Első karácsony

Jó volt az első közös karácsonyunk. Életemben először díszítettem fát (eddig mindig a család többi része tette ezt, én meg élveztem A Titkot :) ), kompromisszumot kötöttünk a gyertyák számában, és amúgy is szép lett. Először a saját fánknál karácsonyoztunk, egymás ajándékait bontottuk ki, meg azt ami az én családom felől jött, mert nálunk az a szokás, hogy előre odaadjuk az ajándékokat, és mindenki mindent szenteste bont ki. Aztán átmentünk a szomszédba, ahol Noémiék családja össze szokott ilyenkor gyűlni, és ott karácsonyoztunk tovább, mert náluk meg az szokás, hogy mindenki személyesen adja az ajándékot, amikor 24-én vagy 25-én találkozik rokonaival. Aztán betegre ettük magunkat.

Másnap Noémi szüleinél volt kicsit bővebb családi ebéd (meg ajándékozás), itt is betegre ettük magunkat, aztán kimentünk Szentendrére, ott is aludtunk. Beszélgettünk egy csomót a tesóimmal, szüleimmel, elég rég volt már ilyenre idő, meg alkalom. Másnap délelőtt megnéztük, hogy áll-e még a házunk, meg mit csináltak az útépítők. Sajnos elég hülyén kanyarították fel az alapozó aszfaltot a Kikerics utcába, még sajnosabb, hogy én az eémúlt két (három?) hétben elfelejtettem felhívni emiatt előzetesen azt a művezetőt, akinek sikerült megszereznem a számát… Délben ismét családi ebéden ettük magunkat betegre, aztán hazajöttünk, pihentünk, olvastunk, telefon hekkeltünk, meg megnéztük a Rent című musical filmet. Vagy film musicalt. Érdekes sztori, kicsit modern, és jó zene.

Tegnap 11-ig aludtunk, aztán reggeliztünk, aztán ebédeltünk… Aztán aludtunk. Este megnéztünk némi Tom&Jerry-t, meg GG-t, meg ilyesmik. Próbáltunk pihenni.

Az, hogy az emberek minden nagy ünnepkor betegre zabálják magukat, az magyar szokás, vagy máshol is így van?

Ha egyszer végre lesz olyan hónap, hogy nem kell az autóra költenem benzinen kívül, veszek egy Omnia i900-t.

Leave a Reply