Archive for november, 2010

Reading 3

kedd, november 16th, 2010

Teganap már tréning volt. Meglepően jó, legalábbis én valami unalmasabb dologra számítottam. Kb. reggel fél10től este fél6ig ott ültünk, aztán visszahoztak a szállóba, és elmentünk vacsorázni. Meglepően jót beszélgettünk közben az amúgy horvát területi kereskedővel. Durva meglátásai vannak… Egyetlen baj volt a dologgal, hogy az időzóna eltolódás, és a hosszúra nyúló vacsi miatt nem sikerült este Noémivel beszélni. Nade majd ma!

Reading 2

vasárnap, november 14th, 2010

Végül be tudtunk csekkolni szerencsére már 1-kor. Addigra kint zuhogott az eső. Itt bent meg nem. Viszont a szoba hideg. Máténál effektíve nem megy a fűtés (legalábbis aszondja), nálam megy, de… de igazából az eszköz nem fűtés, hanem egy légkondi, ami tud fűteni is, nem csak hűteni. Ellentétben a kétezerforintos otthoni hősugárzónktól, ami agyatlanul tolja ki a forró levegőt, ez lehelget. Viszont legalább hangos.

Internet

vasárnap, november 14th, 2010

Ha egy óra 5GBP, egy nap 10GBP, egy hét 20GBP és én itt leszek 4 napot, akkor vajon megvettem az egyhetest? Talán kocka vagyok. Viszont a Skype az kell.

Reading

vasárnap, november 14th, 2010

Ejtsd: reding. Megérkeztünk 10-re. A szállodába bejelentkezni 14:00 előtt csak 15GBP plusszért lehet, úgyhogy ezt kihagytuk. Körbenéztünk a vásárló utcában, vettünk ezt-azt. Most beültünk kávé+muffinra. És itt van net. Torrentről jön le épp az Igo anglia térképe, mert otthon elfelejtettem feltenni…

Aztán majd még nézünk boltot, ahol van tea. Aztán becsekk. Aztán vacsora.

Hideg van. És álmos is vagyok.

Az első két hét

vasárnap, november 14th, 2010

Nem is tudom honnan kezdjem. Igazából mindegy, úgyis a szokásos anarchikus ömlengés lesz a vége. Most a repülőn végre van időm írni. Az első két hétben itthon voltam, gondoltam lesz egy csomó időm majd közben, megcsinálok ezer dolgot. Hát nem jött össze. Még blogot sem írtam. Valahogy furcsán, és észrevétlenül sok időt von el egy gyerek a napból.

Éjjel békés, éjfél tájban szokott enni, aztán 4-5 környékén, és legközelebb 8-9 felé, úgyhogy relatív sokat tudunk aludni. Az első héten napközben is teljes volt a béke (ahogy Mamám mondta: „Eszik, alszik, hasonlít.”) ezen a héten már délelőtt és/vagy délután volt némi hiszti is.

Egy kis gyerek vicces. Jópofa, hogy bár minden nap látjuk, mégis észrevehetően hízik, és egyre többet néz, és folyton grimaszol. És mosolyog néha (ha pukizik, meg ha sikerül megcsikizni). A picasa albumba tettem fel róla még képeket. Meg majd még teszünk, ha lesz.

Aztán lett közben netünk, ami jó. 15/5, mert VDSL területen vagyunk. És kaptunk hozzá minden-egyben (modem, switch, wifi, stb) T-home dobozt, amit utálok, mert szarul konfigurálható. Viszont azóta tudunk (web)rádiót hallgatni, meg filmet nézni bedroom media-n, meg emailezni könnyedén.

A kerítést apósommal (mármint az oszlopokat) befejeztük, a hálózás már nem sikerült. De össze van kábelezve a riasztó, vettem felnit a téligumihoz, és beadtam a használatba vételi engedély kérelmet. Panna TAJ kártyája nem jött még meg, úgyhogy a TGYÁSt, meg hasonló dolgokat nem tudtam egyellőre intézni.

A két hét szabi alatt szerveztek nekünk egy tréninget Reading-be, úgyhogy most repülök. Igazából holnap reggel kezdődik, de a vasárnap hajnali gépre foglaltak nekünk jegyet, hogy ne érkezzünk túl későn… Nem kérdeztek meg róla. Noémi beköltözik erre a pár napra a szüleihez, mert ott azért kényelmesebb nekik, mint egyedül otthon. Hát tömören ennyi. Szerda éjjel megyek haza, addig remélem nem kapok idegbajt (=jó lesz a tréning).