Archive for the ‘Mese’ Category

Két hónap termése

hétfő, június 27th, 2011

Hirtelen feltűnt. Csak úgy, spontán. Hogy két hónapja írtam utoljára blogot. Csökkenő motiváció, növekvő fácse aktivitás. Ennyi. Pedig az elmúlt két hónapban marha sok minden történt minden téren. Ezek közül csomó mindent elfelejtettem, néhányat el akarok felejteni, a egy párról meg nem írhatok. De (asszemkbidőrendben) lezártam életem első jelentősebbnek tekinthető projektjét és működik. Voltunk pünkösdkor Akaliban. Bicikliztünk, teszteltük a Balatont. Aztán most meg vitorlázni voltunk a hétvégén, és a Balaton tesztelt minket. Pannának pedig megmutattuk 8 hónap alatt a családunkban felmerülő jelentősebb sportokat: síelés, biciklizés, vitorlázás. Legközelebb már neki is menni fog. Egyedül. A vadvirágos gyep nő, és hetek óta nincs kedvem/időm lenyírni. Képek szokás szerint itt.

Kanada #9,5

szombat, január 15th, 2011

…folytatás a reptérről. (Egészen meglepő, hogy külföldi reptéren van free wifi!) Szóval a rendszer visszaállítása után folytattuk a tesztelést, ebéd után visszaadtuk a kocsit meg a kulcsait, délután visszaadtuk a beléépő kártyánkat. Kértünk egy taxit, elmentünk vacsizni, összeszedtük a cuccunkat, kértünk taxit és kijöttünk a reptérre. Most várunk, a repülő menetrend szerint 22:35-kor száll majd fel, addig van még pontosan két óra. Elindultunk hazafelé.

A mai fotót a vendéglőben lőttem. Az asztalon a cserélhető terítő csomagoló papír, és minden asztalra volt készítve egy kupac zsírkréta.

dsc_0180_.jpg

Kanada #8

péntek, január 14th, 2011

Ma nem unatkoztunk. Átállítottuk az egész teszt rendszert tök máshogy, mert a csávónak demóznia kellett neki ügyfeleknek, aztán telepítettünk belőle mégegy linuxot a mielőtt-kimegy-az-ügyfélhez-leteszteljük osztályon, meg ebédeltünk, összefutottunk mégegyszer Sovyval. Aztán délután az előbb említett osztályon néztük ahogy a csávó problémát fejt (és tanultunk is ám közben!). Illetve tovább foglalkoztak a tesztelés közben felderített hülye hibánkkal, és végül meglett a megoldás. A kontrol szoftverben, amin keresztül állítgatni lehet a kártyát, a kártyára vonatkozó szoftver komponens túl régi volt, és az xml-ből feltöltött konfigurációt rosszul kezelte feltöltés közben. Most minden és mindenki hepi. Ja, és délelőtt még otthoni projektekkel is foglalkoztunk közben, mert kellett. Este egy “egységnyit fizetsz, akármennyit eszel” típusú helyen vacsoráztunk, sokat. Még jóhogy ma gyalog mentünk, így kicsit legalább ülepedett mire hazaértünk. Mindenesetre ma már nem fogom megenni az utolsó bejgli csücsköt, az biztos. Helyette viszont kell csomagolni, meg borotválkozni. Mára nem jutott kép.

Kanada #7

szerda, január 12th, 2011

A csere tegnap megvolt, most ezzel járunk. Kicsit kisebb, nincs benne központi zár, de amúgy nagggyon poén. Különösen élveztem ma reggel a hátsó kerék hajtás+nyári gumi kombót az éjjel leesett 8-10cm hóban, csúszkált a feneke minden egyes gázadáskor, mert az utak gyakorlatilag nem voltak még takarítva.

dsc_0179_.jpg

Kanada #6

kedd, január 11th, 2011

És este lett és reggel, a 6. nap. A fél9-re megbeszélt reggeli kezdés (mi bent voltunk már 25 körül) végül 8:50kor jött el, de azért eljött. Beköltöztünk a tesz-szerverszobába (kicsit hideg, borzasztó zaj) tesztelni. Először felépítettük a tesztkörnyezetet, aztán elvileg-jól felprogramoztuk. Aztán kicsit elkezdtük tesztelgetni, de azért nem túl komolyan. Közben pedig kimentünk ebédelni. Az egész nem lett volna rossz, ha az instrukciókat és hogyantovábbokat nem 1-1 órás unatkozás után kapjuk. Szóval lassú volt a nap. Viszont végre kaptunk autót. Sajna csak egy GMC Van volt szabadon. Kis segítséggel de végül az automata váltón is úrrá lettem. Állítólag felszabadul holnapra egy kisebb, és akkor megkapjuk a dög helyett azt. Pedig nem kicsit fílinges ez az autó ám! :)

2011-01-10_18-31-43_311_.jpg

Kanada #5

hétfő, január 10th, 2011

Nézzük csak. Reggel voltunk helyi misén (gyalog), ami teljesen kulturált volt, mindenféle amerikás hülyeségek nélkül, aztán tovább sétáltunk az Ontario tó partjára, aztán elsétáltunk a belvárosban levő parkig (ahol tényleg ki lehet jutni a tópartra), végül beültünk egy kicsit kajálni, aztán hazataxiztunk. Összességében nem sok, de azért elég hideg volt közben. Délutánra meg punnyadást programoztunk, megírtam pár (céges) emailt, néztem filmet, ilyenek. Elgondolkoztam azon, hogy az már biztos, hogy az év első 4 hetéből 3mat irodán kívül leszek. Viszont nem szeretném ezt növelni 5/3,5 arányra (akkor se ha 0,7 kisebb mint 0,75) és úgy tűnik a családom is inkább velem ért egyet. Meglepő… Érlelődik bennem ennek a két hétnek a tárgyilagos összefoglalója, de azt hiszem megvárom még vele a jövő hetet, hátha alakul még a dolog. Meg persze az sem biztos, hogy okos dolog az ilyet leírni és felrakni a netre…

Ez itten az Ontario tó. Partja.

dscf8229_.jpg

Karácsony, újév és tsa

szerda, január 5th, 2011

… majdnem egy örökérvényű okosmondással kezdtem (idén is volt karácsony), de aztán mégsem. Mert idén karácsonyoztunk először hármasban. Az egész úgy kezdődött, hogy az Apor Vilmos téren Panna volt a betlehemesben a Kisjézus. Szép csendben (cumival ledugózva) szerepelt. Csináltam róla képeket, de nem lettek túl jók, mert nem volt nálam nagy vaku. Majd otthonról felteszem őket, mert ha két helyről is töltöm a picasat, furcsán összeakad önmagával. Aztán karácsonyoztunk a Nárcisz utcában, ott voltak a dédmamák is, meg ettünk tatárbifszteket. Aztán kiszaladtunk a Körte utcába, ott is becsatlakoztunk a karácsonyozásba, és vacsoráztunk mégegyszer. Aztán otthon is karácsonyoztunk (de nem ettünk). 25-én összeraktuk a kanapét, aztán bementünk enni. Vasárnap is bementünk enni. Hétfőn meg nálunk evett a család délután. Miután kihevertük a négynapos zabálást, Papám segedelmével befejeztük a kerítés-kapu projektet, gyakorlatilag kutya-késszé vállt a kert. Aztán szilveszter lett, amit Mátééknál töltöttünk mindhárman, társasjátszottunk, meg dumáltunk (evés közben). 1-én hallgattunk/néztünk online bécsi újévi koncertet, vasárnap meg pakoltunk. Én kéthétre eljöttem Kanadába, Noémi meg beköltözött a szüleihez.

A száraz adathalmaz végére nemtom mi illik. Mondjuk 42.

Reading 3

kedd, november 16th, 2010

Teganap már tréning volt. Meglepően jó, legalábbis én valami unalmasabb dologra számítottam. Kb. reggel fél10től este fél6ig ott ültünk, aztán visszahoztak a szállóba, és elmentünk vacsorázni. Meglepően jót beszélgettünk közben az amúgy horvát területi kereskedővel. Durva meglátásai vannak… Egyetlen baj volt a dologgal, hogy az időzóna eltolódás, és a hosszúra nyúló vacsi miatt nem sikerült este Noémivel beszélni. Nade majd ma!

Reading

vasárnap, november 14th, 2010

Ejtsd: reding. Megérkeztünk 10-re. A szállodába bejelentkezni 14:00 előtt csak 15GBP plusszért lehet, úgyhogy ezt kihagytuk. Körbenéztünk a vásárló utcában, vettünk ezt-azt. Most beültünk kávé+muffinra. És itt van net. Torrentről jön le épp az Igo anglia térképe, mert otthon elfelejtettem feltenni…

Aztán majd még nézünk boltot, ahol van tea. Aztán becsekk. Aztán vacsora.

Hideg van. És álmos is vagyok.

Az első két hét

vasárnap, november 14th, 2010

Nem is tudom honnan kezdjem. Igazából mindegy, úgyis a szokásos anarchikus ömlengés lesz a vége. Most a repülőn végre van időm írni. Az első két hétben itthon voltam, gondoltam lesz egy csomó időm majd közben, megcsinálok ezer dolgot. Hát nem jött össze. Még blogot sem írtam. Valahogy furcsán, és észrevétlenül sok időt von el egy gyerek a napból.

Éjjel békés, éjfél tájban szokott enni, aztán 4-5 környékén, és legközelebb 8-9 felé, úgyhogy relatív sokat tudunk aludni. Az első héten napközben is teljes volt a béke (ahogy Mamám mondta: „Eszik, alszik, hasonlít.”) ezen a héten már délelőtt és/vagy délután volt némi hiszti is.

Egy kis gyerek vicces. Jópofa, hogy bár minden nap látjuk, mégis észrevehetően hízik, és egyre többet néz, és folyton grimaszol. És mosolyog néha (ha pukizik, meg ha sikerül megcsikizni). A picasa albumba tettem fel róla még képeket. Meg majd még teszünk, ha lesz.

Aztán lett közben netünk, ami jó. 15/5, mert VDSL területen vagyunk. És kaptunk hozzá minden-egyben (modem, switch, wifi, stb) T-home dobozt, amit utálok, mert szarul konfigurálható. Viszont azóta tudunk (web)rádiót hallgatni, meg filmet nézni bedroom media-n, meg emailezni könnyedén.

A kerítést apósommal (mármint az oszlopokat) befejeztük, a hálózás már nem sikerült. De össze van kábelezve a riasztó, vettem felnit a téligumihoz, és beadtam a használatba vételi engedély kérelmet. Panna TAJ kártyája nem jött még meg, úgyhogy a TGYÁSt, meg hasonló dolgokat nem tudtam egyellőre intézni.

A két hét szabi alatt szerveztek nekünk egy tréninget Reading-be, úgyhogy most repülök. Igazából holnap reggel kezdődik, de a vasárnap hajnali gépre foglaltak nekünk jegyet, hogy ne érkezzünk túl későn… Nem kérdeztek meg róla. Noémi beköltözik erre a pár napra a szüleihez, mert ott azért kényelmesebb nekik, mint egyedül otthon. Hát tömören ennyi. Szerda éjjel megyek haza, addig remélem nem kapok idegbajt (=jó lesz a tréning).