Archive for január, 2008

Csokkolom

kedd, január 29th, 2008

Még egyszer (vagy kétszer) átnézem az anyagot, aztán szunya. Már összepakoltam meg kikészítettem mindent.

Holnap reggel 8-ra megyek vizsgázni, aztán vizsga után húzok Szlovéniába síelni, hátha marad még nekem is hó. Drukkoljatok légyszi a vizsga miatt, és hogy ne aludjak el utána vezetés közben!

Ha lesz WLAN, lehet hogy lesz blogolás. Ha nem, akkor lehet hogy lesz utólag blogolás. De az is lehet, hogy nem lesz semmi. Fényképezőt azért viszek. :)

Csokkolom!

Jóság

kedd, január 29th, 2008

Nézzetek Ti is Tom és Jerry -t tanulás helyett!

Naptárbejegyzés

kedd, január 29th, 2008

Február 5. 8:30 Studiotech, 2. kör.

Királyság. :)

Hülye.

kedd, január 29th, 2008

Az UDP-PDU vizuálisan szimmetrkius HBR kapcsolat.

A félsiker napja

hétfő, január 28th, 2008

Reggel bementen apámmal, hogy összeszedjem az indexem. Ezt 9-ig (vagy 10-től) tehettem meg. 9 előtt odaértem, volt bőven időm 10-re odaérni a Microsoundhoz, ígyhát elkisértem egy évfolyamtársam, akivel összefutottam, hogy lefénymásolhassa a tegnap kidolgozott feladataimat. :D

Microsoundban vettem két övcsipeszt az egy törött helyett a PMRhez (az áruk az árlistában levő 280+fa helyett 400+fa volt, de egye meg a fene). Ezután megpróbáltam venni a PMRhez headsetet, nem volt. siker 1

A (nem olyan) régóta árult sata-s házat eladtam. Ez is érdekes volt… Pénteken érdeklődtek érte, azonnal kellett volna, mondtam, hogy hétfő előtt kizárt. Mondta hogy jó, akkor majd hétfőn keressük egymást, hogy kell-e még. Közben vasárnap is lett egy “most rögtön kell, és komoly vagyok” vevő, aki megvétel előtt ki akarta próbálni, hogy 1Tb-os vinyóval megy-e. Írtam neki, hogy 9 és 12 közt leszek Bp-en, írja meg hova menjek, vagy hívjon fel. Nem tette. Reggel felhívott a pénteki csávó, hogy akkor kéne. Mondtam neki, hogy sajnos bukta, mert hétvégén nem jelentkezett, vasárnap este elígértem másnak. A pénteki csávó emailben megadta a számát, de rejtetten hívott. Miután már hazafelé vettem az irányt, és vasárnapi srác még mindig nem keresett, felhívtam a péntekit (akiről nem tudtam, hogy ő az, mert rejetett számmal hívott), hogy akkor kell-e neki, mondta hogy igen (kicsit nem értette, hogy mivan, mert reggel ugye elhajtottam :) ) Auchan-nál találka, cucc eladva. Buszrafel. Szentendre határában hívott vasárnapi csávó, hogy na akkor hogy legyen… Mondtam neki, hogy kicsit elmúlt már 12, uh rég nem vagyok Bp-en. De lényeg: ház eladva. siker 2

Délután vett hugom magának telefont (nem várta meg a team-es vevést, mert addigra már nem lett volna érvényes a 10000res kedvezmény, és félt, hogy nem lesz már telefon se, és így csak 1-2ezer forintot bukott). (megj.: regnum teamben csak második szerda előtti héten lehet telefont rendelni, az anarchia csökkentése végett.) Én meg lementem jól vele, és szentendrei GSM boltban vettem headsetet (2500 pénz, gyári LG, sajna utángyártott nem volt), ami mono, és 2,5 jackes vége van. siker 3

Ezt a cuccot kb. összesen 3-4 óra buhera alatt működésre bírtam a PMR-rel. A főbaj az, hogy motoroláék köcsögök, és a szabvány 2,5 jack nem elég hosszú, mert a szabvány méretű aljzatot a házon belülre rakták. Uh meg kellett támadni a jackdugót reszelővel, és megnyújtani a szárát. De mire erre rájöttem… PTT gomb nincs (a felvevő gomb a mikrofonnal párhuzamosan van bekötve, PTT-hez meg soros kapcsoló kellene), de szerencsére működik VOX-szal. siker 4

A fentieknek köszönhetően viszont irrrtóra nem tanultam ma. lsd cím. :(

Van valakinek 100% infója arról, hogy Magyar->Horvát, ill. Horvát->Szlovén határon kell-e útlevél, vagy elég a személyi?

Broáf

vasárnap, január 27th, 2008

Több mint 7 órája megy LastFM-en a “Dido’s Similar Artists”. Ezalatt kidolgoztam az elmúlt évek vizsgakérdéseit, és remélem, hogy nem fog most hirtelen nagyon beújítani. Fáj a derekam.

Közben írtam egy mélt a dumalistánkra. Merthogy elképesztően felb…, szóval feldühített, hogy ppt-t szótárazva kell tanuljak. Hogy arra kell elcsesszem az időmet, hogy a PrintScreen-nel összelopkodott, és ppt-be beleszórt angolnyelvű szarokat értelmezgessek. Kavart a levél némi visszhangot. Abban igazuk volt, hogy valóban hosszútávon hasznos ez a tudás, és a műszaki téren elérhető anyagok nagyon nagy része angol nyelven van, és érdemes jól tudni angolul, stb. Csak azt nem értették meg, hogy nem ezzel van bajom. Sőt! Ezzel teljesen egyet értek. Csak mindezt hadd ne egy magyarul felvett tárgy vizsgájára való készülés közben kelljen gyakorolnom. Kösz.

A ppt-ből tartott, jegyezet nélküli, “tanujjá ppt-ből” tárgyak szintén megérnének egy hosszabb eszemefuttatást. Illetve rohadtul nem érnének meg, csak lehetne róluk hosszabban eszmét futtatni.

Holnap megyek indexért, meg PMR övcsipeszért, meg megpróbálok hozzá olcsó headset-et szerezni (a gyári 6000Ft-os helyett), meg talán eladom a fölösleges vinyó házamat.

csokolom.

Csenddé lett

szombat, január 26th, 2008

dscf2141_.jpg

Megj: Nemtom hogy érdemesebb képet felrakni. Vagy berakom a képet egy az egyben, de akkor nem lehet 500px-nél szélesebb, vagy berakom a nézőképként, és akkor az viszont 128px széles lesz csak, vagy átírom a nézőkép méretét a megfelelő fileban, de onnantől kezdve az összes nézőkép nagy lesz, ami nem kép jellegű bejegyzés esetén meg nem annyira szerencsés.

Áll a bál

szombat, január 26th, 2008

Ma már “tanultam”. Összeszedtem a meglévő 4 vizsgasor kérdéseit. Vizsgánként 4 kérdés az elvileg 16. Gyakorlatban akkor a redundancia, hogy csak 8. Szóval ha ezeket rendesen megtanulom, már sanszos, hogy átmegyek.

Este voltam Margit körúti ferencesek bálján. A regnum csapatom (illetve az az osztály, ahova a regnum csapatom 2/3-a jár) eltáncolta a ferbálos táncát. Megnéztem őket, ittam egy teát, eljöttem. Tök jó volt látni őket, és irtóra sajnálom, hogy nem leszek itt a ferbáljukon. Igazából rajtam múlik, de szeretnék még szombaton is majd síelni, hamár csak szerdán tudok a többiek után menni. Belépőt végül Cirill atyától kaptam ingyér! :)

A tánc maga (angol keringő) szerintem irtó jó volt! Jó volt a koreográfia, jó volt a zene, és együtt élt a zene a tánccal (vagy fordítva). A világosítós bácsit seggbe kellett volna rugdosni, mert egyszál tükörgömbbel próbálta megvilágítani őket, és nagyon nem látszottak. Ráadásul az elején tánc közben kezdte el lekapcsolgatni a többi világítást. A hang… hmmm…

A bálon elképesztően kevesen voltak! Tudom, hogy rövid a farsang, és ezért minden egyszerre van (ma van a Cserkész bál, meg a Budai egyházközségek katolikus bálja is, ezek mellett a Margit körúti ferencesek nem nagyon tudnak labdába rugni), de akkor talán nem konkurenciát kellene egymásnak csinálni, hanem összefogni, és együtt szervezni egy helyre egy irtó nagy bált! Szerintem meg lehetett volna csinálni. Katolikus egység, no komment.

Javasoljon valaki valami jó zenét, ami illik most a hangulatomhoz, különben elhúzok aludni! :|

Sajnosbatár

péntek, január 25th, 2008

NYALD KI A SZÍVEM

Arcom elé vonom az estét,
Célpontom a csillagod.
Ömlik rám a szürke festék,
Vagyok, aki nem vagyok.
Átnézel, ez az üvegfal a lelkem,
A rózsaszín betonra hány.
Volt cél és volt még mit keresnem,
A köd szájában úszik valahány.

Nyald ki a szívem pirosra, gyere Piroska.
Nyald ki a szívem, hogy tiszta legyen,
Belerohadt a végtelen.

Ahol a lányok bokából levágva,
Két méterrel a föld fölött.
Felhörögve, sírva, szétgyalázva,
Hívják az ördögöt.

Nyald ki a szívem…

Ahogy a farkas szakállán a vércsepp,
Tíz rugóért kinyír, hogyha kéred.
Egy kosár THC, vár a nagymama,
Sötét az erdő, nem jutok haza.

Ez is megvolt

péntek, január 25th, 2008

A tegnapi elszállt bejegyzés kb. arról szólt, hogy dejó, hogy tudok PDA-ról bejegyzést írni, csak ékezet nincs hozzá, mert angol tapi billentyűzeten nincs kedvem ékezetet varázsolni, és annyira nem érdekel a dolog, hogy telepítsek magyart.

Az akusztikám négyes lett. Már csak egy gennyesszarosrohadt vizsga van hátra. Hörr…

Ma voltam állás interjún reggel. Nem volt vész. Mintegykvázi jó volt. A bácsi nagyon nem mérnök, hanem nagyon menedzser, aki interjúztatott, és laptopba jegyzetelte amit mondok, ami eléggé idegesítő volt, mert sose effektíve rám figyelt. Csak ritkán mondta, hogy ‘okésos’. Majd lesz még második kör.

Nekem pedig lesz ilyenem:

nokia-3109-official.jpg

Melyekhez hasonló jókat kívánok, maradok tisztelettel.