Helló világ!

RSS


Ismerősök

Linkek


Legfrissebb

Kategóriák

Archívum


Keresés
Karácsonyfa láb

Ott kezdődik a sztori, hogy baltánk még nincs. Viszont örököltünk egy (szerintem eléggé csúnya) karácsonyfa lábat, aminek iszonyat szűk a luka. A fenyő kb 30cm üres résszel kezdődött ebből 15-t levágtam, mert minek az oda. A maradék 15-ből 10-et elkezdtem lefaragni (balta nélkül…) megfelelő vékonyságúra, kb a 2/3-t le kellett volna szedni a vastagságnak. De csak volna, mert a nagy vékonyságban letört az egész a francba. Na itt durrant el az agyam. Fogtam az IKEA konyhaszekrény építésből maradt lécet, amit adtak minde lábazati deszkához, felszeleteltem, és kiviteleztem egy lábat a fára. Stabil, függőlegesen tartja a fát és szolidan megbújik a legalsó ágak alatt.

img_1190_.jpg

img_1191_.jpg

Kategória: Öröm, boldogság, Az élet szép Egy komment » 2010. december 23. 23:04


Hangfal

Bő egy éve (a nagyapámtól örökölt JVC-ket már nem költöztem magammal) van egy B&W DM302 párunk. Nem rossz. Határozottan nem az. Csak most kezdem azért érezni, hogy a nappalinkba (plussz étkező, összesen kb 28m2) kevés az a z 5″ mély. Igazából álló hangfalpár kellene, lehetőleg ingyen. :)

Kategória: Csak úgy Még nincs komment » 2010. december 22. 22:59


Folyománya

Tegnap este hazafelé kigyulladt a csekkendzsin. A user manual szerint ez azt jelenti, hogy megnőhet a káros anyag kibocsátás, csökkenhet a teljesítmény, de a motor nem károsodik, ha tovább használjuk. Úgyhogy hétfőn viszem csak Jimmyhez.

Kategória: Halál és pusztulás 2 komment » 2010. december 17. 13:30


Ilyen már volt…

Dezsavüm van. Nagy. De nem eladó. Csak arról nem írtam tavaly nagyjából ugyanilyenkor bejegyzést. Akkor ugyanis volt egy eléggé csúnya nap. Noémi épp síelt/oktatott ausztriában, a kollégák nagy része már szabin volt, én egyedül álltam a frontot a frissen átadott stúdió utolsó simitásai közben. És leesett az első hó. Én (akkori)haza krosszoztam a jóóó meredek utcába. Mire felértem égett a töltés hiba lámpa és végszóként neki koccantam a járdaszegélynek (ez később még fontos lesz). Ha jól emlékszem, ez egy olyan szombat volt, amikor le kellett dolgozni valami ünnepnapot. Úgy volt, hogy este kimegyek szüleimhez, és a hétvége maradékában náluk leszek. Egy életem egy halálom neki vágtam az útnak töltés hibával. A délinél kezdett gyanús lenni, hogy az a járdaszegély kocc lehet, hogy nem is volt annyira kicsi. Szóval le volt eresztve a kerék. Ott hagytam a francba a kocsit a Moszkván, kimentem HÉVvel (elég gyatra állapotban voltam mire megérkeztem…). Másnap bementünk, kicseréltük a kereket (ami csak leeresztett), és addigra a generátor is összeszedte magát. Hepiend.

Nade idén.

Valahol ott kezdődik a sztori, hogy Noémi már ebédre bement, viszont ma este ünnepeltük a huga névnapját, és fél6-ra oda kellett (volna) érnem, ezért elkértem egy céges kocsit, hogy odaérjek. Hamár kocsi, meg odaérés, akkor gondoltam lelépek kicsit hamarabb és elmegyek karácsonyt vásárolni, úgyis van még némi elmaradásom. A nagy vásárolgatás közben csak az az infó tűnt el, hogy azért fél6-ra be kellene futnom. Mindez 17:50 körül jutott eszembe. Futás kocsihoz, indulás, menés, dugóban tökölés, elmélázás. Lényeg, hogy a cél előtt 50m-rel van egy orbitálisan brutális fekvő rendőr. Na azon olyan kb. 40-nel átrongyoltam, mert bár nagyjából milliószor jártam már arra kocsival, most valahogy kimaradt. Eredmény, a céges kölcsön kocsiból dőlt az olaj. Telefon autó karbantartós embernek (holnap reggel vontatjuk szervizbe), telefon kollégának aki holnap reggel ezzel ment volna Ózdra, meg telefon főnöknek, hogy megdicsérjen. Két kocsi helyett így hát egyel indultunk hazafelé. Illetve volna. Merthogy feltűnt, hogy gyanúsan lapos a jobb első. Rutin szerű csere (tavaly télen gyakoroltam párszor), bevetődés após által ajánlott szinte éjjel-nappali gumishoz. A vártaknak megfelelően peremszigetelés után vissza kaptuk a kereket. És tényleg hazaértünk. Itt hepiend majd csak akkor lesz, ha legalább egy nullával kevesebbet fizetek a céges kocsi javításért, mint amennyire saccolom…

Kategória: Halál és pusztulás, Az élet szép 3 komment » 2010. december 15. 23:33


Nédda

Úgy tűnik mostanában csak külföldről (vagy a környékéről) blogolok. Most épp Berlinbe megyek.

Kategória: Az élet szép Még nincs komment » 2010. december 5. 15:47