Archive for november, 2009

Az ideális mobiltelefon, 2.rész

hétfő, november 30th, 2009

Kicsit nézelődtem mindenfelé tegnap meg ma, kaptam néhány tippet az előző bejegyzéshez, és érlelődött bennem a dolog.
Ha szánok 20k-t az új telefon projektre, abból már lehet elég jó hagyományos telefonokat kapni (esetleg kicsit használtan). Ha elindulok valami okos dolog irányába, akkor az kiváltja a PDA-mat is, ami reálisan eladható kb. 40k-ért, vagyis a keret 60k-ra nő.
A keresési paraméterek innentől kezdve:

 • 60k
 • WM vagy Android
 • Gps
 • 3,5-ös jack jellegű füles kimenet
 • Stylus nélkül is kezelhető

Vagy marad a PDA és lesz mellé pl. Naite. A 60k-s keret asszem elég szigorú. Egy használt Omnia i900 pl. belefér, viszont az nem minden esetben stylus mentes, ráadásul a stylusa csak lóg rajta egy madzagon.

Ezt a bejegyzést épp a villamoson írom, stylussal böködve. A hardveres billentyűzet sem rossz ötlet. Blackberry? :)

Mellékprojektként épp Sygic-et vadászok lefelé, hogy kipróbáljam az iGo ellen, majd beszámolok. :)

Update

Egy esélyes lista, nagyjábóli minimál árakkal:

WM:

 • Samsung B7300 (75k)
 • Samsung i900 (50k)
 • Samsung B7320 (60k)

Symbian:

 • Nokia 5800 (50k)

Az Androidosok drágák, és nem nagyon van belőlük használt.  :(

A munka nem áll meg

vasárnap, november 29th, 2009

Ezen a héten nem sikerült kijutnom, de szüleim fényképeztek párat:

img_3502.jpg

img_3505.jpg

img_3507.jpg

img_3508.jpg

Az ideális mobiltelefon

vasárnap, november 29th, 2009

Mivel a Nokia egyre inkább döglik meg (és a 20Ft-os telefon egy ballépés volt) , elkezdtem telefont keresni. A Sony Ericsson Naite egész jónak tűnt, nem olyan vészes áron, már majdnem teljesen megtetszett, amikor Noémi kiszúrta a Samsung Corby-t, hogy neki olyan kell. És akkor elgondolkoztam. Hogy milyen is lenne egy ideális telefon.

Valami ilyesmi:

 • kis méret
 • hosszú életű akku
 • nagy kijelző (innentől esélyes az érintő képernyő)
 • szinkronizálható a naptárja teljes mértékben (össze kategória!) az Outlookkal (ilyet tudtommal csak a windows mobile+active sync tud…)
 • van benne GPS
 • a GPS mellé odabiggyeszthető hangnavigáció (offline térképpel, ingyér, vagy “majdnem ingyér”)
 • netán két simes (itt csak olyan megoldás jöhet szóba, amiben a nevekhez hozzá tudok rendelni alapértelmezett sim-et, a Samsung D980 egyébként tudja ezt, de tudtommal csak ő)
 • 3G
 • nembaj, ha nem windows mobile-os…

Na ilyet még nem találtam. :) Tippeket szívesen látok!

rohadás

csütörtök, november 26th, 2009

Az van most épp, hogy itt ülök rigóban az egyik ablakos szobában, elolvasgattam egy manuálból pár dolgot, ki kellene őket próbálni, tovább kellene gondolni, nekem meg a tököm tele van az egésszel, és nem bírom magam rávenni, hogy további problémákkal nézzek szembe, és oldjam meg őket. Elegem van ebből a probléma gyárból, nem lassul a termelésük.

Holnap koncert, és szerintetek eddig mennyit készültem rá a próbákon kívül? Pedig szöveget is kellene tanulnom…

Van benne valami

csütörtök, november 26th, 2009

“Theorie ist, wenn man alles weiß und nichts klappt. Praxis ist, wenn alles funktioniert und keiner weiß warum. Bei uns sind Theorie und Praxis vereint, nichts funktioniert und keiner weiß warum.”

Ha felépül végre

vasárnap, november 22nd, 2009

Tegnap végre voltunk kint napfényben is. Halad a dolog, határozottan.

dscf7192.JPG

dscf7196.JPG

dscf7198.JPG

dscf7199.JPG

dscf7203.JPG

Szabaccság, itten hordozád… a kulcsot

szerda, november 18th, 2009

Kértem mára egy lecsúsztatós szabadnapot, mert múlt héten megjött a levél az Erste-től, hogy pozitívan bírálták el szocpol kérelmünket (Yeah, és pezsgő.), hívjam fel eztésezt a számot, 30 napon belül, hogy egyeztessünk, és szerződést kössünk. Ezt akartam elintézni, meg mivel hétvégén dologzás végett nem sikerült elmennünk tetőablak nézőbe, azt is. Az megadott számot hívtam hétfőn, hívtam kedden, összesen kb 10-szer, de semmi. Ma reggel felhívtam a központot, kértem, hogy kapcsolják a megadott ügyintézőt, aki most felvette, és kicsit mindenbőlelegemvanbelőledis hangnemben közölte, hogy hív majd ma vagy holnap, de mivel most jött vissza szabiról, és ezen a héten csak két napot dolgozik csak jövőhéten tudunk sort keríteni rá. Nagyszerű, mert ma meg holnap rá is értem volna…

Aztán délelőtt felhívott Mamám, hogy lementek Fűzfőre hajót kivenni, és beleejtette a kulcsot a vízbe, és jajjj. Én meg a jó szívemmel felajánlottam neki, hogy leviszem a pótot. (Egyszer a jószívem fog sírbavinni, már látom.) Noéminek nem volt kedve engem egyedül elengedni, mert neki is csak egy órája volt m és ki akarta használni, hogy végre nem dolgozom, úgyhogy az lett, hogy mikor ő elindult suliba, én elindultam Szentendrére a pótkulcsért, mikor ő végzett, én még Szentendrén voltam, de már visszafelé (ezt valahogy nagyon elszámoltuk, innentől bukott minden), kb fél5-re lent voltunk Fűzfőn. És 6-ig volt nyitva a tetőablakos. Ahova nem értünk (volna) oda. Úgyhogy Noémi nem tartott ma ministránst, és elmentünk vásárolni a Metróba. A mára tervezett dolgok közül csak a sokáig alvás sikerült.

Viszont azt mondták főnökék, hogy ne csak egy napot csúsztassak, hanem kettőt rögtön, én meg ilyen helyzetekben nem nagyon szoktam tiltakozni (csak kicsit tartom furcsának, mert mt 3 hete dolgozik folyamatosan hétvégén is, és neki ajánlották azt, hogy pénteken és szombaton ne dolgozzon. kicsit morbid…  végül nemtom mi lesz belőle… márminthogy mt-ból zombi, de amúgy.)

Szóval holnap remélem eljutunk tetőablakos helyre. Meg OTP-be, hogy a számlámat Noémival közössé tegyük.

A Balaton marhajóhely ilyenkor. Nem sok kedvem volt elindulni vissza. A kocsi meg gond nélkül tolta végig a 140-et. :)

Kiváncsi leszek, mi lesz a sok túlóránkkal, meg hétvégi melóval, mert gyanús, hogy kifizetni nem fogják, és jövőre meg nem tudnunk átvinni szabit. Úgyhogy kétnaponta járunk majd dolgozni. Vagy nemtom.

Telefonos

szerda, november 11th, 2009

Először is, már régóta akartam írni a telefonjaimról. Volt egy Sony Ericcson T610-em, ami csúcs gépként jelent meg anno a palettán, én már kifutása körül vettem, de még akkor is jó telefon volt, bluetooth-szal, infrával, QCif kamerával. Szoftveresen elég jó volt, marha jó játékok voltak rá, és nagyon jó a T9-e. Viszont az alu borítása egy műanyag házra van felragasztva, és egy idő után, elkezdett leválni (esett a telefon, görbült az alu, már nem illeszkedett úgy, stb). Vettem hozzá új házat, de csak utángyártottat lehetett kapni, és az se húzta sokáig. Vettem ezért egy Nokia 3109-t, azt hittem olcsón, de kiderült, hogy mégsem, de akkor már mindegy volt. Egyszerű, egyszerűen működik, semmi csicsa, semmi szépség, semmi szerethető nincs benne. Olyat akartam, ami Nokia, van rajta Bluetooth, és minél olcsóbb. Aztán kb. egy hét múlva bekapcsoláskor elkezdett újraindulni, és ismét és ismét. Szervíz, frissítettek rajta szoftvert, utána jó. Aztán kb. fél éve random időközönként, és random előfordulási gyakorisággal eldobja a térerőt, “SIM kártya regisztrációja sikertelen” hibazüzenettel. És mindig abbahagyja, mielőtt nagyon ideges leszek tőle. Közben lett céges telefonom. Először csak SIM, úgyhogy előszedtem a T610-t (ami függetlenné vált kezeim által még régebben…) és beleraktam. És rácsodálkoztam, hogy mennyivel ember közelibb, mint a Nokia. Aztán lett telefonom is, egy Sony Ericcson G502, és megállapítottam, hogy alapvetően sokkal bulisabb készülék, mint a Nokia, csak néha felvevődik a zsebemben, mert hülye helyen van/alakú a felvevő gombja. Legutóbb, mikor lehetett rendelni az előfizetésehez telefont, megnéztem kik az olcsók, és rendeltem 20Ft-ért (+200Ft kezelési költség) egy Samsung E2100-t, mert olcsó, és mert jónak tűnt. Noéminek egy régebbi Samsung hajtogatós telefonja van és szereti, Máténak L700-a van és szereti, projekt vezetőnknek D780-a van két hete, és valami szoftveres hibával küzd… Ma kaptam kézhez. Borzasztó. Borzasztóan műanyag, két gombja visz alapértelmezetten, és leirthatatlanul net-re, idiótán néz ki a menüje, nem lehet kikapcsolni sípolást a billentyűzet ki/bekapcsoláskor. Szerintem nem fogom használni, odadom valakinek, vagy mittomén, a 220Ft-t meg leszarom. A baj csak az, hogy 2 éven belül nem rendelhetek új készüléket…

Úgyhogy mindjárt megpróbálom kipucolni a Nokiát, aztán szoftver frissíteni. Aztán ha nem segített, nézek valami feltöltőkártyás Sony Ericcsont. Vagy igazából valami érintőképernyős, GPS-es dolog kellene, ami kiváltja a PDA-mat is… de azok drágák, még akkor is, ha a PDA-m reálisan elsózható mondjuk 40kHUF-ért.

Amúgy meg

kedd, november 3rd, 2009

Az elmúlt két hétben összesen két fél napot voltam benn a cégnél, folyamatosan kinn vagyunk O-ban, mert bármikor kellhetünk, és onnan intézünk minden mást is. 23-24 meló volt, szerencsére azóta ennyire már nem durva a helyzet. A szoba, amibe becuccoltunk, az viszont tök szar, nincs ablaka, magas, hangos benne a szellőztetés, és idegesítően bezárt. Lehet, hogy át fogunk mászni az egyik ablakosba (a 2-ből, mert nincs több az egész stúdió területén), mert ott legalább fényből van természetes. Fárasztó.

Ütöttem a Vaterán egy technincs SU-V500 mk II-t a hangfalakhoz (amikről asszem nem is írtam, de vannak :) ) . Határozottabban szebben szól, mint a Telefunken, pedig az is jobb volt a Videotonnál. És stabilabban üzemel. Majd egyszer megpróbálom megjavítani a Telefunkent, azt lesz vele valami.

Múlthéten többször is mentem volna bringával, de a jót nemtom hova tenni O-nál, a vacak meg még kint van Szentendrén. Úgyhogy csak fotoszintetizáltam a villamosra várva. A hétvégén meg aludtam.

Szombaton meghívtuk szüleimet ebédre, mert így volt praktikus temetőbe menés előtt. Kicsit kapkodósra sikerült, de jó volt.

Meeegggg… Töltöttem új The Swell Season albumot. Először nem tetszett, mert Youtube-os koncert felvételekről már ismertem pár számot, és a koncertfelvételek a fílingjük miatt mindig jobbak. Aztán kivitelezős barátaink hallgattak Valami amerika filmzenét, abban van pár elég teccős szám (Magányos csónak, meg főleg a Leperegnek a könnyek), elő is szedtem a gitárt itthon már mittomén mióta először, és játszogattam őket kicsit. Meg hallgattak Barabás Lőrinc Eklektiket, az is jó, és találtam az egyszerletöltöttem zene mappámban tőlük egy albumot. :)

Alakul

kedd, november 3rd, 2009

Az elmúlt két hétben egymáshoz képest nem történ látványos változás, úgyhogy csak múltheti képek vannak itten. E. Viszont ezen a héten már épülnek a tetőtér térdfalai, és ha az kész, akkor jönnek az ácsok tetőt építeni! Kilátás alakul.

dscf7022_.jpg

dscf7028.JPG

dscf7029.JPG

dscf7034.JPG

dscf7033.JPG