Archive for február, 2010

Éjjeli álmok

szombat, február 27th, 2010

Azt álmodtam… nem sajnos valóság, hogy itt ülök megint éjjel a rigóban. Kedves beszállítónk a megvásárolt support ellenére csütörtökön figyelmeztetés nélkül elutazott nyaralni, így kénytelen voltam tegnap registry-t bújni, majd átírni (offline, notepad++ban). Most pedig végrehajtottam az új registryt. És működik. Durva…

PDA-s, telefonos

vasárnap, február 21st, 2010

Bár az volt a fogadásom, hogy nem veszek telefont addig, amíg nem lesz olyan hónap, amikor nem költök a kocsira, módosítottam a nem költést alig költésre. És alkudtam egy Xperia X1-re, és megegyeztünk. Noémi szabott még egy feltételt, előbb adjam el a PDA-t, és csak utána vehetem meg a telefont. Tegnap este felraktam Vaterára, ma délelőtt hívott egy csóka, hogy gondolja nem tudom még, de leütötte a PDA-t. Nézegettem az utóbbi időben, hogy mennyi idő alatt, meg mennyiért mennek el ezek a gépek, azok alapján ez teljesen irreális. :) Mivel a gyári doboz még kint van Sztendrén, és az is kellette a csávónak, nem vitte el ma, aminek én örültem, mert így még pár napig fogom tudni szinkronozni az outlookjaimat. De a WM 6.5-t downgradeltem ma WM 6.1-re, mert azt írtam a hirdetésbe (mert 6.5-tel nagyon kevés RAM maradt szabadon, igo pl. folyton hisztizett). Hát ez lett a sorozat vége. :)

Filmajánlat

vasárnap, február 21st, 2010

Tegnap este megint voltunk moziban, megint a Mammutban, hátha lesz megint tűzriadó, de nem volt. 20 perccel a filmkezdés előtt értünk oda, nem vagyunk a szombat esti plázázáshoz/mozizáshoz szokva, és amúgy is elég spontán volt a dolog. Szerencsére az első sorba még volt jegy… Az Egek Urát néztük meg. Jó film, egyszer sem néztem meg közben mennyi az idő! :) Egyetlen hibája, hogy az amcsik nem tudnak nemszájbarágós/nemhappyendes film véget csinálni. Ennek iylesmi volt, csak nem volt jó. Nem értenek hozzá, na. :) Azt meg hogy az ‘Up to the sky’-t hogy sikerült “Egek Urának” fordítani, nem egészen értem. A film egyáltalán nem arról szól, mint amire a magyar cím alapján asszociálna az ember.

Éjjel-nappal

csütörtök, február 18th, 2010

Tegnapma lenyomtunk Mt-val, egy duplanap+túlóra menetet reggel 9 és hajnali 5 közt. Igazából 2,5 munkanap. Ma cserébe otthon alhatnánk egész nap, de azért fél12 tájban felébredtem. Elolvastam az emailjeimet (hátha válaszolt Bogár, hogy mi lehetett a szívás oka), zuhanyoztam, és kitaláltam A Nagy Logisztikát. Merthogy az éjjeli rohangálóst a céges Passattal nyomtuk le. Amit vissza kell vinni nyilván. Viszont nekem holnap szükségem lesz kocsira, hogy este kijussak Csobánkára regnumot tartani. Ez muszájból két kör, mert oda már saját autó kell. A megfejtés: ma, próbára a Passattal megyek, utána kiviszem a céghö’, aztán beállok vele a parkolóba, aminek a kapuját ki tudom nyitni, és haza HÉVezek a kulccsal, meg a forgalmival, mert riasztó kódot még mindig nem kaptam az épülethez, és éjjel úgysem akarja elvinni a kocsit senkise. Pénteken meg kimegyek sajátautóval, és viszem magammal a kulcsot/forgalmit és jól visszaadom őket.

Bonyolult ez, Szilágyi úr, kérem…

Telefon #sok

hétfő, február 15th, 2010

Domi vett ájfónt. Én azt nem fogok, mert annyit nem szánok rá. Viszoooont még mindig filózom a telefon kérdésen, mostanában épp kisebb lelkesedéssel. Az biztos, hogy ha WM-nél maradok, akkor Xperia X1, hackel TouchFlo-val. Gyakorlatilag ugyanaz a hardver, mint a HTC Touch Pro2, és szintén HTC gyártmány igazából. Ha nem WM, akkor Symbian. Nokia N97 mini az ideálom, de az egyellőre drága, ami occsóért van, az az 5800, ami amúgy nem is rossz cucc, csak a hardveres billentyűzet jópofa vicc, és neki olyan nincs, meg nem tud USB-ről tölteni, csak töltőről… A kettő közt félúton van a nem mini N97, de valahogy az nem annyira mozgatott meg. Esetleg lehetne még Samsung Omnia HD, ami bumszli és drága.

Valamint még nem vagyok egészen meggyőzve a Symbian okosan szinkronizálhatóságáról, ez tagadhatatlanul óriási előnye a WM-nak.

Nem kell valakine egy Pocket Loox N560 PDA? GPS, Wlan, 640×480 kijelző, kicsi könnyű, estébé. Megvan minden gyári cucca! :)

Visszatérés

kedd, február 9th, 2010

Ma reggel az ELTE északi éületből kellett elhoznom némi video anyagot egy vinyón, amit majd itt az IBM IIC-ban fogunk egy demóhoz használni (megmutatjuk az ügyfélnek, hogy nagyjából milyen rendszert ajánlottunk ki neki). Mivel közben útbaesett az I épület, beugrottam pár percre. Nosztalgia tömkelegek, vágy arra, hogy előadáson rohadjak megint a meló helyett, stb. Összefutás KI-vel, Gulyás Krisztiánnal (aki nem vett észre), meg Darával, akivel 1000 éve nem találkoztunk. Együtt kezdtünk, de ő még csak most tavasszal fog diplomázni. Én vágyok vissza az egyetemre, ő meg menne a fenébe, mert már unja. Asszem egy évvel ezelőtt még én is untam, és dolgozni szerettem sokkal jobban, mint egyetemre járni. Miért van az, hogy az ember utólag tud csak mindent értékelni?

Hegyijeti kockából

csütörtök, február 4th, 2010

Vannak hülye emberek még a földön. Pedig milyen békés arca van a csávónak… Nem nézné ki belőle az ember, hogy valójában egy dühöngő őrült!

Nemmegy

kedd, február 2nd, 2010

A processzorom nem tud virtualizálni. Mert S939 foglalatú AMD Athlon 64 X2 3800+. Ha AM2-es foglalatú lenne ugyanez a típus, akkor már tudná (és akkor nem csak DDR1-gyel menne…). Kemény az élet.

A vállalkozó, akitől ajánlatot kértem egyellőre, és aki eddig csinálta a házat, valami csoda programmal szerkeszt ajánlatot, amihez van egy 16 bites megtekintő program. A 64bites oprendszerem viszont nem tud 16bites programokat futtatni, úgyhogy majd Noémi laptopján jól átrakom pdf-be, aztán az lesz. Az a megtekintő program úgyis egy kalap kaka…

Háttérkép

hétfő, február 1st, 2010

Mostanában (2-3-4 hónapja) a melósgépen a sailing.hu naptárképeit használom háttérnek. A februári az eddigi legjobb! Nekem nagyon tetszik!