorszámot a recepción, hogy felvigyek Noémi adatait a kórház rendszerébe. Utána felmentünk a szülészetre, ahol egy újabb pultnál bekerültünk a szülészet rendszerébe, es azt mondtak, menjünk a folyosó egyik végén levő nővér pulthoz. Ott vártunk vagy tíz percet mire előkerült valaki, es elmondta, hogy nem ide kellett volna jönnünk, hanem a folyosó másik végén levő szülőszobákhoz, ott mar varnak ránk. Tényleg vártak. Ugyanis ők úgy gondolták, hogy 7-re már a szülőszobán legyünk, merthogy 9re vagyunk beírva a műtőbe. Itt aztán felvették harmadszorra is minden adatunkat, es munkához láttunk.

Azt, hogy a nagy táskát mikor hozzam fel a kocsiból (merthogy aszonták a legfontosabbakat, amik az őrzőben, a császár után kellenek, rakjuk egy külön kis táskába, en meg egyéb instrukció híján a nagyot lent hagytam a kocsiban, a franc fog egész délelőtt azzal rohangálni), en hova menjek a műtet után, hogy a baba korul legyek, Noémi mikor fog a baba környékére kerülni, és én mikor fogok Noémi környékére azt majd egyszer megtudjuk. Ha jókor, jótól kérdezünk. És mindezért fizetek. A TB-n kívül. A dokinak. Lehet, h az a baj, h csak neki? És neki miért? (Jó-jó, azért, mert aszonta, hogy ha azt szeretnénk, hogy ő vezesse a szülést, akkor fizessünk, Noémi meg azt szerette volna. Most viszont napközben vagyunk, ráadásul időre jöttünk…)

 

8:20 Azóta volt 10perce a szülésznőnek, és elmondott magától csomó minden hasznosat. De akkor is.

 

10:15 Azért itt mindenki mindent mond. Bár a szülésznő szerint a babaszobában ott lehetek Pannával, erről a babaszobában már nem tudnak, úgyhogy Noémi eddig annyira látta, amennyire a műtőben megmutatták neki, én meg amíg lefényképeztem.

A nővérek seggfejek, es elvárjak hogy az ember teljes precizitással ismerje a kórházi nyelvet, különben hatalmas arccal kijavítják. Arról hogy Noémi itt az első 12oraban mit ehet-ihat, arról mindenki mást mond, de semmiképp előre, hogy netán legyen nálunk mikor bejövünk.

Ez az egész abból a szemszögből főleg ultragáz, hogy látom, hogy rendes piacon ilyen hozzá állás, egyenlő a halállal. Persze itt nincs piac, nincs verseny, ezért a szolgáltatás színvonala (amibe beletartozik a szolgáltatást nyújtó személyzet is) a nullához közelit. Úgytűnik, itt mindenki (főnök és beosztott) úgy gondolja, hogy rohadtul ért hozzá, ezért mindenki megy a feje után, ha valamelyik beosztott valamit elront, akkor lecseszik, aztán minden megy tovább, ahogy volt. Nincs konzultáció, nincs felügyelet. És ezt csak némiképp ellensúlyozza, hogy legalább a felszereltsége kulturált a kórháznak. Nagyjából.

Háttérkép

hétfő, február 1st, 2010

Mostanában (2-3-4 hónapja) a melósgépen a sailing.hu naptárképeit használom háttérnek. A februári az eddigi legjobb! Nekem nagyon tetszik!

Püsszt!

péntek, január 15th, 2010

Ha az ember 5-re megy dolgozni, mert 6-kor adás, és előtte van egy kis tennivaló, akkor utána 8-ig, amíg elindul az élet, és lehet hasznosan tovább lépni, ez nagyon hasznos. Jó film a Nyócker. :)

Mikor is írtam utoljára?

vasárnap, január 10th, 2010

Rég…

Hifi agy

péntek, január 1st, 2010

Valaki egy ilyet majd vehetne a szülinapomra…

aug20

hétfő, augusztus 17th, 2009

Én vagyok gyík, vagy idén tényleg nem lesznek mindenfelé a városban színpadok, meg zenék? Kb. 20 perc guglizás után nem találtam még semmi ilyesmire utaló jelet…

Kicsit később

péntek, június 26th, 2009

Egyrészt jó érzés, hogy nem kell többet vizsgázni. Másrészt nem jó érzés, hogy nem lesz többet laza órarend, meg szünetek. Meg előadások. És az az érzésem, hogy a diploma egy hatalmas lépés a felnőtté válás felé, és ez nem tetszik. Utoljára vettem ma csokit az I épület morcos büfés bácsijától, utoljára használtam az egyetemi WLAN-t, leadtam a labor beléptető kártyámat. Ilyenek. És ez asszem hiányozni fog eléggé. Meg az egyetemista lét, akkor is ha az egyetemi közösségben nagyon nem voltam benne. Nem nagyon sikerült kapcsolatokat kiépítenem az egyetemen, de attól félek, hogy az a pár is meg fog most szűnni, nagyonhamar. :(

Lehet, hogy lassan unalmas,

csütörtök, június 18th, 2009

de én akkor is szeretnék kijutni The Swell Season koncertre! Szedtem a kalózos torrent oldalról egy másfél órás koncertet és ez is jó. Nagyon jó! Noémi szeretne kimenni ősszel Belfastba. Én szeretném, hogy akkor ott koncertezzenek. (És szeretném tudni most, hogy ki-e fogunk-e tudni-e akkor menni mármint pénzügyileg majd mi ketten, mert repjegyet azt meg mostan már kéne foglalni. Kb. 100k két főre a repjegy oda-vissza Belfastba.)

Csak semmi bőbeszéd

csütörtök, június 4th, 2009

A KI záróvizsgám is 5 lett, ami elég királyság! :)

Valaki juttasson el egy The Swell Season koncertre, lécciléccilécci!!!! Annyira iszonyatosan nagyon jók, hogy az hihetetlen! Őket hallgatom reggel óta jútyúbon. Jó lenne ilyeneket játszani is amúgy… :) Felkerült az életcéljaim listájára, hogy egyszer eljussak egy koncertjükre.