Broáf

Több mint 7 órája megy LastFM-en a “Dido’s Similar Artists”. Ezalatt kidolgoztam az elmúlt évek vizsgakérdéseit, és remélem, hogy nem fog most hirtelen nagyon beújítani. Fáj a derekam.

Közben írtam egy mélt a dumalistánkra. Merthogy elképesztően felb…, szóval feldühített, hogy ppt-t szótárazva kell tanuljak. Hogy arra kell elcsesszem az időmet, hogy a PrintScreen-nel összelopkodott, és ppt-be beleszórt angolnyelvű szarokat értelmezgessek. Kavart a levél némi visszhangot. Abban igazuk volt, hogy valóban hosszútávon hasznos ez a tudás, és a műszaki téren elérhető anyagok nagyon nagy része angol nyelven van, és érdemes jól tudni angolul, stb. Csak azt nem értették meg, hogy nem ezzel van bajom. Sőt! Ezzel teljesen egyet értek. Csak mindezt hadd ne egy magyarul felvett tárgy vizsgájára való készülés közben kelljen gyakorolnom. Kösz.

A ppt-ből tartott, jegyezet nélküli, “tanujjá ppt-ből” tárgyak szintén megérnének egy hosszabb eszemefuttatást. Illetve rohadtul nem érnének meg, csak lehetne róluk hosszabban eszmét futtatni.

Holnap megyek indexért, meg PMR övcsipeszért, meg megpróbálok hozzá olcsó headset-et szerezni (a gyári 6000Ft-os helyett), meg talán eladom a fölösleges vinyó házamat.

csokolom.

10 Responses to “Broáf”

 1. Domshow Says:

  PPT igazad van. Órán bealszol, mert nem tudod jegyzetelni, tanulni belőle meg így lehetetlen.

 2. mt Says:

  Mihír a headsetről? :p

 3. Miki Says:

  Vettem egy LG telefonos headsetet 2500pízért. Szétkaptam, meg találtam egy ilyet: http://marvell.index.hu/imgfrm/5/2/3/0/BIG_0001385230.gif
  Azt már tudom, hogy miket kell összekötni, hogy adásra váltson, és működjön a mikrofon. Hogy ezt az amúgy egy rövidzár impulzust adód felvevő akpcsolóra, ami smd, hogy fogom rákötni, azt még nemtom. A nagyobbik baj az, hogy időnkét sikerül elérnem, hogy nomrál hangerőn szóljon a füles, de általában nem, és még nem sikerült rájönnöm, hogy micsinálok, mikor szól rendesen. :)
  A még nagyobb baj, hogy igazából tanulni kellene…

 4. Miki Says:

  Ja, és tökmindegynek tűnik, hogy a kisjack csúcsára vagy gyűrűjére van kötve a mikrofon/füles ami azért elég fura. Meg kellene nézni a rádiót belülről, csak torx csavarhúzó kell hozzá.

 5. mt Says:

  ühüm. Torxot minden méretben tudok adni. :)

 6. Miki Says:

  megoldottam egy torxba keresztbe pont beleillő csavarhúzóval :)

 7. mt Says:

  Ahamm. Jólvanügyesvagy. :)

 8. Domshow Says:

  Meeehogy torkszot - os csavarhúzóval ki lehet nyitni, ha ügyes vagy :) Viszont, ha kell amerikánus szabványos (incses) imbuszkészlet, akkor fordulj hozzám ;)

 9. mt Says:

  Hogy jön ide az imbusz?

 10. Domshow Says:

  úgy, hogy az sem annyira elterjedt, mint a torx :) vagyismittudmoénszarokbele

Leave a Reply