Ma hasznos voltam

De kezdjük inkább a tegnappal. Halál unalmas nap volt, úgyhogy megbeszéltem, hogy ma nem fogok bemenni, mert úgy nekem jobb, ők meg nem fizetnek azért, hogy én unatkozzak. A halál unalmas nap végén viszont bementem Noémihez, aki egy öreg rokonának (mélyebben nem ismerem a kapcsolatot, de a néni 90 felett van asszem) a névnapjára gratulált éppen, én meg Noémi keresztfiának egy játékát próbáltam megszerelni, hamár arra jártam. :) Este meg elmásztunk a Mammutba moziba. A pénztáros srác elképesztően paraszt volt, de hamar túltettük magunkat rajta. A My Blueberry Nights -t néztük meg, amit sikerült A távolság íze -re fordítaniuk, szerencsére azért meghagyták az angol címet is mellette…

Érdekes film volt. Hollowod-i művészfilm. Konkrét története nem volt, inkább kis jelenetekből állt, amiket fel lehetett egymás mögé fűzni, de sokszor nem voltak konkrétan egymáshoz kötve. Norah Jones főszerepel benne (és énekel sokszor a háttérben - a zene jó volt) ami jópofa, és szerintem jól játszik. Jók a képek, ügyesen van - szerintem, aki aztán rohadtul ért hozzá - fényképezve és effektezve, volt az egésznek a végén katarktikus, elgondolkodtatós érzés, csak éppen nem nagyon volt min gondolkodni. A film olyan akart lenni, mint a gondolkodóba ejtő művészfilmek, ezek minden technikai fogását használja, a hangualtot eléri, csak a mag hiányzik belőle szerintem. “Ez jó film volt” érzéssel jöttem ki a moziból, de mikor elkezdtem volna rajta gondolkozni, rájöttem, hogy üres. Csak jól adja el magát.

Ma meg visszaaludtam kb 9ig (szerencsére a keresztfiú is, aki épp Noémiéknál van kölcsönbe, és bő másfél éves) , aztán egy laza reggeli, meghasonlók után letekertem Batyiig, kiHÉVeztem Filatorigátig, onnan meg hazatekertem. Nem volt kedvem Bp-en sokat bringázni.

Kellene vennem egy sárhányót a bringámra, mert irtó gyorsan lesz a rövidgatyáim segge pöttyös.

Kb. 1-re értem haza. Itthon meg hasznos voltam (ld. még: cím), forrasztottam, okosakról cseteltem, megállapodtam egy Audiodock-ot áruló emberrel, és felraktam a csomagtartót Mamám biciklijére, ami (mármint a csomagtartó) kb. 2 éve várta ez a pillanatot a pincében heverve. Ezen kívül izzót is cseréltem egy reflektorban.

Holnap meg álíltólag mégsem megyek Szegedre meló kapcsán.

Noémit legközelebb 20-án fogom látni és ez nagyon rossz. Most (vagy tegnap, vagy mittomén) 2 nap maradt ki, és már ez is rossz volt. Mi lesz itt ősszel, ha kimegy Belfastba? Annyira a fapados se olcsó…

Leave a Reply