A MatLab szivat

Erős gyanúm, hogy múltkor sikerült nem a legfrisebb verziót elvinnem a programomból konzultációra, és azért nem ment. Na mindegy.

Viszont a Data Acquisition toolbox hangkártyát csak Direct Sound-on keresztül kezel, az meg nem tud csak max két bemenő (felvételi) csatornát kezelni. Létezik MatLabhoz nem hivatalos ASIO driver, de nem ez alá a toolbox alá.

Aztán próbálom elérni, hogy a sztereo csatorna két sávját ne egymásra rajzolja ki a cucc. Nem megy. Csináltam egy kis programkát, hogy kipróbáljam, hogy is működik GUI-val a subplot függvény, ott működik simán. ‘zeg.

Megpróbáltam azt is leprogramozni, hogy csak akkor akarjon subplotolni, ha ’stereo’ módban használom. Kiakadt az ‘if’ a megadott változótól. Máshol a programba semmi gond nincs ugyanezzel a változóval. ‘zeg.

A nagy próbálgatás sortán próbálkoztam azzal is, hogy kikommenteltem az egész kirajzoló részt a programban. Futtatáskor ugyanúgy működött, mint előtte. ‘zeg.

Kezd elegem lenni. Nemtom hogy a MatLab bugos helyenként (nem kizárt), vagy én nem ismerem az adott függvényt/opciót/stb elég alaposan (valószínű). Vagy mindkettő.

Amúgy most épp így néz ki:

vagolap-2.jpg

3 Responses to “A MatLab szivat”

  1. mt Says:

    a matlab elég mizantróp egy állatfajta. nem te lennél az első aki megőszülne attól hogy néha úgy tűnik erősen trehányul van megalkotva.

  2. Domshow Says:

    magyarul is leírod? :D

  3. Miki Says:

    Miért? Mit nem értesz? :)

Leave a Reply