Archive for október, 2008

Báááhhhh

szerda, október 29th, 2008

Szombatra be van ütemezve egy Xp reinstall, erre ma azzal fogad ez a szutyok, mire hazaérek, hogy kék halállal elszáll bootolás közben.  Hugom szerencsére nincs itthon, úgyhogy a laptopjáról tudtam Noémivel szkájpolni, miközben javító telepítettem az Xp-t. Életemben először csináltam ilyet, és sikerült. Egészen meglepődtem! :) Azért a reinstallt megtartom majd szombaton…

Belfast

kedd, október 28th, 2008

Merthogy oda voltam elmenve, meg most onnan vagyok visszajövve. Történt ott egysmás. Pl repültem egy csomót, és kénytelen voltam rájönni, hogy repülni (hacsak az ember nem ablak mellett ül, szép időben), unalmas. De azért pár fotót csináltam közben. Meg olvastam egy csomót (Zendülés a Caine hadihajón). Odafelé kellett vagy 4 órát várnom London Luton-on az átszállásra, közben meghallgattam alvás közben a Jesus Krisztus Szupersztárt, meg feltötöttem a PDA-t, mert olyan frankó tápja van, hogy ki lehet rajta cserélni a tüskéket angolosra. Aztán Noémi, meg az Erasmusosok egyik segítője várt engem Belfastban, meg a jobbkormányos Peugeot 306. Ez a jobbrahajt elsőre furának tűnik, aztán egy nap múlva már nem tűnik furának, de még messze nem szokja meg az ember, hogy zebránál merre van a jobbkeze. Első este rögtön az egyik kínai srác szülinapi partijába csöppentem, ami leginkább a helyi Student Union-ban volt. Illetve annak a klubjában, vagy milyében. Szóval volt hely, meg asztal+szék, meg alkoholos üdítők, meg karaoke (jaj). Vicces a dobozos Guiness, de onnan is jó. Meg a Cider (ha így írják, de almabor) is jó dolog.

dscf5117.JPG

Droidok

 

dscf5118.JPG

Ezzel mentem Londonig

 

dscf5122.JPG

Budapest felülről

 

dscf5126.JPG

 Tejfölön

 

dscf5136.JPG

 Ezzel meg Belfastig mentem

 

dscf5147.JPG

 Anglia felülről

 

 dscf5152.JPG

 Ez meg már Észak-Írország

 

 Csütörtökön Belfastot nézegettünk, meg vettünk nekem kesztyűt (mert elhagytam a felét annak, amit Noémitől karácsonyra kaptam), meg sapkát (mert azt is elhagytam), meg muszáj volt meg vennek egy ötös zokni csomagot, amiben minden hétköznapra van egy hímzett zokni! :) Aztán vásároltunk helyiTescoban, meg ilyesmik. Este megnéztük az Óceánjárózongorista legendáját egy csomóan, merthogy vittem Noéminek egy naaaagy csomó filmet.

dscf5183.JPG

The Queen’s University

 

dscf5190.JPG

 Rózsaszín dubledecker

 

dscf5195.JPG

 Vársoháza, vagy mi. Van mellette csúnya nagy óriáskerék,
de az nem látszik.

 

dscf5198.JPG

 The Régi and the Új

 

 dscf5205.JPG

 Bigfish & Nono

 

 dscf5211.JPG

 Bigfish & Co

 

 dscf5216.JPG

 Fura frizu

 

 dscf5219.JPG

Női csontváz hullahopp karikával

 

Pénteken reggel volt szerencsém bemenni Noémi órájára, ami jópofa volt. Volt rajta még egy idegen nyelvű vendég, úgyhogy nem voltam egyedül. Idegennyelv tanítási módszerekről beszéltek (asszem),  mindenütt francia nyelvű példákkal, ami elég idegesítő volt, tekintve, hogy egy mukkot se tudok franciául. Viszont itt éreztem először azt, hogy nagyon nagy kár, hogy én nem voltam kinn sehol külföldön egy félévet. Meg aztán a nemzetközi társaság fílingje, meg az idegen kultúra szépségei, meg a külföldi egyetem teljesen más hangulata is ezt erősítette meg bennem. Délig elszórakoztuk az időt, aztán elmentünk megnéztük a Belfast Castel-t, meg kirándultunk egy kicsit a környéken. Elvileg délután a banda nagy része elment skóciába a hétvégére, gyakorlatilag meg nem, mert törölték a komp járatukat. Úgyhogy este végül buli volt, most a Queen’s University Student Unionban (Turbosound cucc, realtív olcsó árak, kellemes háttérzenék, sok hangos ember, rengeteg ronda angol lány).

dscf5237.JPG

A kastélykertben 9, mindenféle anyagú macska található

 

 dscf5239.JPG

 Belfast Castle

 

dscf5248.JPG

 Kerti zölcség

 

dscf5251.JPG

 

dscf5254.JPG

 

dscf5255.JPG

 Többek közt ezért Cave Hill a neve a hegynek.
Itt állítólag egy óriás lakott, de persze nem.*

 

dscf5261.JPG

Csoportkép1

 

dscf5267.JPG

Csoportkép2
Itt nem vagyunk annyira szépek.

 dscf5271.JPG

 Ajjaj…

 

dscf5277.JPG

 * Vagy mégis?

 Szombaton mégis sikerült eljutnunk mindenfelé. Mert egy ideig úgy tűnt, nehéz lesz. Eredetileg kocsit akartunk bérelni, de Noémi nem elég idős ahhoz, hogy ne kerüljön bazisokba, nekem meg csak Visa kártyám van, és az nem elég komoly nekik. Szóval ezt buktuk. De aztán találtunk (köhm… az Erasmusos segítő csaj találta, hálánk ezért, és a reptéri fuvarért egy kicsit nyomott Túró Rudi volt) egy busz utat 17,5font/fő, ami elég megérős volt, és elvittek egy csomó helyre, ahova amúgyis el akartunk menni. Idegenvezető nem volt, a buszsofőr viszont megállás nélkül nyomta a dumát, amire elég fárasztó volt odafigyelni, úgyhogy egy idő után fel is adtam. Csodás idő volt délelőtt, kb szarrá áztunk, mire elsétáltunk a buszhoz (kb fél óra), én meg főleg, mert egy busz megajándékozta a jobboldalamat egy tócsával. Szerencsére napközben elállt az eső, viszont akkora szél volt, hogy teljesen megszáradtam… Először megálltunk valami kastélyt lefényképezni, mert mérne. Öhm… ez volt a túra, vagyis a kastély neve: Carrickfergus. A következő megálló a Carrick-a-rede Ropebridge volt. Itt száradt meg a nadrágom. Időnként akkor oldalszél volt, hogy oldalradőlve gyalogoltunk, hogy ne fújjon el. Maga a kötélhíd amúgy nem volt nagy durranás szerintem. De szép a környék.  Utána benéztünk a Bushmills whiskey üzembe, amit állítólag nem érdemes megnézni, úgyhogy csak pár fotó, meg muszéj volt venni egy kis üveget. :) A következő állomás volt a fő cél a Giant’s Causeway. Ami egy lávakiömlés a tengerparton, ami kis fantáziával úgy néz ki, mint egy tengerbe vezető út, amit óriások építettek, viszont most nagyon nincs kedvem leírni a mesét, mert már sokat írtam.A legviccesebb az volt, hogy annyira marha jól nézett ki a nagy szélben tomboló tenger, hogy maga Giant’s Causeway nem is volt annyira nagy durranás. Igazából a kisvideón látszik leginkább, de azt most nem fogom ide feltömöríteni sajnos. Az utolsó megállás (megint csak fotó) a Dunluce Castle volt. A vacsit aznap lekéstük. Amit amúgy az egyetem/kolesz/akármi ebédlőjében ettünk. Noéminek járt ingyen, én meg fizettem. A reggelinél meg nem nézték, hogy ki eszik, úgyhogy azt sokat ettem. :) Teljesen illegálisan Noémi szobájában aludtam, általában polifoamon, mert nagyon pici ágya van.

dscf5298.JPG

 

dscf5314.JPG

 Ropebridge

 

dscf5317.JPG

dscf5330.JPG

Ropebridge with Nono, vagy fordítva?

 

dscf5340.JPG

A tető magáért beszél

 

dscf5343.JPG

Hát bizony ez nem csúnya

 

dscf5351.JPG

 dscf5363.JPG

 dscf5374.JPG

 Nedves wishing-chair

 

dscf5378.JPG

Csoportkép3

 

dscf5380.JPG

 The Giant’s Causeway

 

dscf5389.JPG

 No(no) comment.

 

dscf5404.JPG

A képen el van rejtve némi madár

 

dscf5412.JPG

 Dunluce Castle
Vicces helyen van, állítólag egyszer régen leszakadt róla az egész konyha
valami ünnepség alkalmával!

 

 Vasárnap sokáig aludtunk. Annyira későn mentünk reggelizni, amennyire csak lehetett, aztán elmentünk misére, filmet néztünk lustálkodtunk. Vacsi előtt sétáltunk egy kicsit az egyetem parkjában, ahova nem vittem fényképezőt. Vacsi után meg szintén filmet néztünk a többiekkel, majd végül megnéztünk egy filmet este kettesben is. A Lakótárst keresünk-et, stílszerűen. :)

Hétfőn meg hajnalban hazajöttem. Az első busszal jöttem el, Noémi elkísért a belvárosig, aztán onna egyedül mentem tovább a reptérre. Kicsit húzós odáig a buszjegy… Hazafelé már kevesebb várakozó időm vol, Londoban össszeszedtem a csomagom, és már álltam is be a sorba a csekinnél. Aztán még kb egy óra hosszat sorbaálltam ott, meg az átvilágításnál, a végére kicsit már morcos voltam. Aztán kb fél órát pihiztem, és indult a gép. Amin már voltak magyarok. Yeah. Nem hiányoztak, mint ahogy Budapest se. Bocs. Belfast szép, tiszta, kellemes város volt, gusztusos (és relatív drága) tömeg közlekedéssel. Írország (tudom, ez igazából nem az) szép hely, nekem nagyon bejött. És nagyon nem volt kedvem hazajönni… A Skype még akkor sem az igazi, ha működik. Egy csomó mindent biztos kihagytam. Na még pár kép a végére:

 

dscf5416.JPG

Ezzel is Londonig mentem

 

dscf5417.JPG

 Belfast International Airport

 

dscf5421.JPG

 Anglia fentről

 

 

 

Helyzet jelentés

csütörtök, október 23rd, 2008

Tegnap megjöttem halál fáradtan. Ma benn voltuk belfastban, és szar idő van. Vettünk nekem keztyűt, meg sapkát, mert ezek közül 1,5-t elhagytam tavasszal. Belfast amúgy szép hely. Ja, és bár a felhők, meg a kék ég csábító a repülő ablakból polár szűrővel való fényképezésre, sajnos a polárszűrő, és a plexi, ami szintén polárt szűr, olajos jellegű elszíneződéseket okoz! :(

Noémi egyik magyar csop.társának, aki itt van, hoztam Xp-t, Office-t, meg drivereket a laptopjához, mert meghalt a gépe. Xp-t fel tudta rakni egyedül (”Tovább” módszerrel) driverek közül viszont mindent felrakott sajnos, azt is, amit nem kellett volna, csak rajta volt a dvd-n, mert egybe leszedtem mindent a delltől. Most amíg kosaraznak egy órát, megpróbálok megfejteni, főleg wifit élesztgetni, de nem annyira megy, mert a feleslegesen felrakott intel driver nem akar lejönni, és biztosan jó wifi drivert meg nem tudok lehúzni a delltől  (bár itt gyártják a szomszédban :p), mert nem jön. Se free download manager, se firefox, se IE. Kicsit szar itten a WLan. Egy előről kezdős, kontrollált Xp felrakás vseg tuti megoldás lenne, de 0 (mit nulla! -inf!) kedvem van itt is, mintegy nyaralás alatt PC szervizelni.

Az élet meg szép. :)

Az a legviccesebb, hogy nem úgy éltük meg az egészet, hogy jaj de rossz volt a másik nélkül, és hű de jó, hogy most együtt vagyunk, hanem csak szimplán visszakerültek a dolgok a rendes kerékvágásba, így természetes a világ. :) És ez jó.

Let’s go Belfast

szerda, október 22nd, 2008

Akkor én most el. Még az is lehet, hogy kintről is jelentkezem majd!

Egy hete

hétfő, október 20th, 2008

írtam utoljára. Azóta a fene se tudja már, hogy mi minden történt. Sok. Én pedig fáradt, és morcos vagyok. De azért talán. Ma reggel itthon hagytam a pénztárcámat. Ezt akkor vettem észre, mikor melóba indultam az egyetemről. Elég orssz érzés volt pénz, iratok, bérlet, bankkártya nélkül állni Bp közepén, úgyhogy haza lógtam, Mamám meg lehozta a HÉVig. Tegnap este Filutkyval lelki életet éltünk. Az eredmény az, hogy nem Danival demózunk. Aztán majd meglátjuk. Meg azt is, hogy mi lesz a demóból. Előtte a rendelőben hálót építettem, meg telepítettem volna, ha nem hagyom itthon a telepítők egy részét, és az összes licensz kódot… A kettő közt meg voltam misén a szaléziaknál a Bécsi úton, ami jópofa volt. Csomó fiatal, meg egy idősebb pap, aki sztem jókat mondott. Szombaton önlaboztam. Megépítettem egy próba árakört. Elvileg fülhallgató erősítő, gyakorlatilag meg gyengít. Szóval még debuggolni kell. Azzal játszottam vasárnap délelőtt is, tanulás helyett. Sokkal izgisebb! :) Meg itt volt a keresztmamám+keresztlányom, kaptam tőlük a névnapomra Gere Zsolt Villányoi Cabernet Savignont, meg Karaván snacket. Majd muszáj lesz tesztelni valamikor. Pénteken is bent voltam a rendelőben délelőtt, tök értlemetlenül, mert Cat5-UTP-t vadásztam, meg RJ45-t, mert a szomszéd villanyboltban csak mázsányit, meg kilométernyit adtak, de végül csak hazafelé tudtam bevásárolni. Viszont hazafelé megvettem az új PDA-mat is (a régi még mindig eladó!), ami nem kicsit nagyon jó! Bonobón megnéztük a P.S. I love you-t (mert a Nyughatatlant már látták). Nekem nagyon bejött. Nem depis. Sírós. De jó. Csütörtökön meló helyett fusiztam (de psssszzzzt…), aztán meg egyetem. Szerdán meg a fene se tudja már, hogy mi volt. :)
Holnap után meg megyek Belfastba. :D

vityó

kedd, október 14th, 2008

Ki jönne esetleg egy szombat estétől vasárnap estig tartó vitorlázásra?

Jelentem, mindenki bekaphatja

kedd, október 14th, 2008

BME VIK 6-od év, és életemben először kivágtak mérésről beugrón. Yeah. Túl sokat nem tudtam, az igaz (kurva izgis téma ám az aktív zajcsökkentés), de nyilván azt kérdezték, ami benne se volt a sillabuszban. FIR szűrő impulzus válasza, meg ugrásválasza, ha a szűrő paraméterei adottak. Na hagyjon má’ békén… Nyilván kurva fontos volt a méréshez. Az egészben a gáz, hogy a mérőtársamnak egyedül kellett emiatt mérnie. :(

Delegalább felraktam a stoplit az új cipőmre, meg befoltoztam egy kb 1 hónapja lukas belsőt. És nem tudom megcsinálni a sárhányómat, mert nincs itthon popszegecs. Uh most vagy lemegyek a városba popszegecsért, és aztán barkács, vagy elmegyek biciklizni. Vagy alszom, aztán délután alkotok. Vagy a fasztuggya.

Hátttt…

hétfő, október 13th, 2008

Pl alig aludtam éjjel, mert tanultam a ma reggeli ZH-ra, ami sztem elég jó lett. Andor nem vérengzett. Aztán bementem konzultálni, azt hittem, h kb 5 perc lesz, mert csak alkatrészt rendletem múlthét óta, de kaptam csomó jótanácsot, meg ötletet, uh meglett végül az egy óra. :) Aztán munka. Ami másfél órával tovább tartott, mert még megváltottuk a világot a végén Mt-val, meg Viktorral. Főleg. Emiatt lekéstem a Noémivel való bezsélgetést, uh most várhatok 10-ig, de laglább kipakolom a hétvégéről maradt hátizsákom.
Letöltöttem a “The Rolling Stone Magazines 500 Greatest Songs Of All Time” című 500 számos válogatást. Az első szám tetszik! :)
Ja, és megjöttek a Farnelltől az IC-im.

Eladó a PDA-m

vasárnap, október 12th, 2008

mp7161.jpg
Eladom az Asus MyPal A716 PDA-m, meg az alábbiakat:
SysOn GPS CF plus II
512Mb SD kártya
gyári tartozékok: töltő, bölcső, USB kábel, tok
autót cuccok: tartó, töltő
A PDA 320×240-es felbontású, a képernyőjén fólia van, van rajta bluetooth és wlan (mindkettő tökjól működik), az akksija ha zenét hallgatok vele, naptárazom, doksit szerkesztek, akkor 2 napig simán bírja, egy filmet is gond nélkül végig bír. Windows Mobile 2003 van rajta.
Itt van róla teszt.
Itt meg specifikáció.
Itt meg a gyártó oldala.

Ápdét: Az ára meg 28 700 Ft

Ősz

vasárnap, október 12th, 2008

Asszem elég rég blogoltam konkrét képet, de ez most nagyon tetszik!
dscf4962_.jpg