Archive for augusztus, 2008

A Firefox szivat

vasárnap, augusztus 31st, 2008

A firefox időnként fagy. A csökkentett módú firefox is. Akkor is, ha letöröltem minde java és flash plugint a gépről. És leirtottam az egész firefoxot nagyondurván. És újrahúztam. Akkor is fagyott. Ugyanez a verzió, ugyanezekkel a pluginekkel melóhelyen és laptopon atom stabil. Nincs kedvem windowst újrahúzni ezért akkor se, ha van majdnem minden programmal rendelkező zsír új Xp imagem… Sállllálálálááááááá

Napi kieg

szombat, augusztus 30th, 2008

Egyrészt itt vannak az évfordulós nyaralásról némi képek. Csak annyi, hogy ne kapjak (nagyon) ki.

Másrészt játszottam valamelyik éjjel a laptop meg a gépem közt webkamerás szkájpolással. Jó móka. Mondjuk egy ölelést azért sajnos nem fog helyettesíteni, de a sámlinál sokkal jobb lesz.

Hát igen

szombat, augusztus 30th, 2008

Kedden se volt munka, ha jól emlékszem, viszont este bementem Noémihez, és együtt jöttünk ki.

Szerdán aztán együtt vigyáztunk keresztlányomra, meg a bátyjára, ami a gyakorlatban általában úgy nézett ki, hogy Noémi foglalkozott velük, én meg a hugaim gépét élesztgettem, vagy a szüleim monitorát… Délután letekertünk velük a városba fagyizni, meg aztán körbe tekertük a Pap-szigetet, ami kellemes meglepetés volt, szépen meg volt tisztítva az árvízi mocsoktól. Jó hely lett így.

Csütörtökön reggeltől esti lámpát, meg dimmert, meg blúbokszot installáltunk Solymáron. Kiröccentünk kombóval, azt ott voltunk. Eléggé ex-has ment a fény beállítás (mivel nem értünk hozzá), ami azért egy TV studióban nem annyira vicces. Viszont ettünk bazioccsóért nagyonfinom sültcsirkét.

Pénteken benti agybaj volt. Hétfő estére kell egy hooooossszúú és nem annyira izgis melót összevagdalni excelbe. Elvileg 3 embernek kellett volna csinálnia, gyakorlatilag mt szervert próbált élesztgetni, a másik srác meg beteg volt, vagy mi, úgyhogy egyedül játszottam vele. Elment vele a nap. Meg elbúcsúztattuk a recepciós lányt, akiért kár, mert mindig mosolygott, és jófej volt, de megy fősulira.  Este vettünk Noéminek pénztárcát a névnapjára. Akart cipőt is venni, de egyik se volt Na ezaz! típusú, úgyhogy ez elmaradt.

HÉV-vel bringával jöttem haza (óóó jaj…. erről eszembe jutott, hogy lesz egy menetrend külön a jövőhétre… noooooormális?!), aPaprikabíró utca alján zenét hallottam. Erről eszembe jutott, hogy most van a Szentendre Éjjel-Nappal. És tényleg sokan voltak mindenfelé, meg jó zenék voltak, pedig fél11 után volt már. A színpadon amúgy a Rorschach volt, akik azért viccesek, mert ismerem a gitárosukat régről, és régóta akartam őket meghallgatni. Alapvetően tetszett. :)

Ma meg HGy volt (Házi Gyűlés). SOKKAL jobb volt, mint amire számítottam (meg vszeg az unalmas részről léptem le), szinte érdekes. Megszavaztunk dolgokat (egyesület rész, hogy állambácsi örüljön), meg voltak beszámolók. Utána leléptem egy esküvőre. Igazából ma reggel találtam ki, hogy mégis csak elmegyek. És jó volt így. Ott volt mt, meg Zsuzsi is. Zsuzsi még tanú is volt.Én meg a szüleimmel voltam.

Hazafelé bementünk a Corába bögrét venni nászajándéknak (nem a mai esküvőre…), meg megláttuk, hogy vicces áron vannak egész jó dvd-k, úgyhogy  olyat is vettünk. Aztán álltunk sorba vagy fél órát. Elképesztően sokan voltak. Aztán regnumos leveleket, meg hülyeségeket irkáltam. Dejóvolt.

Holnap meg nem próbálunk, mert Dani.

Még megemlítenék egy-két fontos dolgot a hétről.

Az egyik egy cégtábla. Getzi&Getzi ügyvédi iroda. No comment.

A másik a nyugati aluljáróban nekem szegezett kérdés: Szia! Nem szeretnél…? Egy lány tette fel, aki nem volt se szép, se másmilyenpozotítulajdonságú. A frappáns válaszom a Nem. volt. Kicsit elgondolkoztam utána. Durva volt. Van aki erre igent mond? Tényleg negatívan volt csak jellemezhető a csaj (már kívülről). Ha igent mond, akkor mi van? És hol?!

Nnna. Holnap vasárnap. Ma meg két misén is voltam.

Már hiányzott

hétfő, augusztus 25th, 2008

Bent ülök a munkahelyemen. Főnök beteg. Munka nincs. Kellene egy ágy. Mégis jobb órabérért aludni, mint unatkozni…

Egyébként gáz a dolog sztem. De én (még) nem fogom mondani, hogy nem jövök, ha nincs munka, mert zavar, hogy a semmiért fizetnek.

Újra itthon

vasárnap, augusztus 24th, 2008

Előrebocsátanám, hogy a legutóbbi bejegyzés nem (csak) azért volt olyan régen, mert lusta vagyok, hanem mert nem nagyon voltam azóta gép közelben.

Voltam RMSzigeten (képek), hangosítani (hmmm… fuvaros és stage hand), meg zenélni. Előbbi szívós volt néha és nem rajtunk múlt, viszont sztem mindenki elégedett volt velünk. Az utóbbi állítólag a legjobb koncertünk volt, amióta új felállásban játszunk! :)

Aztán voltam Noémivel Balatonon pár napot, mert 4 év azért 4 év. Voltunk Tihanyban misén, ettünk Füreden fagyit, meg lőttek fölén színes izéket. Bicikliztünk is egy keveset, meg esténként csobbantunk egyet a Balatonban.

Aztán voltam VT-n. A GyertyáN gyűlések várhatóan sikerültek, a technikával rohangálással, meg rugdosós zenékkel nem volt gond. Az új néppel az új rétegben nehéz lesz eleinte, az biztos (Soma a rétegpap, jajjjj….). A Parázst kezdem megszokni. A teák szörnyűek voltak. Összességében sokkal jobb volt, mint amennyire nem volt kedvem elmenni rá. :)

Ma meg a nagy család is megünnepelte a szülinapomat. Finom volt.

A holnapról meg még nemtudok blogolni.

Rendeltünk Noémivel két webkamerát.

Ferienbilder

szerda, augusztus 13th, 2008

Itt. Bent csináltam, onnan nem működött, itthonról meg de. A fene se érti…

Mamma mia!

szerda, augusztus 13th, 2008

Hallottam róla jókat és rosszat is.

Nekem tetszett. Fogták a Best of ABBA-t, írtak mellé egy barom sztorit, és csináltak belőle egy musicalt, aztán a musicalből egy filmet.

Van benne sok tömeg tánc, vicces jelenetek, sok jó zene. Akinek ezek tetszős dolgok, azok nézzék meg. A többiek meg ne.

És nem mellesleg halálosan boldog lennék, ha a mai popzene is annyira igényes lenne, mint az ABBA volt, nem számítógéppel kreált tömegfos…

Ferien am Wörthersee

szerda, augusztus 13th, 2008

Noémival, meg családjukkal, meg a huga barátjával jártam arra. Kisbuszunkkal, meg biciklikkel. Veldenben laktunk egy tökjófej, öreg házaspár apartman házában, a tó legnyugatibb csücskében. Ez tó legsznobabb sarka volt, Casinoval, Aston Martinokkal, Ferrarikkal, Porschekkal, meg egyéb nyálcsaorgatós járgányokkal, amik 70-nel mentek, mikor 70-nel lehetett csak menni, és megálltak a zebránál, mikor át akartunk menni az úton. Érdekes élmény volt.

Hétfőn utaztunk, meg este besétáltunk a tópartra.

Kedden körbetekertük a tavat (illetve csak a hímek egy része), meg közben megmásztuk bringástul a Pyramidenkogelt, meg felmentünk a tetején levő kilátóba. Elképesztően meredek volt.

Szerdán eltekertünk Rosegg-be, ahol kastélyt néztünk, meg labirintusban mászkáltunk. Aztán meg strandoltunk egyet.

Csütörtökön eltekertünk a tó keleti csücskébe a Minimundusba, ahol minden megvan kicsiben. Mindent lefényképeztem, mindent körbejártunk, és meleg volt árnyék nélkül. De jópofa hely. :) Aztán a mtó másik oldalán hazatekertünk, vagyis ezen a napon is körbetekertük a tavat magunkkal. Aztán megint strand.

Pénteken szar idő volt, úgyhogy kirándultunk. Megmásztuk autóval, aztán gyalog a Dobratschot, aminek a tetjén volt templom (szép), meg volt ORF adótortony (kockulás). Szerencsésen megúsztuk eső nélkül.

Szombaton kicsit kebvésbbé, de még mindig szar idő volt, úgyhogy megint kirándultunk, a Gerlitzenre. Fel lifteztünk a közepéig, aztán felkirándultunk a tetejére. Felfelé Noémivel a túrista úton mentünk, a többiek meg a sípályán, lefelé én a túristaúton jöttem, a többiek meg a sípályán, de legalább kitomboltam magam, mire leértem. A hegy közepén volt egy gokart pálya, azon zúztunk egy kört. Vicces volt. :) Még felmentünk egy várba, gyorsan körbefutottuk, aztán húztunk haza, mert mindenkinek elege volt már.

Vasárnap reggel Noémi a szülinapi ajándékaimmal ébresztett. Délelőtt a Faakersee-hez terkertünk el. Megkerültük a tavat, aztán ettünk, aztán végül nem fürödtünk ott, hanem hazamentünk. A többiek strandolni akartak, én meg inkább körbetekertem a tavat. 40km, 1h40m, egyszer álltam meg közben, mikor a vonat miatt piros volt a lámpa. Jól esett. Este mise, aztán szülinapomalkalmából beültünk fagyikelyhezni. Életem legjobb kelyhe volt. :)

Hétfőn meg hazautaztunk.

Képek majd lesznek, de véletlenül épp van munak, úgyhogy majd ha lesz kis időm, válogatok.

Meleg van.

vasárnap, augusztus 3rd, 2008

A cím csak úgy eszembe jutott, mert a tetőtéri szobámban genyó meleg van, főleg ha megy a gépem.

Amúgy arról akartam írni, hogy pénteken egy volt osztály és regnumos társam temetésén voltam délelőtt. Teljesen összenyomott. Szörnyű volt. A továbbiakban inkább esküvőkre szeretnék járni…

Utána dolgozni mentem. Szopóztam/tunk windows-zal, meg videókártyával, játszottam Apple TV-vel, aztán bent megfonnyasztottam az egerem kábelét, mert valaki belvágott, és bepakoltam a Jenny nevű kombóba az ügyelethez szüksges pót PC-t, meg ilyesmiket. Aztán végül nem azzal jöttem haza, mert reggel Passattal mentem temetésre, és két kocsival egyszerre még nem megy, a kombónak csak a forgalmiját, kulcsát, meg kapunyitóját hoztam el. Ezzel kb el is ment a nap. Utána este még lefestettem egy csomó Teames cuccot első fedő réteggel.

Tegnap egész nap tettem valamit (második festék réteg, forrasztgatás,  rendrakás a szobámban, a gépem tápventijének zörgésének megfejtése - ez egyébként sikerült, de sztem nem fogom tudni megoldani). Este mise. Aztán az össze hugommal megnéztük a L’ecsót, mert ők még nem látták, és akartunk valami filmet nézni.

Ma átvittem reggel Sárát Csobánkára, mert ott fog segíteni Böjte Csaba atya árváit nyaraltatni, aztán összeraktam a tegnap lefestett rekkeket, meg csopkábel dobot. Utána elolvastam, hogy azért fogták össze a szőnyegpadlót a pincében, mert a használtba vételi idő 48 óra, nem12…

Aztán összeraktam a tetőcsomagtartót bicikli szállításhoz, mert a 6 sínből 4 a Passat csomagtartóján volt. És most eljutottam végre oda amiért elkezdtem írni ezt a postot. :D

Sooook-sok év után megint felmászott a montimra a csomagtartó, mert úgy döntöttem, hogy gáz, hogy nyaralásokkor mindig Noémi viszi a cuccaimat. Fura látvány pálcás sárvédővel, meg csomagtartóval az a gép… Még ki kellene délután próbálni valami rázós helyen, hogy mennyire zörög, meg mennyire stabil, mert a teleszkópra csak kábelkötegelővel van felrakva.

Hogy ez mekkora post a valójában semmiről, az már nem semmi. Vagyis valami…