Archive for november, 2008

Ajjaj…

vasárnap, november 30th, 2008

Az LMS mérési eredmények .txt-be vannak exportálva. 10..60Mb-os .txt  file-ok. És mindegyiknek az elején van egy fejléc kb 15 sorban a mérési beállításokról. Amit mauálisan ki kell törölgetni mind a 36 file elejéről, mert erre nem találtam MatLab megoldást véges időn belül. De a gépem azért egy ekkor txt megnyitásakor/editálásakor/mentésekor azért kifekszik pár percre. Jójó, nem csúcs vas, de azért lassúnak se nevezném (2*2GHz AMD Athlon 64 x2 S939, 4*512Mb ram).

Nyühhöhhheeeeee

péntek, november 28th, 2008

“Fárasztó sportág a pénz vadászat…”

péntek, november 28th, 2008

Pont úgy, ahogy Hofi Géza is megénekelte Próbálj meg lazítani! című nótájában. Szerdaán (illetve csütörtökön) 3:30-ig melóztunk, amit már mt is megemlékezett róla. Nem mentem be szerdán az egyetlen órámra, inkább dolgoztam azalatt is, ami utólag elég jó döntés volt, mert az előadó csütörtök reggel küldött egy “Bocs, hogy elmaradt az óra!” emailt. Megütött volna a guta, ha fölöslegesen bemegyek. Csütörtökön egyébként még egy tanártól kaptam emailt, hogy elmaradnak az MTV-s látogatások, mert 14 év óta először nem kaptuk meg az engedélyt. Az MTV-ben október elején történt valami, ami miatt megszigorították e bejutást. Senki nem tud semmit. Yeah. Pedig érdekelt volna. Ma jóóól lemértem végre az LMS-t egy délelőtt alatt, most van egy valagnyi mérési eredményem, amit kielemezhetek, és meghamisíthatok, hogy tetszetős végeredményt kapjak. :mrgreen: Ezen kívül jelentem, hogy bazi álmos vagyok, mert a szerdai partit még nem aludtam ki. Meg mást se. Kedden éjfélre értem haza falmászásról, csütörtökön, meg Tigris volt. Jó volt.

Még arról akartamí rni, hogy nem cask tanulni lehet éjjel, nyugiban jól, hanem melózni is. Amikor már nincs zaj, kevesen vagyunk, és nyugodt minden. Mondjuk ha itthon vagyok, akkor vszeg 1-kor elhúzok alduni, és mondjuk 5-től folytatom a munkát, de bent ez sajnos nem ment. A végére elég viccesek voltunk már. Teljes csödben, valami halkan nyöszörgő zene mellett gépiesen kalapáltuk a gépet, és irtó hangosnak és furának tűnt, mikor 10 percenként egyszer megszólalt valaki. Jameg. Viktor lóg még nekem egy harmad Kannibálpizza+Col-ért. merthogy ezt ettük vacsorára. Nem azért, mert egészséges. :)

Hát

szerda, november 26th, 2008

Egyrészt még melózom, mert tender leadás van, és ilyenkor bennalvás a cégnél. Másrészt az előbb bejött Sanyi, a főnököm, és lecseszett, mert egyrészt ne kontrázzak rá, ha kiáll mellettem, másrészt ha ki áll mellettem, akkor utána ne hódoljak be mégis. És most jó. Nekem. De tényleg. Mert legördült egy kő a szívemről, amin rágtam magam az utóbbi napokban. Márminthogy erről beszélek. Sunshine, happiness, csak dolgozni ne kellene! :p

Ehm…

szombat, november 22nd, 2008

Tegnap éjjel RAID építés közben elveszett az összes adatom, zeném, stb. Reggelre GetDataBack nagyjából visszavarázsolta, de zenék közt vannak érdekes dolgok, egy két file tök halott, néhány alatt meg más zene szól, mint kellene. Attól félek, ez nem csak a zenékre lesz igaz. Így jár, aki hülye. Pontosan tudom, mi az a lépés amit nem kellett volna megtenni, és akkor is tudtam, mikor megléptem, hogy lehet, hogy nem kellene. Sil. Én meg hülye vagyok. Viszont RAID-et nemtom hogy kellene építeni úgy, hogy az első vinyón levő dolgok megmaradjanak.

Ezzzaaaaaz

péntek, november 21st, 2008

Baszogassatok még! Gyött emil, hogy bitte ne úgy írjam a céges naptárat, hogy beírom mikor vagyok bent, és mellé írom, hogy akkor mit csinálok, mert az hűűűű de átláthatatlan, hanem írjam úgy, mint szélszes diákmelós, hogy beírja, hogy mikor van egyetemen, és a maradék időben meg nyilván melózik. Megkaptam én, a harmadik diákmelós (aki úgy írta mint én), meg a mikettőnk főnöke. Mikettőnk főnöke megírja, hogy ő kérte így, mert így tudja, mikor számíthat ránk. Személyzetis megírja, hogy de neki nem tecc. Másik diákmelós megírja, hogy ő akkor beírja az egyetemet IS. Én meg megírom (főleg hogy közvetlen főnök is megírta), hogy nekem teccik így, ha nem muszáj nem váltotztatnék rajta. Személyzetis reakciója “No comment…”. BAZMEG!!! Mert ebből aztán tudom mit szeretnél! Én pedig nem akarom beírni a naptáramba hogy mikor vagyok egyetemen, mert van olyan, hogy nem egyetemen vagyok, hanem pl. otthon tanulok, vagy egyebet csinálok, de nem melózom. Amihez nekik kurrrvára semmi közük! Semmik kedvem ahhoz, hogy számon kérjék rajtam. Ezen kívül meg persze írjak jelenlétit az diák munka szövetségnek, írjak munkaelszámolást (közvetlen főnöknek), hogy mikor mivel foglalkoztam mennyit, írjam mindig alá, hogy mettől meddig vagyok bent (ezt nagy főnöknek), és ezen a jelenlétin nem elég, ha csak odaírom, hogy 1-től 5-ig vagyok/voltam, nem. Ők akarják látni melléírva, hogy ha nem voltam, akkor egyetemen voltam. Mindezt írjam be azokra a napokra is, amikor egyáltalán nem vagyok bent. Lehetőleg előre, mert utólag már nem tudom, mert kiszedik minden nap végén az aznapi papírt. Ezt persze általában elfelejtem. Emellett meg írjam a naptáram is, hogy mindenki mindent tudjom rólam. Hát nem. Bazmeg. Én DIÁK vagyok, és némi időmet szeretném munkával tölteni. Erről az időről kérdezhettek bármit. De ezen kívül semmi közötök ahhoz, amit csinálok! Az persze senkit nem érdekel, hogy én nem töltök másfél óránként negyed órát dohányzással, és megebédelek negyed óra alatt. Ja hogy a vezetőség is bagós, és órákig ebédel?

FÁKKK!!! Egész reggel óta ezen puffogok.

Meg közben TINA-val áramkört próbálom építeni, amit konzulens felvázolt, de sztem faszság, mert a benne levő poti nem az erősítést fogaj állítani, hanem egy szűrő töréspontját. És nem mentem be ma is szopózni az LMS-sel. Nnna. Minnyá inkább tanulok egy kicsit.

LMS

csütörtök, november 20th, 2008

Ma délelőtt az egyetemen önlabhoz “mértem”. Vagyis szívtam az LMS rendszerrel, mert kicsit bonyolultabb, mint amenyire ismerem. Szoval inkább ismerkedtem, egy-két dologra rájöttem, néhányra nem. Végül egyórával hamarabb léptem a francba. Legalább felhívtam Noémit (pda+skype), mielőtt lelép Londonba 4 napra. A világ meg csesződjön meg, amiért mindenki csak be akar dobni a mély vízbe anélkül, hogymegmutatná, hogy kell úszni.

Na ezt…

hétfő, november 17th, 2008

Hétvégén újratelepült a rendelő régebbi gépe. Jó. Felmászott rá minden. Jó. Működik is. Jó.

Utolsó lépésként a K&H Bank csipkártyás belépetését próbáltam beizgatni rajta. Kártyaolvasó feltelpül, teszt progi szerint minden oké. Firefox elindít, ebank megnyit, firefoxos beépülőt megpróbál feltelepíteni, hibát dob. B+. Gugli. Nem segít. Saját gépre próba, nem megy ott se (Ff 3.0.4). Próba szüleim gépén (Ff 2.0.18). Megy. B+. Laptopon Firefox downgrade 2.0.18-ra, beépülő telepítése, upgrade 3.0.4-re. Működik. B+… Itt valaki nagyon gyökér, és most kivételesen nem én vagyok…

Retro2

vasárnap, november 16th, 2008

Ez viszont tényleg jó.

Ápdét. Nézzetek Youtube-on Rapülők klippeket. Boldoggá teszi a lelket.

Retró

vasárnap, november 16th, 2008

Ez a nemgyenge! :)