Helló világ!

RSS


Ismerősök

Linkek


Legfrissebb

Kategóriák

Archívum


Keresés
Fácse hez tu dáj

Elvileg tud olyat, hogy blogot importál jegyzetként automatikusan. Gyakorlatilag mikor bekapcsolom, akkor behúzza ami van, aztán nem csinál semmit.

Kategória: Nincs kategorizálva Egy komment » 2010. április 30. 18:03


1. nap

A kérdések napja:

Melyhez hasonlóan. Maratttam. Dísztelettel.

Kategória: Halál és pusztulás, Meló, BSt Egy komment » 2010. április 30. 18:01


Összefoglalva

Az építkezés a héten vééééégre elkezdett folytatódni. Dolgoznak a gépészek, a villany elvileg a héten kész is lesz, jövőhéten kezd a kőműves. Meglátjuk, meglátjuk (hogy a keretből mennyire fogunk kilógni, és mikorra leszünk kész).

Tegnap a nagyfőnökség  úgy döntött, hogy ma kimegyünk Brüsszelbe segíteni belga testvéreinket, egészen jövő péntekig. Aztán ma kiderült, hogy nem a tegnap este emlegetett esti fél9 körüli járattal megyünk, (mert az drága - háttt appámm ez lenne a hamarnak az ára…) hanem a délután hármassal. Reggel az építkezésen kezdtem. 10-re beestem a céghez, 11-re már otthon voltam. Összepakoltam, ebédeltem, hívtam taxit, most a reptéren ülök. Vszeg érdekes lesz. Vszeg szopás lesz. És nem volt (van) kedvem Noémi nélkül jönni (menni). Amit nem lehet tudni: hol fogunk lakni (lesz-e net) és hogy mit kell majd pontosan csinálni. Szerencsére a visszafelé repjegy nálunk van.

Lassanként szólíthatnának beszálláshoz, mert kezdek unatkozni.

Kategória: Mese, Meló, családi 3 komment » 2010. április 29. 14:31


Gyarapodás

Most már szabad mondani, hát teszem is! :) Illetve (be)mutatom.

dscf7679.jpg

Kategória: Öröm, boldogság, családi 9 komment » 2010. április 25. 15:16


Ideiglenes nyertem

Mert a MS mindig erősebb. De most működik a gép. És még a hangkártya is (újra leszedtem a drivert, csak most visszarakás előtt végig túrtam a regisrtyt és minden ráutaló bejegyzést töröltem). Ennyi.

Kategória: pluszminusz, kocka 2 komment » 2010. április 11. 22:46


In Budapest

Hazajöttem. Tegnap esküvőn voltam. Meg lagzin. (A miénk jobban tetszett. :) ) Ahova én vittem hangot (100% probléma mentesség), és kicsit DJ-zni is kellett. Közben meghalt a laptopom. Haza kellett rohanni Noémi Thinkpadjéért, szerencsére közel lakunk a várhoz, és közben tudott zörögni a telefonomról a háttérbe némi jazz… A Thinkpad még mindig übereli a céges gépemet (már rég használtam) kivitelben, minőségben, még akkor is, ha feleannyi processzor magja és memóriája van csak (és azok is lassabbak), a videokártyájáról nem is beszélve. És öregebb, sokkal. És win7 van rajta (igaz klasszik szkinnel, az alacsonyabb rendszer-erőforrás kihasználtságért (az aero teljesen esélytelen)).

A HP-t próbálom életre lehelni. Lassan úgy tűnik, nem sikertelenül. Valamiért a friss telepítésről és a később csinált image-ből is hiányoznak fájlok: boot.ini, ntldr, ntdetect biztos, és talán még más is. Nagggyon fura, ugyanazzal az Acronis verzióval csináltam őket, amit probléma nélkül használok már évek óta…

Az előző postból kimaradt egy “nem” : “Asszem NEM szakirányú egyetemi végzettségre van méretezve az oktatás…” Talán így több értelme van a mondatnak.
Amit amúgy hozzá tudok még fűzni, hogy a belga csoki finom, a sör szintén (a hazahozott 4 üvegből sajnos 1 eltört, és szétfolyt a nagytáskámban…), az A3-mas Audi vagány belülről is, a Thai kaja elmegy, a belga jó, és azok a belgák akikkel talákoztam, jó arcok voltak. Az ott töltött pár nap összességében jó és hasznos volt. És iszonyat fárasztó.

Kategória: Halál és pusztulás, Mese, Öröm, boldogság, kocka 5 komment » 2010. április 11. 21:46


In Bruges

Ami amúgy Brügge (német) vagy Brugge (angol) is lehet. Tegnap 3-körül érkeztünk egy kollégámmal ide, egy gyártói tréningre, mert Televic forgalmazók leszünk. Vagy valami hasonló. A tréning csak ma kezdődött, úgyhogy tegnap délután keresztül sétáltuk kétszer az óvárost, meg ebédeltünk a főtéren. Meg fényképeztem párat. Ma meg reggeltől tréning van. Délelőtt termékpaletta (harmadának, amivel foglalkozni fogunk) áttekintés volt (érdekes), délután meg wireless konferencia rendszer konfigurálás (kevéssé érdekfeszítő, nincs túl bonyolítva a dolog). A csokiboltok (amiből nagyságrendileg 773983db van minden utcában) tegnap este már bezártak mire vásároltunk volna, ma mindenképp bezúzunk valahova, mert durván íncsiklandozóak. Este, ha minden igaz, lesz egy közös vacsi a többiekkel (két lengyel, két német csaj, két angol, egy belganéger). Majd írok róla, meg a közben elfogyasztott sörről…

Asszem nem szakirányú egyetemi végzettségre van méretezve az oktatás…

Az egyik angol srác  úgy beszél, mintha folyamatosan egy pingpong labdával öblögetne közben. Borzalmas.

Nemtud valaki wordpress to fácse plugint (ír fácse hírfolyamba, ha új bejegyzés készült)? Nincs kedvem utána guglizni. :D

Kategória: Mese, Meló 6 komment » 2010. április 7. 16:19


Apanyelv

Melyhez hasonló jókat kívánok innen Brűzsből.

Kategória: Nincs kategorizálva Még nincs komment » 2010. április 6. 20:21


A Word is csak MS termék…

Általában az Office termék csomagot egy elég jól használható, és okos dolognak tartom. De azért vannak benne orbitális hülyeségek. Most pl. abba futottam bele (amibe a saját diplomám írásakor is, csak ott egyetlen ilyen lap volt, és manuálisan megoldottam) miközben Noémi szagdogáját formázom, hogy van benne egy 4-5 oldal hosszú fekvő tájolású rész, mert egy széles táblázatot kell oda belerakni. Namármost ez a nyomorék wörd a fekvő tájolású oldalnál (az amúgy álló tájolású doksi közepén) az élőfej-élőlábat átpakolja a hosszanti oldalakra, így az oldalszámozás teljesen hülye helyre kerül. Ha nagyon akarok találok azért benne logikát, viszont a kötésmargót tényleg teljesen hülyén kezeli, nem zavartatja, hogy az adott oldal épp páros vagy páratlan… A legértelmesebb (automatikus) megoldást itt találtam, de igazából ez se megoldás, csak hack…

Nem nem fogom ezért átrakni se Open Office-ba, se Indesign-ba, se egyébbe. Majd megoldom. Szerintem manuálisan, szövegdobozokkal. Vagy a link szerint (amiből az is látszik hogy ez már 2006-ban is probléma volt). Harmadik megoldás, hogy nem foglalkozom vele.

Update

Kipróbáltam a linken levő megoldást, amiatt hogy táblázatot kellene berakni a táblázatba, nem működik. Kellene egy sor-oszlop konverzió, de úgy meg nem kezeli a wörd rendesen a lapalján a táblázat folytatását…

Kategória: Halál és pusztulás, kocka Egy komment » 2010. április 4. 20:31


Lovasi megérdemelte

Mármint a díját. Találtam egy fácse linkről elindulva egy csomó nagyonfurcsa, de jó dolgot, amit ő (is) követ el.

A Kispál felbomlása iránt itt szeretném kifejezni sajnálatomat.  Akárhogy is Lovasi volt a front, és ő nem tűnt el ezzel, a Kispál szintén fontos része volt a bandának. És ő pedig de.

Kategória: Zene Még nincs komment » 2010. április 3. 16:46