Archive for április, 2008

Mer’ aki analóóóg

kedd, április 29th, 2008

Kockadal. Hangos kockák számára. Zsírkirály! :D

ez volt ma

hétfő, április 28th, 2008

Átléptem idén az 500km-t, mire haza értem, már vagy 30km-rel. :) Merthogy hazafelé is tekertem. Meg befelé is, meg mindenfelé. Irtó jó idő volt ma! :)

A hazafelé azért volt vicces, mert 8kor indultam Bp közepéről. A délelőtt firssen vett elem kb. egy óra után teljesen meghalt az első lámpámban (ami hagyományos izzós), onnantól kezdve (a töksötét ártéri utakon) egyszál fejlámpával mentem, ami ledes. Vagy azért mert a lednek monokróm a fénye, vagy azért, mert igaziból nagyfrekvencián villog, de semmit nem látni vele. Szép messzire világít, meg fényes, de nics kontraszt a megvilágított területen, nincsnek színek, nem tudtam eldönteni, hogy az előttem levő megvilágított út, vagy útpadka, hogy pocsolya, vagy aszfalt… Szóval az út kb. negyedét 10-12km/h-val tettem meg, mert nem sokat láttam. És a végén hideg is volt. De ennek ellenére rohadtul élveztem! :D Még a sötét erdővel szembeni félelmemet is sikerült legyőzni.

Az önlabom, pontosabban a matlab meg továbbra is szivat. Bent nem ment. Bentről hazatávasztalozva nem ment. Itthon megy most is, meg bármikor. Próbálgattuk a Data Acquisition Toolbox egyik demó programját (softscope), és kb 1,5 percenként kifagyott. Arra jutottunk, hogy ennek a toolboxnak még van hova fejlődnie. Inkább a matlabcentral-ról beszerezhető pa_wavplay segítségével próbálom továbbb alkotni a programomat.

Mára ennyi. A többit elfelejtettem. :)

KbavÍs

vasárnap, április 27th, 2008

Kapja be a világ. Így szimplán.

A MatLab szivat

szombat, április 26th, 2008

Erős gyanúm, hogy múltkor sikerült nem a legfrisebb verziót elvinnem a programomból konzultációra, és azért nem ment. Na mindegy.

Viszont a Data Acquisition toolbox hangkártyát csak Direct Sound-on keresztül kezel, az meg nem tud csak max két bemenő (felvételi) csatornát kezelni. Létezik MatLabhoz nem hivatalos ASIO driver, de nem ez alá a toolbox alá.

Aztán próbálom elérni, hogy a sztereo csatorna két sávját ne egymásra rajzolja ki a cucc. Nem megy. Csináltam egy kis programkát, hogy kipróbáljam, hogy is működik GUI-val a subplot függvény, ott működik simán. ‘zeg.

Megpróbáltam azt is leprogramozni, hogy csak akkor akarjon subplotolni, ha ’stereo’ módban használom. Kiakadt az ‘if’ a megadott változótól. Máshol a programba semmi gond nincs ugyanezzel a változóval. ‘zeg.

A nagy próbálgatás sortán próbálkoztam azzal is, hogy kikommenteltem az egész kirajzoló részt a programban. Futtatáskor ugyanúgy működött, mint előtte. ‘zeg.

Kezd elegem lenni. Nemtom hogy a MatLab bugos helyenként (nem kizárt), vagy én nem ismerem az adott függvényt/opciót/stb elég alaposan (valószínű). Vagy mindkettő.

Amúgy most épp így néz ki:

vagolap-2.jpg

Itt a tavacs

péntek, április 25th, 2008

Azert jo ilyenor, kicsit mar melegedo idoben bringaval jarni, mert lehet jokat vigyorogni a szembejovo, melyen dekoltalt bringas lanyokon! :D
Bocs, PDAn bonyi az ekezet.

Done

kedd, április 22nd, 2008

Sikerült egész jól a kalibráció. Ha nem volt nagy zavar a környék mágneses terében, és a kiválasztott műholdhoz nagyon közel, egy másik, nagyobb jelszintű, akkor simán ráállt automatikusan a kiválasztottra. Persze, asszem az MTV-sek nem ezt várták, de ennél többet nem sikerült kihozni a rendszerből. Most úgy mentek el, hogy semmi további bindzsizni valóról nem tudunk.

És még el sem áztam nagyon.

És rávezettettem (a rájöttem sajnos nem lenne igaz), hogy mért nem ment a blogomban a “visual” bejegyzés szerkesztés. Hogy mikor sikerült kikapcsolnom itt is, meg Filutky honlapon is, azt nemtom. De most működik mindenütt.

És még a 112-est is elértem hazafelé.

Most pedig aludni fogok.

Igaz, igaz

kedd, április 22nd, 2008

Ezt most olvastam iWiW üzenőfalon:
“Gondoljatok csak bele, akik 1990 előtt születtetek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban,sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk,hogy a gyerekágyak festékében akadt bőven ólom.A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak
voltak,nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem.Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil. Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham.Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű, egyenes ági rokona.Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy
csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért.Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy
MCdonaldson edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíroskenyérre,a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont “bedeko”-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt,a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban,a pre Domestos korban.
Ezek voltunk mi.
Hősök?
Talán.
Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.”

hétfő, április 21st, 2008

A tököm tele van az egyetemmel.
Rohadt regnum.
N.-hez jó volt felugrani, csak egy fél órára is. Feldobta a napot. :)

Holnap DSNG-t kalibrálunk. Nem hiszek benne.

vicces (?)

péntek, április 18th, 2008

posta.jpg
Nekem meg épp szükségem lenne rá…

Én nyertem.

szerda, április 16th, 2008

Összesen kb 3-4 órányi munka során megoldottam azt a problémát a hugaim gépén, hogy

  • eltűnjön egy rootkit a gépükről,
  • ehhez az eddigi Avast4 Home és Sygate Personal Firewall helyett felmenjen a gépre egy Eset Smart Security,
  • és mindezek után még net is legyen a gépen.

Az első két pont egész hamar sikerült, de utána nem volt net. És fingom nincs miért. És a Smart Sec.-t se lehetett uninstallni. A megoldás egy brutál registry pucolás és defrag, majd Smart Sec újrarakás volt. Mindezt egy laaaaassssúúúúú gépen, sok restarttal.
De én nyertem. höhö.