Telefonos

Először is, már régóta akartam írni a telefonjaimról. Volt egy Sony Ericcson T610-em, ami csúcs gépként jelent meg anno a palettán, én már kifutása körül vettem, de még akkor is jó telefon volt, bluetooth-szal, infrával, QCif kamerával. Szoftveresen elég jó volt, marha jó játékok voltak rá, és nagyon jó a T9-e. Viszont az alu borítása egy műanyag házra van felragasztva, és egy idő után, elkezdett leválni (esett a telefon, görbült az alu, már nem illeszkedett úgy, stb). Vettem hozzá új házat, de csak utángyártottat lehetett kapni, és az se húzta sokáig. Vettem ezért egy Nokia 3109-t, azt hittem olcsón, de kiderült, hogy mégsem, de akkor már mindegy volt. Egyszerű, egyszerűen működik, semmi csicsa, semmi szépség, semmi szerethető nincs benne. Olyat akartam, ami Nokia, van rajta Bluetooth, és minél olcsóbb. Aztán kb. egy hét múlva bekapcsoláskor elkezdett újraindulni, és ismét és ismét. Szervíz, frissítettek rajta szoftvert, utána jó. Aztán kb. fél éve random időközönként, és random előfordulási gyakorisággal eldobja a térerőt, “SIM kártya regisztrációja sikertelen” hibazüzenettel. És mindig abbahagyja, mielőtt nagyon ideges leszek tőle. Közben lett céges telefonom. Először csak SIM, úgyhogy előszedtem a T610-t (ami függetlenné vált kezeim által még régebben…) és beleraktam. És rácsodálkoztam, hogy mennyivel ember közelibb, mint a Nokia. Aztán lett telefonom is, egy Sony Ericcson G502, és megállapítottam, hogy alapvetően sokkal bulisabb készülék, mint a Nokia, csak néha felvevődik a zsebemben, mert hülye helyen van/alakú a felvevő gombja. Legutóbb, mikor lehetett rendelni az előfizetésehez telefont, megnéztem kik az olcsók, és rendeltem 20Ft-ért (+200Ft kezelési költség) egy Samsung E2100-t, mert olcsó, és mert jónak tűnt. Noéminek egy régebbi Samsung hajtogatós telefonja van és szereti, Máténak L700-a van és szereti, projekt vezetőnknek D780-a van két hete, és valami szoftveres hibával küzd… Ma kaptam kézhez. Borzasztó. Borzasztóan műanyag, két gombja visz alapértelmezetten, és leirthatatlanul net-re, idiótán néz ki a menüje, nem lehet kikapcsolni sípolást a billentyűzet ki/bekapcsoláskor. Szerintem nem fogom használni, odadom valakinek, vagy mittomén, a 220Ft-t meg leszarom. A baj csak az, hogy 2 éven belül nem rendelhetek új készüléket…

Úgyhogy mindjárt megpróbálom kipucolni a Nokiát, aztán szoftver frissíteni. Aztán ha nem segített, nézek valami feltöltőkártyás Sony Ericcsont. Vagy igazából valami érintőképernyős, GPS-es dolog kellene, ami kiváltja a PDA-mat is… de azok drágák, még akkor is, ha a PDA-m reálisan elsózható mondjuk 40kHUF-ért.

9 Responses to “Telefonos”

 1. mt Says:

  A link nem jó. :) Hát nem tudom, én válogattam a telefonvásárlás előtt, a legfontosabb szempont az volt hogy ne Nokia. Szerintem az L700 egy jó választás, nekem bejön a menüje -bár sokak szerit komplikált a Samu- masszív, jó a kijelzője, jó a hangja, egy bibi, hogy néha a térerő egy pillanatra eltűnik, de ez valamiért generális Samu probléma. Azon kívül szeretem. Mondjuk annyira nem jó mint a Motorola V360 volt ,de abból már három halt meg a kezem között meg öregecske kissé, de zseniális. Szerintem legalább annyira mint neked a T610 volt. Zsuzsi C5030-a jópofa, szerintem ha picit olcsóbban sikerül megveni mint amennyiért akkor teljesen korrekt lenne. A céges Sony pedig szintén zsiráf. Mmint nem úgy, ez a kár otthonra is kéne. Néha akarom földhözvágni, de ez meg a laptopommal, meg a főnökeinkkel is előfordul. :mrgreen: Attól még jó cucc.

  Teló, PDA, GPS. Tudja franc… meg kell várni amíg lemegy az Androidos dolgok ára, abban látok fantáziát.

 2. Miki Says:

  Javítva, köszi!
  Nekem azért volt a Nokia szempont legutóbb, mert apámnak volt nagyon sok évig egy 6130-a ami még mindig gond nélkül működik. De ha nézted, Serge is egy 6310-zel tolta! :)

 3. mt Says:

  Nem néztem de a 6210/6310, meg a régebbi Nokiák nemvotlak rosszak. EZ a mostani vonulat engem viszont hidegen hagy.

  http://www.mobile-review.com/articles/2008/image/outdoor-history/pic1-4.jpg Nyühöhehe.

 4. Miki Says:

  traktorálló telefon? :)

 5. Domshow Says:

  Nem kell az én P535-öm? :P Kicsit leharcolt… De csak kicsit. Amúgy meg szar… De hátha :P

 6. Miki Says:

  Hülye vagy? Ilyen reklám után… :mrgreen:

 7. Sany Says:

  ” …időközönként, és random előfordulási gyakorisággal eldobja a térerőt, “SIM kártya regisztrációja sikertelen” hibazüzenettel.”

  Szoval ha a telefon SIM hibát ír ki akkor nagyon sokszor csak annyi a baja, hogy el van koszolódva a SIM kártya. Megoldás: radírozd meg közönséges radírral a kártyát. Az érintkezőket ne radírozd, vagy csak nagyon finoman, me’ kitörnek oszt dobhatod el. Ha csiszolod, lejön az aranyréteg oszt mán nem lesz mit csiszolni, no meg a fogpótlásra sem lesz belőle. Ha a fenti dolog nem oldja meg, akkor még ha szétszeded érdemes megnézni mikroszkop (nagyító) alatt, hgy nincsenek-e a forrsztások a SIM olvasón megrepedve (mondjuk leejtetted). Utána már minden más csak gányolás, nem javaslom hogy nekiláss.

 8. Miki Says:

  Szétszedtem kifújtam belőle a port, meg befúkodtam a kontaktusokat kontaktszprével. Majd meglátom mi lesz belőle.

 9. Sany Says:

  Jaj ne, a kontakt szpéj az nem jó, olyannyira mint Mounikanak a hitterítő aki nem verekszik. De má’ mindegy … BTW azért mert a port megköti, oszt olyan lesz, mintha belehánytak vóna…

Leave a Reply