Archive for augusztus, 2009

Védett: Titokban…

vasárnap, augusztus 30th, 2009

Ez egy privát bejegyzés. Megtekintéséhez jelszó szükséges:


Elmű sztori

szombat, augusztus 29th, 2009

Történt, hogy az építkezéshez elkezdtem villanyt igényelni a telekre. Annak rendje és módja szerint beadtam a kérelmet, kijöttek körbenéztek (közben én vettem villanyóra dobozt, meg kerestem villanyszerelőt, aki beköti), aztán mondták, hogy majd postán. Egy kis idő múlva valóban kaptam kb. 20-30 nyomtatott oldalniy szerződés tervezetet, meg egyebeket (mindent két példányban!) és mivel nem volt egészen világos, hogy mit is csináljak vele, viszont volt egy apró megjegyzés, hogy fáradjak be egy Elmű irodába, egy hétfő este (mert hétfőnként este 8-ig nyitva vannak) befáradtam. Húztam sorszámot, odaültem a műszaki ügyekért felelős emberke elé, aki átvette a kupacot, mondta, hogy oké, kellene fizteni. Kérdeztem, hogy csekk, vagy utalás (a Tigáz, és a vízmű is simán működik így), mondta, hogy nem KP vagy kártya. Majd utamra engedett. Hazamentem, feloldottam a megfelelő összeget a számlámon, szerdán reggel (mert akkor 8-kor nyitnak, és csak kicsit késem el a munkahelyemről), bementem, újra húztam sorszámot, és újra odaültem a műszaki ügyekért felelős emberke elé. Ő újra átnézte a kupacot. Aztán nézte, aztán az összeget még egyszer megnézte, aztán telefonált, aztán kedvesen közölte, hogy bocsánat, de véletlenül a “Bruttő végösszeg+ rublikába a nettó végösszeg került. Mondtam neki, hogy csodás, de én nem készültem +25%-ot fizteni, ezért nem is tudok. Mondta, hogy nem baj, majd legközelebb, de hamár itt vagyok, akkor megcsinálja a szerződést. Elkért kb. két adatot (ami a postán kiküldöttről hiányzott), majd újra kinyomtatott mindent, ismét két példányban. Ezeket majd akkor kell átadnom aláírva a kivitelező cégnek, mikor jönnek beásni a földkábelt. Jól szervezett cég. Otthon este felszabadítottam még 25%-nyi pénzt, majd következő hétfőn este újra próbálkoztam. Az irodában kedvesen közölték, hogy a műszaki ügyekért felelős emberke beteg, talán majd szerdán lesz, és sajnos csak és kizárólag ő tudja kiállítani a számlát (amit előző alkalommal nem tehetett meg, mert előre nem állíthatja ki). Szerdán Budapestről mentem dolgozni, csütörtökön próbálkoztam újra, amikor megint kedvesen közölték velem, hogy emberünk szerdán volt, ma azonban elment orvoshoz, de ha gondolom, beírhatok a panaszkönyvbe. Nem írtam. Inkább megkérdeztem, hogy nem intézhetem-e ezt máshol. Mondták, hogy dehogynem, persze, bármelyik irodájukban. Ez tegnap előtt volt. Tegnap kinéztem, hogy a Batthiányin, ami útba esett, este 6-ig nyitva van az iroda. 17:55-re sikerült odaérnem, odamentem a sorszám automatához, ami közölte velem (és a biztonsági őr szintén), hogy 17:50 után nem ad ki sorszámot. Majd a biztonsági őrtől megtudtam, hogyha előre foglaltam volna sorszámot, akkor nekem is nyitva lettek volna 6-ig. Jól szervezett cég, kár, hogy ez a honlapjukról nem derült ki. Ma nem voltak nyitva (végül is állami munkanap van, miért is lennének). Hétfőn újra próbálkozom…

Folyomány

szombat, augusztus 29th, 2009

Keresek eladó Braun A2 erősítőt vagy Braun R1 receivert.

Hörrr

szombat, augusztus 29th, 2009

Már majdnem teljesen elhatároztam, hogy ezt leütöm, mert szép, és mert jó, erre leüti más. Rohadt élet. És nem találok ilyet seholse. Meg amúgy a Braun hifi cuccok használt piacon is ritkák, pedig állítólag jók, és szerintem nagyon szépek!

Ritkán

péntek, augusztus 28th, 2009

Hol is tartottam? Lassan 10 napja írtam utoljára. Pontosan ennyire vagyok mostanában agyon nyomva. Rengeteget terveztünk az utóbbi időben, (túlóra, stb.) mert szerdán le kellett adni kiviteli terveket. Ami azért vicces, mert egy csomó eszközről, ami szerepel a terven, még megy a huza-vona, hogy az lesz-e, vagy egyáltalán lesz-e. Szóval még párszor újra fogjuk rajzolni az egészet. Emellett döntöttem egy építési vállalkozó mellett, vele kellene szerződni a héten, aztán kicsit azért nekünk is kell foglalkozni az esküvővel, meg utolsó jegyesoktatás alkalmak, meg ilyesmi.

20-án néztünk tűzijátékot, ami nem volt rossz, de már nem akkora fíling, mint mikor kicsi voltam, pedig akkor nem volt zene alatta, és magyar petárdákat lőttek. 21-én megnéztük a Művész Malomban a Hős és a csokoládékatona című G.B. Shaw darabot. Szerintem konkrétan marhajó. Vicces, meg nem is, zenés, éneklős. Kicsit hideg volt. Aztán szombat vasárnap vt ahol nyilvánosan is befejeztem rétegvezetői munkámat. Kaptam könyvet, meg tapsot, és még utoljára felszolgáltam az esti vacsoránál a többi rétegvezetővel és helyi elnökkel. Asszem még pénteken összeraktuk az ágyunkat. Nem kicsit volt hiányos a leírás, volt olyan rész, amit konkrétan 3szor csavaroztam össze, meg kétszer szét, de végül sikerült.

Kedden megnéztük egy elég jónak tűnő kocsit, tényleg elég jó volt. Aludtunk rá egyet, aztán úgy döntöttünk kell.  A csávó pécsi, és a téli gumik ott vannak lenn, úgyhogy a jövő héten még lemegy érte, aztán vasárnap (az esküvő és a nászút közt félúton) megvesszük tőle. Amúgy Punto I, 1.2 16v HLX. És kék.Valami ilyesmi. Nászútra még nem ezzel fogunk menni, apámtól kölcsön kapjuk a Passatot. (Aminek remélem nem ott fog meghalni az elektromos kézifékje, mert utóbbi időben kicsit szórakozik…)

Szóval mostanában hazaérek, csinálom tovább a dolgaimat, aztán felborulok és elalszom. Ezért ritkás a blog.

Hosszú…

szerda, augusztus 19th, 2009

Ma sokáig dolgoztam. Egy hatalmas (A0-s) rajzot kelett eléggé újra rajzolni. Kicsit más lett, és szerintem végeredményben átláthatóbb. Viszont nem A0-s, ami 840×1600mm nagyjából, hanem 840×1760mm, vagyis kb. olyan hosszú, mint amilyen magas vagyok én. 10 körülre lettünk vele… hát nem készek, bőven nem, de azért nagyjábób összeállt. Gondoltam sötét van, feldobom a biciklit a HÉVre, aztán haza, de kint annyira nagyonjó idő van, hogy inkább haza tekertem. Kellett volna várni 10 percet a HÉVre, úgyhogy időben mindegy is volt. Tekerni meg jól esett. Pedig sötét volt.

aug20

hétfő, augusztus 17th, 2009

Én vagyok gyík, vagy idén tényleg nem lesznek mindenfelé a városban színpadok, meg zenék? Kb. 20 perc guglizás után nem találtam még semmi ilyesmire utaló jelet…

Na végre

vasárnap, augusztus 16th, 2009

Megint megy a blog. A halál oka ez volt. Reméljük most már magukhoz térnek lassanként. Akartam postolni arról, hogy múlt héten sűrűn voltam. Mert ugye 8:30-tól (legalább) 17-ig meló. Én csütörtök kivételével általában le is léptem ekörül, mert hétfőn gyűrűt tágíttattunk (mert mindkettőnk jobb kezén vastagabb a gyűrűs ujj), kedden elmentünk az öltönynadrágomért, meg vettünk cipőt, szerdán megettük az ágyunkba a matracot, pénteken meg voltunk az Apor Vilmos téri plébánián, hogy beírják minden adatunkat. Itt egy kicsit hibáztunk, mert elárultuk, hogy Noémi is hozzánk van bejelentve, úgyhogy holnap mehetek György atyához kérni elbocsátó nyilatkozatot, merthogy hivatalosan a szentendrei plébániához tartozunk… Pénteken amúgy vittem be a saját laptopomat, mert egy kézzel nagyban megrajzolt vázlatot vittünk be CAD-be, és azt úgy lehetett éppeszűen csinálni, hogy leültünk laptoppal a rajztábla elé. Céges laptop meg nincs. Mert. Céges telefont viszont kaptam. Elenite csak SIM-et kaptam, és használtam hozzá a régi T610-emet. Jókis telefon az, az a helyzet. Le van harcolva, de jó. Jobb, mint a Nokia 3109. És a SE G502 is jobb nála. Nem azért, mert van rajta fényképező, meg 3G, meg mittomén, hanem mert a Nokia nem szerethető. Túl egyszerű, meg “kiforrott”, meg “letisztult”, meg ilyesmik. A G502-vel csak az a bajom, hogy kicsit sűrűbben vannak a menü gombjai, mint amennyire vastagok az ujjaim. De jobban kézre is áll, meg picit kisebb is, mint a Nokia. Igazából jó lenne egy két kártyás Samsung, csak előtte meg kellene azért tapizni, meg hát nem olcsóak.

Tegnap esküvőn voltunk a Mátyás templomban. Nagyzenekar, kórus, 5 pap. Elég jó volt! :)
És kaptam a szüleimtől a szülinapomra Weller pákát! :)

Meg elkezdtem bedigizni a ferbál színdarabunk videóját, de két fura dolog van. Egyrészt az Edius valamiért időnként új fájlt nyit capture közben, de nem értem mi alapján, másrészt meg időnként közli, hogy a cél merevlemez nem elég gyors, és leáll. A Raid-re mentek vele pedig, és azon csak adat van. Mondjuk az újabbik lemez a két 400-as közül furán kattog, amióta megvan, lehet, hogy az a ludas.

Visszatekintő

vasárnap, augusztus 9th, 2009

Túl vagyok az első héten. Rohadtul fárasztó minden nap 8:30-tól 17-ig melózni, utána hazaesni, és otthon még intézni az intézni valókat. Valahol ésszerűsíteni kellene a rendszeren.

Hosszú idő

hétfő, augusztus 3rd, 2009

és sokminden történt alatta.

Voltam vitorlázni a Balatonon, ami jó volt, meleg volt, és sok ( a kényelmesnél talán picit több is) szél, vihar csak éjjel. Hülyék voltunk. :) Lőttem kb. 5 képet egész héten, mert a nehéz szél miatt szinte végig én kormányoztam. Domi viszont ígért képes beszámolót.

Aztán voltam Csatkán Filutky-s edzőtáborban. Délelőtt általában tanultunk új nótákat (sajátot is, meg nemis), délután meg vokált vettünk fel, meg saxit, meg a Vándornak végül a teljes gitár részét. Ez is jó volt. Fárasztó, punnyasztó, sokat zenélős, sokat evős, de alapvetően és teljesen jó. Erről én ígérek képeket, bár túl sokat itt sem lőttem.

A szabad júliusom első három hetében gyakorlatilag csak alvás közben voltam fedél alatt. Ami nagyon jó volt. Ez Csatkára már nem volt igaz, de azért az is jó volt. Ma viszont hivatalosan elkezdtem dolgozni. Megszűnt a szabad egyetemista, odamegyekahovaamikorakarok lét. Asszem ez nagyon fog hiányozni. Igazából az egyetemben csak a vizsgaidőszakok idegölő, teljesen önbizalommentes, orbitális parázásait utáltam, de azt nagyon. A többi hiányzik. Egyellőre.

Ma voltunk vásárolni. Szüleimmel. Elég vicces volt. :) Monnyuk igazából csak a Mountexben vásárlás volt vicces, mert ott ők nagyon furák voltak, legalábbis nekem (jahm, a 2-őt fizet 3-mat kap akció július 31-gyel megszűnt, viszont van helyette nyár végi leértékelés). Rövid gatyát végül nem vettünk, csak inget, egy hosszú, meg egy rövid ujjút. Aztán elmentünk a Westendbe öltönyt nézni az esküvőre. Annyiért vettünk, hogy jajj. Viszont tényleg szép. Már csak cipő kell.

A meghívókat pedig végre elkezdtük teríteni (vagy ezt már írtam?). A 72%-uk már meg van írva, a 35%-ukat pedig oda is adtuk már. Igyekszünk türelem! :) És elég fura, hogy 33 nap múlva már esküvőnk lesz. És tök izgi, hogy már van, aki foglalt le nászajándékot! :)

Holnapután pedig vállalkozóval fogok beszélgetni. Az élet szép. :)

A blogom pedig azért nem elérhető időnként, mert a szervert heggesztgetik.