Telefon #sok

Domi vett ájfónt. Én azt nem fogok, mert annyit nem szánok rá. Viszoooont még mindig filózom a telefon kérdésen, mostanában épp kisebb lelkesedéssel. Az biztos, hogy ha WM-nél maradok, akkor Xperia X1, hackel TouchFlo-val. Gyakorlatilag ugyanaz a hardver, mint a HTC Touch Pro2, és szintén HTC gyártmány igazából. Ha nem WM, akkor Symbian. Nokia N97 mini az ideálom, de az egyellőre drága, ami occsóért van, az az 5800, ami amúgy nem is rossz cucc, csak a hardveres billentyűzet jópofa vicc, és neki olyan nincs, meg nem tud USB-ről tölteni, csak töltőről… A kettő közt félúton van a nem mini N97, de valahogy az nem annyira mozgatott meg. Esetleg lehetne még Samsung Omnia HD, ami bumszli és drága.

Valamint még nem vagyok egészen meggyőzve a Symbian okosan szinkronizálhatóságáról, ez tagadhatatlanul óriási előnye a WM-nak.

Nem kell valakine egy Pocket Loox N560 PDA? GPS, Wlan, 640×480 kijelző, kicsi könnyű, estébé. Megvan minden gyári cucca! :)

4 Responses to “Telefon #sok”

 1. mt Says:

  Android. És Gmailes céges + magánlevelezés :)

 2. Miki Says:

  Hehh…
  Amúgy a Nokiák azért szimpatikusak még, mert okostelefonok, nem telefonos PDA-k, mint a WM alapúak, amik alapvetően olyan PDA-k amikkel telefonálni is lehet. Egy telefonnal alapvetően telefonálni lehessen, utána a többi.

 3. Sany Says:

  Az már régen eldőlt, hogy az IT megeszi a telefoniát (még régen voltak a telefoniában ilyen próbálkozások hogy integráció, meg hasonlók). Ma már csak idő kérdése, hogy a mobil telefoniában is ez legyen. A világ nem áll meg a telefonálásnál, a kapcsolat a lényeg - mindegy milyen formában (twitter, email, stb …). Szóval a nokia is át fog állni, mert nem tehet mást: most abbol él, hogy vannak akik még nem használnak internetet vagy nincs pénzük drágább telefonra …

 4. Miki Says:

  Bizonyára maradi vagyok, de egy telefonnal alapvetően telefonálni lehessen. Ezt tartom akkor is, amikor kütyü realizálás során a magammal hordott eszközök számát szeretném csökkenteni. Szerintem a Nokia jobb kompromisszumot talált a telefon-egyéb funkciók közt, mint a WM. Persze ez a 7-es WM-lal lehet, hogy rögtön bukik. Az Android és a Maemo (illetve össze olvadtak a Moblinnal, és azóta MeeGo, vagy mi) szerintem még béta. Az iphone okos dolog és vszeg jó is, de nekem túl nagy tepsi. Ami még bazijó, az a BlackBerry, csak szintén nem olcsó, és ha az ember rendesen ki akarja használni, akkor még kevésbbé az.

Leave a Reply