Archive for december, 2009

Első karácsony

hétfő, december 28th, 2009

Jó volt az első közös karácsonyunk. Életemben először díszítettem fát (eddig mindig a család többi része tette ezt, én meg élveztem A Titkot :) ), kompromisszumot kötöttünk a gyertyák számában, és amúgy is szép lett. Először a saját fánknál karácsonyoztunk, egymás ajándékait bontottuk ki, meg azt ami az én családom felől jött, mert nálunk az a szokás, hogy előre odaadjuk az ajándékokat, és mindenki mindent szenteste bont ki. Aztán átmentünk a szomszédba, ahol Noémiék családja össze szokott ilyenkor gyűlni, és ott karácsonyoztunk tovább, mert náluk meg az szokás, hogy mindenki személyesen adja az ajándékot, amikor 24-én vagy 25-én találkozik rokonaival. Aztán betegre ettük magunkat.

Másnap Noémi szüleinél volt kicsit bővebb családi ebéd (meg ajándékozás), itt is betegre ettük magunkat, aztán kimentünk Szentendrére, ott is aludtunk. Beszélgettünk egy csomót a tesóimmal, szüleimmel, elég rég volt már ilyenre idő, meg alkalom. Másnap délelőtt megnéztük, hogy áll-e még a házunk, meg mit csináltak az útépítők. Sajnos elég hülyén kanyarították fel az alapozó aszfaltot a Kikerics utcába, még sajnosabb, hogy én az eémúlt két (három?) hétben elfelejtettem felhívni emiatt előzetesen azt a művezetőt, akinek sikerült megszereznem a számát… Délben ismét családi ebéden ettük magunkat betegre, aztán hazajöttünk, pihentünk, olvastunk, telefon hekkeltünk, meg megnéztük a Rent című musical filmet. Vagy film musicalt. Érdekes sztori, kicsit modern, és jó zene.

Tegnap 11-ig aludtunk, aztán reggeliztünk, aztán ebédeltünk… Aztán aludtunk. Este megnéztünk némi Tom&Jerry-t, meg GG-t, meg ilyesmik. Próbáltunk pihenni.

Az, hogy az emberek minden nagy ünnepkor betegre zabálják magukat, az magyar szokás, vagy máshol is így van?

Ha egyszer végre lesz olyan hónap, hogy nem kell az autóra költenem benzinen kívül, veszek egy Omnia i900-t.

Háttéeztnemértem

hétfő, december 28th, 2009

A főnökségnek (nagyfőninek?) az a heppje, hogy mikrós internet van a cégnél, mert egyszer régen a szomszéd utcában egy markoló elvágott egy kábelt és attól napokig nem ment a kábeles net. Naccerű. A mikrós viszont elmegy minden esetben, ha

  • esik az eső
  • esik a hó
  • fúj a szél
  • köd van
  • süt a nap
  • nem süt a nap

Most pl. (feltehetően) a 26-i nagy szél óta nincs net a cégnél, ahol a saját levelező szerverünk is áll. Emiatt nem látom a leveleimet (meg azt, hogy egyáltalán írt-e valaki), pedig erőst várok egy választ, ami nélkül nem nagyon tudok épp tovább lépni. Szóval lóf… Inkább maradtam volna otthon… Amúgy se örültem ma reggel, mikor 7-kor megszólalt a vekker…

Az átadott állapot

szerda, december 23rd, 2009

Az átadás (mármint a szerkezet kész állapoté) már nem is tudom, mikor volt, de most így néz ki a ház.

Megjegyzendő

vasárnap, december 20th, 2009

” Amíg én éhes vagyok, neked nem lehet igazad.”

Igen, tudom

szerda, december 16th, 2009

nem írtam arról sem, hogy átadták a házunkat szerkezet készen, meg arról sem, hogy voltunk Belafastban, meg a vasárnap hangosított koncertről sem, és a tegnapi MüPás ferences koncertről sem. Viszont ha a pénztácámat figyelembe veszem, akkor Omnia i900 vagy Xperia X1, nyilván használtan mindkettő. És nemmtom.

Nem jó ez így

hétfő, december 14th, 2009

Már megint szarakodnak. Régebben nem volt ennyi hibájuk. Mikor fogok átköltözni gmail-re?

Navi és WM

szerda, december 2nd, 2009

Kipróbáltam kedden a Sygicet.  Vegyes. eddig Igo2006plus-t használtam, aminek kb. egy éve megszűnt a térkép támogatása, ennek ellenére volt olyan dolog (konkrétan a XI. ker, Alíz utca), ami a Sygic 2009-es térképén nem volt rajta. Az Igo TopMap, a Sygic meg TeleAtlas, ennyi. A Sygicben kevesebbet beszél a csaj, kevésbbé idegesítő a hangja, mint Andreának, és nem jelenti be, ha újratervez, csak csinálja. Viszont kicsit lassabban, mint az Igo. A Sygic mutat egy csomó hasznos dolgot, amit a 2006-os Igo még nem (megengedett max sebesség az útszakaszon, a soksávos út melyik sávjai jók neked), viszont a VGA kijelzőn nagyon kicsik a térkép felirat betűi. És lassabba frissíti a képet, soookkkall scrollozáskor, mint az Igo. A legális dolgokról annyit, hogy a Sygic 15k körül van, ha jól tudom, az iGo meg ennél azért sokkal több. Viszont nemtom melyiknél mennyi térkép követés van benne az árban.

Viszont felraktam a WM 6.5-t a PDA-mra, és übercsászár a cucc. Kb mint a win7. Nagyon tecc! :)

Az ideális mobiltelefon, 3.rész

kedd, december 1st, 2009

Az Update folytatásaként, a Symbiannak meg az a baja, hogy nincs benne akkora szabadság faktor, mint a WM-ban, pedig a Nokia 5800 egész jópofa cuccnak tűnik. Marad mégis a WM, valami okos felülettel, mert ugye az Android még dárga…

Vagy leszarom a PDA-telefon témát.