Archive for május, 2009

Tudom, mindjárt vége, de…

szombat, május 30th, 2009

… de akkor is elegem van. Még egy záró vizsga. Aztán még egy meg egy védés, és VÉGE. De akkor is elegem van. A diplomámról pedig két hete nem hallottam semmit. F.

Step one

kedd, május 26th, 2009

HolnapMa du. 3-kor első záróvizsga. Kockás füzetben 31 oldalban gyűlt össze az anyag. Ami nem túl nehéz, de majd meglássuk. Holnap reggel pedig tanulás tovább. Hejjj.

áázzeeeeeee :)

szombat, május 23rd, 2009

Találtam mostanában jó kis koncerteket ám! :) Az egyik egy The swell season koncert Bécsben, ők a Once-ból lehetnek ismerősek, a másik pedig Guano Apes a Szegedi Ifjúsági Napokon. Az Apes basszerosa akkora arc, hogy rohadtul meg kellene őket lesni élőben! Valamikor augusztus 26 és 29. közt fognak fellépni. Erre valószínűbb, hogy elmegyek, mint hogy kiugorjak Bécsbe. :)

Jóóól megszervizeltem

szerda, május 20th, 2009

Sikerült mindkét ADA-t életre kelteni. Az egyetemibe kicsit lemállott a nyákról a nyomtatott huzalozás a forrasztás hatására, úgyhogy megdrótoztam jól. Kicsit bindzsi, de úgyse látszik. :) Az enyémbe meg másodjára sikerült beforrasztani a tranyót, az első megsült, mert nem voltam elég gyors. SMD-t forrasztani hülye játék. De most működik mindkettő.

Done

szombat, május 16th, 2009

Elküldtem utolsó csekk-re a konzulensemnek. 52 oldal (+nyilatkozat+kiírás+konzulensi lap+mellékletek), 1,15-ös sortávolság, 11-es Arial betűméret, 2,5cm margó alul-felül, 3cm margó oldalt, és baloldalon még 1cm kötésmargó.

Este egy rövid birngázás végén feltekertem a telekre. Röpke háromnegyed órában összeismerkedtem a szembe szomszéddal. Sokkal többet beszélt, mint én. :)

LastFM

szombat, május 16th, 2009

A proxy-s megoldás nem az igazi, mert megszakad időnként. Kipróbáltam ezt, atom stabil, viszont minden forgalom ezen keresztül megy. Próbálkoztam ezzel is, de nem sikerült beizzítani, hogy általam beállított országgal működjön, pedig ez lenne az igazi, mert ezen csak annak a programnak az adatforgalma megy át, amelyikben beállítom ezt proxynak.

A “Gyilkos nap” folyománya

péntek, május 15th, 2009

Tegnap éjjel kitaláltam a fantomtáp kapcsolás felét, és megtaláltam az átépített ADA8000-ben az eldurrant tranzisztort. Elvileg ma apám vett bele másikat, mert neki útba esett, de még nem ért haza. Viszont éjjel méricskélés közben a sajátomban is durrantottam. Először azt hittem, csak egy zener-t, ki is cseréltem, visszaállt tőle a fantom tápfesz a helyére, viszont nem lehet kikapcsolni. Mert egy tranyó is eldurrant benne, pont ami ki-be kapcsolgatná. Lehet majd smd-t forrasztani, yeah. Cserébe kirajzoltam az egész fantomtáp kapcsoló kört, íme

fantomtap.jpg

Az enyémben a BC846 emittere és kollektora közt van rövidzár, a diplomázósban meg a KSP06 halott.

Az én ADA-m ban amúgy sokkal kevesebb tápszűrő kondi van, mint a kicsit újabb egyetemiben. Konkrétan az enyémben egy darab kerámia kondi sincs, az meg tele van vele a táp előállítás környékén.

Kedves MKB ugyfel

péntek, május 15th, 2009

Ezt ma kaptam. Nem egyszerű. :)

“Kedves MKB ugyfel ,

Biztonsagi okokbol is felfuggesztettek a fiokjat, egy biztonsagi intezkedes, amelynek celja, hogy megvedjuk Ont es szamla.
Meg kell ujra az adatokat a folyo fizetesi merleg visszaallitja a mukodeset a fiokjat, es megerositi, hogy meg nem volt az aldozatok szamitogepes lopas.
Meg kell ujra adja meg az adatokat a kovetkezo oldalon, hogy az ellenorzesi folyamat soran:

https://www2.mkbnetbankar.hu/login.jsp?lang=HU&start=true

Koszonjuk szives egyuttmukodeset.

© MKB Bank Zrt. Impresszum | Adatvedelmi iranyelvek | Jogi nyilatkozat”

Gyilkos nap

csütörtök, május 14th, 2009

Ma bejöttem délelőtt mérni, még pár dolgot, gondoltam amx két óra alatt végzek. Hát nem. Sikerült letörnöm az egyik tranyó lábát, uh elmentem tranyót vadászni. Kaptam. Beépítettem fordítva, meghalt egy led. Beépítettem jól, rámértem, működik. És ahogy kavirnyáltam a mérőzsinórral, egy pillanatra a +48V-os sínt rövidre zártam a földre, az ADA8000-ben pedig ezzel elhalt a fantomtáp. Uh most kurvára nemtom mi legyen. A mérést megoldom egyéb helyről bekötött fantom táppal, de amúgy ez eléggé szopó…

Nincs cím

kedd, május 12th, 2009

Mindjárt felrobbanok. Kedvenc konzulensem írt az éjjel egy emilt, amiből egyrészt kiderült, hogy az elmúlt hónapban küldött kapcsolási rajz verziókba bele se nézett, másrészt rákérdezett olyan dologra, amit már legalább kétszer megmagyaráztam neki. És azt érzem, hogy attól, hogy engedett nekem a határidőből, neki most kurvára nem sürgős az egész. Én meg akár kész tudnék lenni péntekig, a hivatalos határidőig. Most az a cél, hogy a holnapi konzultációig olyan szinten legyen az anyag, hogy abba már ne akarjon újabb dolgokat belefaragni. Vagy legalább vissza tudjam verni az ötleteit. És nem fogok Matlabbal ábrát csinálni, csak azért mert az szép. A franc fog ezért Matlab programokkal szívni.