Archive for március, 2009

A bögre visszatér

péntek, március 27th, 2009

Tegnap (vagy tegnapelőtt) este kaptam Julistól egy majdnemolyan bögrét, mint ami eltört. Megtalálta a helyet, ahol árulják. Annak nincs honlapja. A gyártónak viszont van.

Gondolat morzsák

csütörtök, március 26th, 2009

Ha az ember sokat pörög valamin (a körülötte levők meg még sokkal többet) és elhiszi (a többieknek), hogy jó és hasznos amit csinál, akkor fura, mikor kiderül hirtelen, hogy nem hogy nem a legjobban csináljuk (márpedig ez volt a közhangulat), hanem a legrosszabbul.

A 2009-es messenger pedig veszélyes állat. Céges gépen megy tutin. Itthon nem jelentek meg a kontaktok az asztali gépen (gyakori probléma gugli szerint), de sikerült vissza downgradelni 8.5-re. A laptopon a win7 ettől fagy meg, viszont w7 alá nem ment fel a 8.5 (se).

Napi kocka

kedd, március 24th, 2009

Mikor a második olyan wlan-ra nem tudtam bejelentkezni, ami WPA-PSK titkosítású, és tudtam hozzá a jelszót, elkezdtem guglizni a témában. Elég sok embernek van ugyanez a problémája az SP3+Intel 2200BG (vagy valami ilyesmi) kombinációval. Nosza backup. Leszedtem az SP3-mat. Ma megpróbáltam belépni a laborba, de nem sikerült. Holnap kipróbálom meló helyen, ha ott se fog menni így se, akkor restore vissza SP3-ra, mert jelenleg nem működik egy-két dolog, mert az SP3 uninstallkor vszeg letörlődött egy-két olyan dolog is, aminek nem kellett volna…

Emmegmi?

vasárnap, március 22nd, 2009

Reggel bekapcsolom a telefonom, és jön rá egy sms a 17627-es számról. Az üzenet: Jelszavad: *****. Na ez wtf?

Namármost

szombat, március 21st, 2009

Eljutottam arra a szintre, amikor zavar, hogy nincs időm örülni annak, hogy vagyok. Mert vagy egyetem, vagy munka, vagy mindkettő, plussz regnum, plussz anyámkínnya. Vagy utazom. És ha Noéminél vagyok, az is rövid, és nincs idő arra, hogy nyugodtan tudjunk együtt lenni, mert ő is vacakol az évfolyamdolgozatával. Tehát szükségem lenne arra, hogy kialudjam magam rendesen, elmenjek bringázni (találjak valahol valami faja használt teleszkópot, aminek nincs rohadt rövidre vágva a nyaka, mint a legutóbbinak, amit találtam). Aztán kellene Noémivel sokat együtt lenni. Nem rohangálni fel-alá. Szóval nyugodtan békésen és vidáman élni. Ez a célom. Még nemtudom, hogy fogom csinálni, de majd igyekszem, mert ez így most nem jó, ahogy van. Lehet, hogy el kellene jutni néha hétköznap is misére.

És hurcolok hetek óta hülye feladatokat a feladat listámba. Meg néha keletkeznek újak. Pl rugdosom a rétegembe tartozó vezetőket, hogy dolgozzanak, de van aki elérhetetlen. Nem reagál se telefonra, se emailre.  Gyűjtögetek alkatrészt a a diplomás cucchoz, de valamit mindig elfelejtek. Fel kellene hívnom egy-két lagzi esélyes helyet. Át kellen pakolni a noemiki.freeweb7.com-ot a filutky.hu alá, meg beszélni Istvánnal, hogy pár dolgot a nászajándék listás részbe hegesszen még bele. El kellene vinni a hangkártyámat a Hitspace-be, mert nem látja a PCI kártya a dock-ot. Ezen kívül össze kellen dobni egy FOH racket, meg kellene reparálni a HiFi erősítőmet. Meg még pár dolog.

És holnap délután dolgozni megyek.

És ír zenét hallagtok Last.Fm-en. Kicsit punk.

Ja meg demózni is kellene.

A birkanyáj, mint elemi ponthalmaz

csütörtök, március 19th, 2009

A linket Noémitől kaptam. És pont ez kellett ma estére.

Rikvájörd szoftver

csütörtök, március 19th, 2009

Kellene nekem Abacom sPlan 6.0 nem demó verzió. De nem találok sehol. :(

Busszák meg

kedd, március 17th, 2009

Egy ideje keringenek hírek arról, hogy a környékünkre (másfél-két óránként) járó helyi volánbuszt kiadják egy külsős cégnek, aki az Ikarusnál kisebb buszokkal üzemelteti majd a járatot, mert az Ikarusok kihasználtsága igen alacsony. Tegnap mt mondta, hogy látott Szentendre-Pismány feliratú Mercedes Sprintereket az állomáson. Én meg ma ezt találtam. Idióták. Hülyék. Wáááááá…. Semmi értelme az egésznek, ha nincs járatsűrűség. Egy másfél óránként járó busszal továbbra is csak az ingyen közlekedő nyugdíjasok fognak járni, mert nem lehet rá számítani, inkább mindenki legyalogol a 11-esig, és felszáll egy helyközire. Nem mellesleg a helyi jegy, amiből nincs diák, az 170Ft. Ha lemegyek a 11-esig, és kérek Budapest elejéig egy diákot aztán leszállok a HÉV-nél, az 125Ft. Hazafelé Lányfalu eleje a jegyen szereplő cél. Persze az is igaz, hogy így legalább jegyet veszek, és nem a söfőr zsebébe dugdosom a százast, mint ahogy az a pismányi buszos szokásos. Kiváncsi vagyok most, hogy külsősnél van a járat, ez fog-e változni.

Ezek hülyék.

vasárnap, március 15th, 2009

Van benne valami

péntek, március 6th, 2009

Márminthogy ebben. De csak kommentestül.