Archive for január, 2009

Koncert

szerda, január 28th, 2009

Lesz Filutky koncert! Részletek is a honlapon. Vagyis leginkább ott. Gyertek! Höhöjj!

Hühhejjjj

péntek, január 23rd, 2009

Az volt ma, hogy mivel az IBM teszt centerben voltunk dolgozósat játszani, és nekem meg szarakszik a laptopom töltési rendszere bevittem megkérdezni a szervízbe, hamár ott van mellettünk, hogy mivanmá. De kiderült, hogy a töltő szar. Meg az is, hogy a használtan vett laptopom valamelyik korábbi tulajdonosa előrelátóan vett egy év garancia kiterjesztést, úgyhogy 2009. december 29-ig garis a gép, evégett pedig új laptop tápom lesz majd gariba’.

Windows 7

szerda, január 21st, 2009

Hát… laptopon fenn van. Időnként meglepően gyors, időnként meglepően lassú. Firefox sokszor nem indul el, acrobat readert nem tudtam felrakni, egy-két Lenovos okos szoftver se ment fel. Az “Fn+F5″, amivel a wireless-t tudnám ki-be kapcsolni, nem működik, ha véletlenül bejön az ablak, akkor is azt ajálnja fel, hogy bekapcsolhatom, pedig folyamatosan be van kapcsolva… Szóval nem az igazi még.

Viszont találtam Noémiéknál a nappaliban WLAN-t. :mrgreen:

Fíling muzsika

szerda, január 21st, 2009

Mik vannak?

kedd, január 20th, 2009

Pl. frissült oldalt az Eladó-s oldal. Aztán tanulok. Sőt! Tanulok is! Mert holnap vizsga lesz, megint. Remélem most utoljára. hajjaj…

Grrrrrrrrrrrr

szerda, január 14th, 2009

Beadtam a vizsgát 10 perc nézelődés után. 3 kérdés volt. Az elsőre tudtam valamit nyökögni, a másodikról annyira halvány sejtéseim voltak csak, hogy inkább le sem írtam. A 3. kérdésről fingom se volt. Viszont a 3. kérdés témakörével nem is találkoztam tanulás közben, pedig tényleg mindent átolvastam - ami fent volt a weben. Most megnéztem, a tananyagban benne van, még az erről szóló file neve is benne van, viszont ez a fájl se az idei, se a tavalyi anyagok közt nincs fenn. Erről írtam egy levelet a tanárnak…

Update

Amennyire úgy jöttem ki a vizsgáról, hogy “ez van.”, annyira ideges vagyok most. Nem, nem feladtam a gondolkodást, tényleg nem tudtam válaszolni a kérdésekre. Pedig tényleg tanultam, jó nem 100%-os teljesítményen, de azért nem is keveset. De nem lehet egy kurva szlájdsót megtanulni. És baromira idegesít, hogy egy része angolul van.A második kérdésre simán beugrik valami hasznos emlék, ha nem angolul van, és nem arra kell fordítósam az energiát olvasás közben, hogy megértsem az angol szöveget. Bassza(m) meg.

Megint elegem van az egyetemből. És ez nem a plusz egy éven múlik, ha egy évvel hamarabb végzek, akkor egy évvel hamarabb jön a csömör. Elegem van a ppt-kből, és az előadók kényelme miatti (részükről nem is szándékos) szopásból. Elegem van az elsőre jófejnek tűnő, de alapvetően faszkalap akusztikás bandából (persze lehet, hogy eleinte a jófejekkel találkoztam főleg, most meg nem). És konkrét rémálmaim voltak a diploma írásról. A záróvizsgákról nem is beszélve.

Nem, azt se várom, hogy dolgozhassak. A meló ugyanakkora szopásnak tűnik jelenleg, mint az egyetem. Naigen. Ennyiben tényleg az életre készülünk.

Hajjaj

kedd, január 13th, 2009

Pont egy hete postoltam utoljára, ha jól látom. Vagy én tanulok Noéminél, vagy ő nálam. Így van ez mostanában. Meg tegnap próbáltunk, ami jó volt. Ezen kívül. Holnap vizsga. Ha a régebbi vizsga kérdések közül válogat, akkor van esély, amúgy nincs. Megjött a cucc. Leamortizálták a szilveszterre bérbe adott hangot, és ez fáj. Tömören.

BKV+1

szerda, január 7th, 2009

Tényleg lett 500Ft-os kerékpáros bérlet. Ez naggyon jó! Nem kicsit olcsóbb, mint rendszeresen vonaljegyet lukasztgatni! Vannak rá (közvetlenül nem linkelhető) bizonyítékok itt, meg itt.

Baj van

vasárnap, január 4th, 2009

Holnap vizsga. Rohadtul nem tudok még semmit rá, mert képtelen vagyok rendesen, odafigyelve tanulni. És még csak ideges sem vagyok tőle.

Fogas kérdés

péntek, január 2nd, 2009

Sikerült eltörnöm a fél lityós teásbögrémet. Tavaly kaptam karácsonyra az egyik hugomtól. A Vörösmarty téren vette, és idén is látott ilyeneket. Talán MM monogram van rajta. Viszont ennyi infó alapján nem sikerült megtalálni, hogy hol lehetne ilyet venni. HELP ME!