Archive for január, 2010

Síelős kocka

hétfő, január 25th, 2010

Elmásztunk a recepcióra netért. Ketten két laptoppal. Durván. Noémi megnézte mikor tud majd vizsgát felvenni, meg email, fácse. Én meg emilt olvastam, némi RSS-t, meg most ide írok. Meg minnyásrt megnézem még a bergfex.at-n az időjárás előrejelzést, de ez csak most jutott eszembe. Az idő szép, van hó, ma már (mivel hétköznap van) alig voltak a pályán, és minden este rohasztjuk magunkat az apartmanunkban levő szaunában. Céges telefon be van kapcsolva, ha akarnak elérne, de eddig még nem akartak. Mélt nem olvasok, bár vszeg durva mennyiség lesz, mire hazaérek, de akkor se. Az élet szép. :)

Dr. Parn Assus

kedd, január 19th, 2010

Merthogy a filmben valahol egy kézírásos lapon így volt leírva.

Szombaton terv szerint Bonobókkal mentünk volna moziba, de mivel ők kis köcsögök voltak mostanában, nem vittük el őket. Viszont elmentünk Noémivel a Mammutba, hogy megnézzük ezt a filmet, ugye. Namármost utána akartunk még venni pl. Úszósapkát. Ámde nagyjából 75perccel a film kezdete után egy párbeszéd közepén megállt a film, és felgyulladtak a lámpák. Páran kimentek, aztán visszajöttek, aztán a ivisszajövők közül meg páran összepakoltak és elmentek. Aztán ey idő után volt egy csaj, aki közzé is tette a szerzett infót, hogy bombariadó van, lépni kellne. Öröm, boldogság, megkerestük a parkolóban a kocsit és beáltunk a felszin felé tartó sorba. Egyébként szeritem gáz, hogy nem minél hamarabb kikergettek az épületből, hanem hagyták, hogy autóval kiaraszoljunk. Viszont még a moziban szereztünk egy nem tökéletes, de hivatalos infót arról, hogy a jegyünket egy héten belül be tudjuk váltani.

Tegnap ezért elmentünk vásárolni a Mammutba (mert az is elmaradt szombaton a meneküktetés miatt), aztán a MOMba átmentünk oziba, mert ott emberi időben játszották a filmet. A pénztárban kiderült, hogy a bárhol (bármelyik Palace Cinema-ban) becserélés csak szombatra volt igaz, utána már csak a Mammutban lehet beváltani. Félrevonultunk taácskozni, és úgy döntöttünk, hogy most már akkor is megnézzük, aztán majd elhasználjuk a beváltott ingyen jegyet valamikor. Visszamentünk a pénztárba, ahol végül jófejek voltak, és azt mondták, hogy akkor mégiscsak becserélik.

A film eleje ugyanolyan volt mint múltkor, és tetszett mindkétszer (ami fura volt, hogy volt egy fütty – olyan fiúúúúfüttty jellegű – ami szombaton a bal hátsó sarokból szólt, tegnap meg a jobb hátsóból). A film második fele is jó volt, a vége viszont nem tetszett. A szituációból, a sztoriból, a környezetből ki lehetett volna hozni, egy nagyon jó elgondolkodtató tanmesét, ezt viszont elcseszték. Kusza és kicsit érthetetlen, vagy csak egyszerűen összecsapott volt a fim vége a többi részéhez képest. Még akkor is, ha tudom, hogy Heath Ledger meghalt a valóvilágban forgatott részek végén, és ezért a fantázia világban játszódó részekebn három színész társa játszotta a szerepét felváltva.

Jahm, és Terry Gilliam rendezte, aki a Monty Phyton-nak is redez. :)

Püsszt!

péntek, január 15th, 2010

Ha az ember 5-re megy dolgozni, mert 6-kor adás, és előtte van egy kis tennivaló, akkor utána 8-ig, amíg elindul az élet, és lehet hasznosan tovább lépni, ez nagyon hasznos. Jó film a Nyócker. :)

Nemtom megérte-e

kedd, január 12th, 2010

de beértem 9:45-re. Gyalog Moszkva (hátha megy onnan valami Újbuda felé, de nem), onnan metró Batyiig. Ott stop. Bőrüléses Merdzsó kupé az Újbudacenterig.

Viszont most dolgozni kell. :(

BKV Strikes (back…)

kedd, január 12th, 2010

Reggeli közben Info rádiót hallgattam (szerencsére a céges telón van rádió, és itthon volt a headsetje), most megnéztem a bkv.hu-t és arra jutottam, hogy vagy el fogok ma jutni a munkahelyre, vagy nem. Semmi értelmes infó nem, volt se a rádióban, se a internetban. Autó (avagy Tütüke… khm….) szerelősnél van, hogy a fékjét jóól megcsinálják, azért is el kellene jutni ma. Mondjuk ha a Keletibe valahogy eljutok, akkor már kijutok az autóig, mert a MÁV nem sztrájkol még, és azt ígérték, hogy 12 órával előtte bejelentik ha de, és eddig még nem. Addigra én meg már árkon-bokron. Csak a Keletibe kell majd valahogy eljutni. Állítólag a munkahelyünkön mi (tervezők) mostanában mindent megkapunk, úgyhogy ne nagyon kérjünk semmit (ez tegnap egy elejtett félmondatra hangzott el, hogy esetleg majd ha vége a rigónak, szeretnénk a sok szopókáért cserébe valami értelmes laptopt). Én viszont nemtom mire gondolnak…

Este megyünk úszni.

Az hüttőrül

hétfő, január 11th, 2010

Szombaton meghal (megöltük?) a hűtő. Vasárnap megrendeltük az újat (amire kaptunk céltámogatást esküvőre). Ma megjött. Ez a huszonegyedikszázad. :)

Mikor is írtam utoljára?

vasárnap, január 10th, 2010

Rég…

Hifi agy

péntek, január 1st, 2010

Valaki egy ilyet majd vehetne a szülinapomra…