Archive for the ‘Halál és pusztulás’ Category

Die Spinnen die Amerikaner

vasárnap, augusztus 11th, 2013

és fak kanada. és eredetileg meg akartam forditani a a cimet és a tartalmat, de tudom, hogy a hr-esek használjál a gúgölt. namost mi van?

statusz jelentes

vasárnap, augusztus 11th, 2013

Szulinap. Kanada. Depresszio. Cider (2.5 es van meg 1.5). Firkin.

Kieg.
Az interakciora persze, amiert az ember internettesiti a velemenyet, meg varhatok, mert otthon hajnal haromnegyed negy van. Akar meg se irtam volna ezt a post
.

Hároma

péntek, április 29th, 2011

1) Többet nem megyek be szabi alatt a munkahelyemre, csak azért mert adott pillanatban nem érzem elég nyomós érvnek az igazságot mikor hívnak (alvás).

2) Többet nem hagyom bekapcsolva a céges telefonomat szabi alatt.

3) Többet nem olvasok céges levelezést szabi alatt.

Mert elk… rontja a szabadságot, nem hagy kikapcsolni. Pedig már nagyon kellett (volna) egy olyan hét amikor nem munka körüli dolgokon pörög az agyam.

Furcsa nap

szerda, április 20th, 2011

Voltam délután beszélgetni egyet. Sokmindenféléről. Kicsit belem túrt az egész. Szakmailag. Mivel közel volt az beszélgetés a BME-hez,  beugrottam visszafele az I-be. A 028ban épp Veszely tartott órat, a komplex teljesítményről beszélt. Beültem egy kicsit. Egyrészt rádöbbentem mennyit felejtettem, másrészt meglepően gyorsan ugrottak be dolgok. És megint megállapítottam, hogy iszonyatosan hiányzik az egyetemi élet. Kiszámítható volt, és szabad.

Az előadás egyébként nem tett helyre, de legalább meg nyakon öntött egy kis nosztalgiával…

A WM elvesztette a csatát

péntek, február 18th, 2011

Tegnap (előtt) felraktam Office 2010-t, mert úgy legális. 64 bitest, hamár egyszer az oprendszer is 64 bites alatta. Ma feltűnt, hogy nem szinkronoz a telefonom az outlook-al. Utána gugliztam, ez sajnos egy ismert bug. Illetve inkább hiba. Viszont ezen a ponton elvesztette a WM az egyetlen érvet ami miatt mellette döntöttem, a teljes körű outlook szinkron ugyanis megszűnt. Megoldások vannak persze, fel lehet rakni 32 bites Officet. Vagy lehet szinkronozni közvetlenül Exchange-hez. De ez így eddig kényelmes volt. Úgyis gyúrok már egy ideje a két kártyás Androidokra…

Kanada #2

csütörtök, január 6th, 2011

Náthás vagyok. Ennyi. Legalább estére lett net.

Folyománya

péntek, december 17th, 2010

Tegnap este hazafelé kigyulladt a csekkendzsin. A user manual szerint ez azt jelenti, hogy megnőhet a káros anyag kibocsátás, csökkenhet a teljesítmény, de a motor nem károsodik, ha tovább használjuk. Úgyhogy hétfőn viszem csak Jimmyhez.

Ilyen már volt…

szerda, december 15th, 2010

Dezsavüm van. Nagy. De nem eladó. Csak arról nem írtam tavaly nagyjából ugyanilyenkor bejegyzést. Akkor ugyanis volt egy eléggé csúnya nap. Noémi épp síelt/oktatott ausztriában, a kollégák nagy része már szabin volt, én egyedül álltam a frontot a frissen átadott stúdió utolsó simitásai közben. És leesett az első hó. Én (akkori)haza krosszoztam a jóóó meredek utcába. Mire felértem égett a töltés hiba lámpa és végszóként neki koccantam a járdaszegélynek (ez később még fontos lesz). Ha jól emlékszem, ez egy olyan szombat volt, amikor le kellett dolgozni valami ünnepnapot. Úgy volt, hogy este kimegyek szüleimhez, és a hétvége maradékában náluk leszek. Egy életem egy halálom neki vágtam az útnak töltés hibával. A délinél kezdett gyanús lenni, hogy az a járdaszegély kocc lehet, hogy nem is volt annyira kicsi. Szóval le volt eresztve a kerék. Ott hagytam a francba a kocsit a Moszkván, kimentem HÉVvel (elég gyatra állapotban voltam mire megérkeztem…). Másnap bementünk, kicseréltük a kereket (ami csak leeresztett), és addigra a generátor is összeszedte magát. Hepiend.

Nade idén.

Valahol ott kezdődik a sztori, hogy Noémi már ebédre bement, viszont ma este ünnepeltük a huga névnapját, és fél6-ra oda kellett (volna) érnem, ezért elkértem egy céges kocsit, hogy odaérjek. Hamár kocsi, meg odaérés, akkor gondoltam lelépek kicsit hamarabb és elmegyek karácsonyt vásárolni, úgyis van még némi elmaradásom. A nagy vásárolgatás közben csak az az infó tűnt el, hogy azért fél6-ra be kellene futnom. Mindez 17:50 körül jutott eszembe. Futás kocsihoz, indulás, menés, dugóban tökölés, elmélázás. Lényeg, hogy a cél előtt 50m-rel van egy orbitálisan brutális fekvő rendőr. Na azon olyan kb. 40-nel átrongyoltam, mert bár nagyjából milliószor jártam már arra kocsival, most valahogy kimaradt. Eredmény, a céges kölcsön kocsiból dőlt az olaj. Telefon autó karbantartós embernek (holnap reggel vontatjuk szervizbe), telefon kollégának aki holnap reggel ezzel ment volna Ózdra, meg telefon főnöknek, hogy megdicsérjen. Két kocsi helyett így hát egyel indultunk hazafelé. Illetve volna. Merthogy feltűnt, hogy gyanúsan lapos a jobb első. Rutin szerű csere (tavaly télen gyakoroltam párszor), bevetődés após által ajánlott szinte éjjel-nappali gumishoz. A vártaknak megfelelően peremszigetelés után vissza kaptuk a kereket. És tényleg hazaértünk. Itt hepiend majd csak akkor lesz, ha legalább egy nullával kevesebbet fizetek a céges kocsi javításért, mint amennyire saccolom…

A szülés margójára

kedd, október 26th, 2010

7:40 Az egészségügy tényleg hihetetlen. Ami ma eddig történt, az egy vicc. Egyrészt az előzetes tájékoztatás tart a nullához, mindent egyesével kell megkérdezni, pedig milyen egyszerű lenne összerakni egy  how-to-t a napi rutinra alapozva, le írva benne a gyakoribb esetek lefolyását. Tomor vázlat pontokban, hogy mik fognak történni egymás után, mikor mire kel számítani, hova kell/lehet menni stb. Mert pl. azt mondta a doki, jöjjünk hétre. Kiszálltunk a kocsiból 7:00kor, bementünk, húztunk sorszámot a recepción, hogy felvigyek Noémi adatait a kórház rendszerébe. Utána felmentünk a szülészetre, ahol egy újabb pultnál bekerültünk a szülészet rendszerébe, es azt mondtak, menjünk a folyosó egyik végén levő nővér pulthoz. Ott vártunk vagy tíz percet mire előkerült valaki, es elmondta, hogy nem ide kellett volna jönnünk, hanem a folyosó másik végén levő szülőszobákhoz, ott mar varnak ránk. Tényleg vártak. Ugyanis ők úgy gondolták, hogy 7-re már a szülőszobán legyünk, merthogy 9re vagyunk beírva a műtőbe. Itt aztán felvették harmadszorra is minden adatunkat, es munkához láttunk.

Azt, hogy a nagy táskát mikor hozzam fel a kocsiból (merthogy aszonták a legfontosabbakat, amik az őrzőben, a császár után kellenek, rakjuk egy külön kis táskába, en meg egyéb instrukció híján a nagyot lent hagytam a kocsiban, a franc fog egész délelőtt azzal rohangálni), en hova menjek a műtet után, hogy a baba korul legyek, Noémi mikor fog a baba környékére kerülni, és én mikor fogok Noémi környékére azt majd egyszer megtudjuk. Ha jókor, jótól kérdezünk. És mindezért fizetek. A TB-n kívül. A dokinak. Lehet, h az a baj, h csak neki? És neki miért? (Jó-jó, azért, mert aszonta, hogy ha azt szeretnénk, hogy ő vezesse a szülést, akkor fizessünk, Noémi meg azt szerette volna. Most viszont napközben vagyunk, ráadásul időre jöttünk…)

 

8:20 Azóta volt 10perce a szülésznőnek, és elmondott magától csomó minden hasznosat. De akkor is.

 

10:15 Azért itt mindenki mindent mond. Bár a szülésznő szerint a babaszobában ott lehetek Pannával, erről a babaszobában már nem tudnak, úgyhogy Noémi eddig annyira látta, amennyire a műtőben megmutatták neki, én meg amíg lefényképeztem.

A nővérek seggfejek, es elvárjak hogy az ember teljes precizitással ismerje a kórházi nyelvet, különben hatalmas arccal kijavítják. Arról hogy Noémi itt az első 12oraban mit ehet-ihat, arról mindenki mást mond, de semmiképp előre, hogy netán legyen nálunk mikor bejövünk.

Ez az egész abból a szemszögből főleg ultragáz, hogy látom, hogy rendes piacon ilyen hozzá állás, egyenlő a halállal. Persze itt nincs piac, nincs verseny, ezért a szolgáltatás színvonala (amibe beletartozik a szolgáltatást nyújtó személyzet is) a nullához közelit. Úgytűnik, itt mindenki (főnök és beosztott) úgy gondolja, hogy rohadtul ért hozzá, ezért mindenki megy a feje után, ha valamelyik beosztott valamit elront, akkor lecseszik, aztán minden megy tovább, ahogy volt. Nincs konzultáció, nincs felügyelet. És ezt csak némiképp ellensúlyozza, hogy legalább a felszereltsége kulturált a kórháznak. Nagyjából.

Az Új

kedd, augusztus 31st, 2010

Vasárnap beköltöztünk. Teganp és ma két nap szabi keretében elkezdtük belakni a házat több-kevesebb sikerrel. Minden esetre totál leamortizáltam magam. És holnap regel 9-re Pakson kell lennem…