Ferien am Wörthersee

Noémival, meg családjukkal, meg a huga barátjával jártam arra. Kisbuszunkkal, meg biciklikkel. Veldenben laktunk egy tökjófej, öreg házaspár apartman házában, a tó legnyugatibb csücskében. Ez tó legsznobabb sarka volt, Casinoval, Aston Martinokkal, Ferrarikkal, Porschekkal, meg egyéb nyálcsaorgatós járgányokkal, amik 70-nel mentek, mikor 70-nel lehetett csak menni, és megálltak a zebránál, mikor át akartunk menni az úton. Érdekes élmény volt.

Hétfőn utaztunk, meg este besétáltunk a tópartra.

Kedden körbetekertük a tavat (illetve csak a hímek egy része), meg közben megmásztuk bringástul a Pyramidenkogelt, meg felmentünk a tetején levő kilátóba. Elképesztően meredek volt.

Szerdán eltekertünk Rosegg-be, ahol kastélyt néztünk, meg labirintusban mászkáltunk. Aztán meg strandoltunk egyet.

Csütörtökön eltekertünk a tó keleti csücskébe a Minimundusba, ahol minden megvan kicsiben. Mindent lefényképeztem, mindent körbejártunk, és meleg volt árnyék nélkül. De jópofa hely. :) Aztán a mtó másik oldalán hazatekertünk, vagyis ezen a napon is körbetekertük a tavat magunkkal. Aztán megint strand.

Pénteken szar idő volt, úgyhogy kirándultunk. Megmásztuk autóval, aztán gyalog a Dobratschot, aminek a tetjén volt templom (szép), meg volt ORF adótortony (kockulás). Szerencsésen megúsztuk eső nélkül.

Szombaton kicsit kebvésbbé, de még mindig szar idő volt, úgyhogy megint kirándultunk, a Gerlitzenre. Fel lifteztünk a közepéig, aztán felkirándultunk a tetejére. Felfelé Noémivel a túrista úton mentünk, a többiek meg a sípályán, lefelé én a túristaúton jöttem, a többiek meg a sípályán, de legalább kitomboltam magam, mire leértem. A hegy közepén volt egy gokart pálya, azon zúztunk egy kört. Vicces volt. :) Még felmentünk egy várba, gyorsan körbefutottuk, aztán húztunk haza, mert mindenkinek elege volt már.

Vasárnap reggel Noémi a szülinapi ajándékaimmal ébresztett. Délelőtt a Faakersee-hez terkertünk el. Megkerültük a tavat, aztán ettünk, aztán végül nem fürödtünk ott, hanem hazamentünk. A többiek strandolni akartak, én meg inkább körbetekertem a tavat. 40km, 1h40m, egyszer álltam meg közben, mikor a vonat miatt piros volt a lámpa. Jól esett. Este mise, aztán szülinapomalkalmából beültünk fagyikelyhezni. Életem legjobb kelyhe volt. :)

Hétfőn meg hazautaztunk.

Képek majd lesznek, de véletlenül épp van munak, úgyhogy majd ha lesz kis időm, válogatok.

Leave a Reply