ez volt ma

Átléptem idén az 500km-t, mire haza értem, már vagy 30km-rel. :) Merthogy hazafelé is tekertem. Meg befelé is, meg mindenfelé. Irtó jó idő volt ma! :)

A hazafelé azért volt vicces, mert 8kor indultam Bp közepéről. A délelőtt firssen vett elem kb. egy óra után teljesen meghalt az első lámpámban (ami hagyományos izzós), onnantól kezdve (a töksötét ártéri utakon) egyszál fejlámpával mentem, ami ledes. Vagy azért mert a lednek monokróm a fénye, vagy azért, mert igaziból nagyfrekvencián villog, de semmit nem látni vele. Szép messzire világít, meg fényes, de nics kontraszt a megvilágított területen, nincsnek színek, nem tudtam eldönteni, hogy az előttem levő megvilágított út, vagy útpadka, hogy pocsolya, vagy aszfalt… Szóval az út kb. negyedét 10-12km/h-val tettem meg, mert nem sokat láttam. És a végén hideg is volt. De ennek ellenére rohadtul élveztem! :D Még a sötét erdővel szembeni félelmemet is sikerült legyőzni.

Az önlabom, pontosabban a matlab meg továbbra is szivat. Bent nem ment. Bentről hazatávasztalozva nem ment. Itthon megy most is, meg bármikor. Próbálgattuk a Data Acquisition Toolbox egyik demó programját (softscope), és kb 1,5 percenként kifagyott. Arra jutottunk, hogy ennek a toolboxnak még van hova fejlődnie. Inkább a matlabcentral-ról beszerezhető pa_wavplay segítségével próbálom továbbb alkotni a programomat.

Mára ennyi. A többit elfelejtettem. :)

3 Responses to “ez volt ma”

 1. Domshow Says:

  Hasonló élményem volt már :) Éppen sötétben értem ki :) Fejlámpánál meg tényleg semmit nem látni, de láttat! Úgyhogy én arra szoktam használni, hogy a csúnya autósoknak mégcsúnyábban a pofájukba világítok, mert az nekem jó, mert észrevesznek, és _dühükben_ ütnek el :D

 2. mt Says:

  Jeah. Tibivel ebben maradtatok?

 3. Miki Says:

  Ma vettem egy frankó kis Cateye halogén lámpát. Megy bele 4 ceruza elem, uh sztem jó lesz.

  Tibivel meg ebben maradtunk.

Leave a Reply